CP vs BÍRÓSÁG


Lhotse # 2007.06.09. 16:30

Kedves KBS! Tényleg lehetővé teszi a jogszabály, ezért fordulunk más lehetőségek felé... Tehát a gond ezzel ott van, hogy nem ellenőrizhető módon kerül felhasználásra egy, a közjószágból származó bevétel. Arró nem is szólva, hogy a szerződések egyértelműen egyoldalúan hátrányosak a kerületeknek (a lakóknak végső soron). Tudod ingyen senki nem lehetett ilyen hülye...

ObudaFan # 2007.06.09. 12:24

Juszt műsora megoldásorientált. :)
Minden maffia megoldásorientált. Ez önmagában nem nagy erény.

Dr.Attika # 2007.06.09. 09:56

Jogszabály (1988. évi I. tv.) azt teszi lehetővé, hogy az önk-ok a parkolási díjat saját maguk, az általuk - kizárólagosan erre célra alapított - gazdasági társaságok által, vagy koncesszióba adással szedjék be.

Royal # 2007.06.09. 08:14

Sajnos a jogszabályok sokmindent lehetővé tesznek. Körülbelül ezért van ott az ország ahol.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.06.09. 03:41

Jogszabály lehetővé teszi, hogy az önkormányzatok díjat kérjenek a tulajdonukat képező közterületek bizonyos fajta használatáért, például az ott történő parkolásért. Jogszabály azt is lehetővé teszi, hogy az önkormányzatok ezt a díjat ne saját maguk szedjék be, hanem mást bízzanak meg vele. Tudtommal az Alkotmánybíróság az erről szóló jogszabályokat nem minősítette alkotmánysértőnek.

Royal # 2007.06.08. 22:54

Nem tudom eldönteni hogy ez cinizmus, vagy tényleg halál komolyan gondolod?

Mit szólnál ha holnaptól megalakulna a Centrum Otthon Kft, és az otthonod ajtaja elé leszúrnának egy automatát, ami minden áthaladásodkor levenne egy százassal. Jogosan, hiszen szolgáltatást kapsz cserébe: bemehetsz a saját pénzeden épült saját tulajdonú ajtódon.

És hamár ilyen kreativ kedvembe vagyok, ki kell bővíteni a "szolgáltatási" kört. Mondjuk Centrum Oxigén Szolgáltató KFT -re. 1 órányi levegőzés, 60Ft lesz.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.06.08. 21:27

Semilyet? Talán a levegőben lebeg az autója a parkolási idő alatt?

Royal # 2007.06.08. 16:57

KBS:

Nem a monopol helyzeten múlik. Hanem azon hogy tetemes lóvé hegy tűnik el egy magánzsebben, és a befizetett pénzért semmilyen szolgáltatást nem kap az autós.

Ha szerinted ez rendben van, akkor minden gratulációm hozzá.

Lhotse # 2007.06.08. 16:41

Azt hiszem, az a kérdés, hogy elvállalnék-e megbízást egy parkolási cégtől, az eléggé akadémikus kérdés... És ezzel vagyunk még így néhányan...:(

rite csillaggal (törölt felhasználó) # 2007.06.08. 12:09

lhotse
szint úgy
de azért van olyan ügy amit nem vállal az ember
inkább álok a másik oldalon mert az is kamatoztaható az ügyfélekör nagy számára tekintettel valamint teljesen azonosulni is lehet a parkoló autósokkal 3 részt ez az egész parkolás egy törvényesített lenyúlás egyfajt + adónem
számoljuk csak ki hány parkoló hely van budapesten 300-400 ezer? szorozzuk be heti 5x 10 órával ez a fizetési idő és szorozzuk meg a díjtétellel ami min 115ft max 460 ft. autóbusz esetében azonban 1380 Ft. is lehet
az eaz heti e4-5 milliárd ft.
ez hova tűnik? mert nem a fővárosra a közlekedésre fordítódik az tuti

Lhotse # 2007.06.08. 11:44

Kedves KBS

Hamár elmentünk egy kicsit elméleti irányba, azért azt megjegyzem, hogy engem kifejezetten elégtétellel tölt el, amikor (mindegy, kivel szemben) szív a parkolócég... Szerintem, aki nem fizet, magatartása talán vitatható. Csakhogy ügyeink többsége olyan, amikor egyszerűen lejárt a cédula, vagy kamuzik a CP. Ezen túlmenően alapvető problémáim vannak: a díjfizetés ugyan jogszabály alapján történik, amely jogszabályok eredménye az, hogy közpénz (illetve közjószág, vagyis a közterület használati joga) áramlik magáncéghez. Ott már ellenőrizhetetlenné válik és ezt ki is használják a társaságok. Egyrészt véleményem szerint ez alkotmánysértő, másrészt csak a vak nem látja, hogy ilyen egyoldalúan hátrányos szerződések esetén tombol a korrupció. Minden eszköz (így a nem fizetést követő pereskedés, főleg, ha győzelemmel végződik) ami felhívja a figyelmet ezekre a visszaélésekre, erre a tarthatatlan helyzetre számomra megengedhető, sőt, támogatott.

(Persze, azért nem bánnám, ha megbízna egy parkolási társaság, ebben az esetben a véleményem megtartanám magamnak...:))

Kovács_Béla_Sándor # 2007.06.08. 08:43

Arra se kényszerít senki, hogy fizetős helyen parkolj. Tovább megyek: arra se, hogy autóval járj, vagy hogy egyáltalán közlekedj.

De ha szerinted a dolog kizárólag a monopolhelyzeten múlik, akkor ne fizess például a BKV-bérletért vagy a vonatjegyért se. Mondjuk, el tudom képzelni, hogy nálad ezzel a javaslattal nyitott kapukat döngetek...

Royal # 2007.06.08. 08:37

A Tesco egyelőre nem kényszerít rá, hogy náluk vásároljak, és fizessek pénzt nekik, azért mert csak.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.06.08. 04:57

Nocsak! Egy Tamás Gáspár fun...
Akkor szólok, hogy ne fizess a Tesco-ban se: az is a tulajdonosokfényűző életmódját szolgálja.

Royal # 2007.06.07. 23:23

Kedves KBS!

Az, hogy valami törvényes és jogszerü, még nem jelenti azt, hogy igazságos is. Sőt. Kis hazánkban trendi, hogy a törvényeket felső érdekeknek rendelnek alá. CP esetében csak fizet az autós társadalom, de csak azért hogy valakinek legyen pénze fényűző életre. Amig nem épülnek parkolók, a pénzek nem oda kerülnek ahová eredetileg menniük kellene, és nem akar normalizálódni a budapesti parkolás, addig kibúvót mutatni szerintem nagyon is helyes, és egyáltalán nem elítélendő.

És a nem fizető autósok nem bliccelők. A semmiért ugyanis nem szokás fizetni.

szota # 2007.06.05. 14:11

én ezt nem értem, magyarázzátok el légyszives: ha egy eszközzel olyan mérést végzek ami joghatással bír, de nincs a kötelezően kalibrálandó eszközök között akkor már nem is kell (saját érdekemben is akár) hitelesítettnem???
Miről szól akkor a mérésügyi törvény 6§(1)-e??


szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

Egyjogász # 2007.06.05. 11:10

Elég nehéz azért egy ítéletről annak, illetőleg a felek beadványai, nyilatkozatai ismeretének hiányában, különböző nyilatkozatok, TV riportok alapján állást foglalni.
Én hallottam a rádióban a pervesztes fél képviselőjét nyilatkozni, aki szerint törvénysértő az ítélet, mert a mérésügyi törvény és vhr-je alapján a parkolóóra nem kötelező hitelesítésű mérőeszköz.
Ha a pervesztes fél (aki egyébként a felperes volt) pl. nem reagált az ellenfél ellenkérelmére, nem terjesztett elő bizonyítási indítványt, elég könnyen elveszthette a pert.

szota # 2007.06.05. 07:12

de itt egy másik hírforrás ugyanerről a témáról: http://www.dunatv.hu/cikk.html?…


szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

szota # 2007.06.05. 07:09

Először is Dr. Kezicsókolom nem jött rá az égvilágon semmire. ” vs. „tegnap a TV ÜGYVÉDJÉBEN nyilatkozott egy ügyvéd


szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.06.05. 07:04

Apropos: ha teljesen mindegy, hol mutatták be, miért írtad mégis oda - CSUPA NAGYBETÛVEL?

Kovács_Béla_Sándor # 2007.06.05. 07:03

Álljon már meg a menet! (Mert hogy töke van a menyasszonynak...)
Először is Dr. Kezicsókolom nem jött rá az égvilágon semmire. Azt a pert - ha igaz egyáltalán - egy ügyvéd nyerte meg. Juszt legfeljebb lecsapott rá, mint éh' tyúk a zöld takonyra.
Aztán meg talán nem annyira dicső tett kibúvót mutatni a bliccelőknek, a jogot semmibe vevőknek. (Félreértés ne essék, nem a kollégáról beszélek, az ő az ügyfele érdekében járt el.)

Megoldás... Hah!

szota # 2007.06.05. 06:50

szerintem teljesen mindegy, hogy hogy hol mutatták be, de egy megoldást mutattak, amire (legalábbis itt a hozzászólásokat olvasava) semelyik tanult hozzászóló nem jött rá.

Nem a postás a lényeg, ha valami hír érkezik!!!


szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.06.03. 05:47

Aztán vállalja el a képviseletedet, ne adj' Isten a védelmedet szükség esetén a tévé ügyvédje.

Royal # 2007.06.02. 22:41

Valaki a nagy eszével magyarázza már meg: MI KÖZE EHHEZ A JUSZTNAK???

Juszt meg a szánalmas müsora zavaróak errefelé. Nem szakmai, viszont hatékony és megoldásorientált. Szal mindaz, ami a jog nem.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.06.02. 12:45

tegnap a TV ÜGYVÉDJÉBEN nyilatkozott egy ügyvéd

Csak ez. Ha ezt kihagytad volna, senki nem beszélne Jusztról...

Már megbocsáss, de a kérdésed ahhoz hasonlatos, mintha valaki előadna vendégségben egy gyönyörű áriát a capella, de közben szellentene is egy irtózatosat. S aztán csodálkozna, hogy mindenki fintorog ahelyett, hogy a csodálatos zenei élményt méltatná.