Gyorshajtás


margaréta*** # 2009.08.31. 08:06

Antonnyó!

Köszönöm a "vígasztaló" szavakat. Legjobbnak láttam nem "semmisnek tekinteni" a büntetést. Párom nevében kértem részletfizetési lehetőséget, inkább kifizetem, minthogy ettől nagyobb problémája legyen. Egyébként 60e Ft volt a bírság, nem 300e. Várom a válaszukat, majd kiderül, hogyan folytatódik.
Szép napot mindenkinek!

Royal # 2009.08.30. 20:22

Hozzászólások sajnos valóban tűnnek el a fórumról, nekem is eltűnt már pár, de véleményem szerint nem a tartalma, hanem valamilyen technikai hiba miatt.

Meg tudom erősíteni. A fórum motorja valami okból kifolyólag nem működik 100% hatékonysággal, egy-egy nagyobb terjedelmű hozzászólás elküldése után, (aminek megírása sok időbe kerül) előfordul hogy nem jelenik meg. Gondolom valamilyen beállított időlimittel lehet összefüggésbe, mert vágólapra helyezve, újraelküldve rendben bekerül. Megoldás: a hiba javításáig, célszerű a kisregényeket szövegszerkesztőben pl; notepad megírni, majd onnan bemásolni.

A topikban kialakult vita szerintem sem idevaló, de valahol meg lehet érteni, hiszen a magyar jogi gépezetre általánosan igaz, hogy mindig a gyengét szivatja, és az erőset támogatja. Igazságtalan. Más eszköz nem lévén, ennek sokan ÍGY, és ITT adnak hangot... kicsit belegondolva ez sem feltétlenül elítélendő, legalább azt megmutatja, hogy etéren sem mennek flottul a dolgok.

antonnyó # 2009.08.30. 19:02

margaréta!
Az a probléma ami harminc nap alatt nem oldódik meg magától, nem is érdemli meg, hogy foglalkozzunk vele.
De nem kell emiatt aggódnod. Derék rendőreink párodtól először is bezsebelik a háromszázezres pénzbírságot részletekben, 3 évre bevonják a jogosítványát. Neked meg az égvilágon semmi közöd az egészhez!

kea4 # 2009.08.28. 21:37

T. Uraim!

Nemcsak a jognak, de anyanyelvünknek is vannak szabályai. Elemi kötelességünk ezek betartása, figyeljünk már oda erre (is)!

Köszönöm.

Üdvrivalgással:
KEA.

Feri29 # 2009.08.28. 13:36

Hozzászólások sajnos valóban tűnnek el a fórumról, nekem is eltűnt már pár, de véleményem szerint nem a tartalma, hanem valamilyen technikai hiba miatt.

toldiur # 2009.08.28. 11:21

Tisztelt Hölgyek és Urak!

A vita ott kezdődött amikor meg kérdezte valaki,h mit tehet olyan esetben,hogy be mérték gyors hajtásért egy a fotón nem felismerhető helyen és időben illetve az sem bizonyítható,hogy valóban túl lépte e a sebességhatárt. Mivel ez a személy az egészről semmit sem tudott. Amire azt a választ kapta itt a tisztelt tanácsadóktól,hogy elég ha a rendőr tudja stb.. Itt megjegyeztem,hogy ami nem bizonyítható 100%-an azt meg lehet támadni polgári peres úton. Majd ez a hozzászólásom el tűnt a rovatból és vele együtt a kérdezőé is.. Itt meg kérdeztem,hogy hová lett,de azóta sem kaptam semmilyen választ csak támadás sorozatot és lehurrogást.

margaréta*** # 2009.08.28. 07:25

Kedves Uraim!

Nem hiszem, hogy a nagy többség azért jön a Jogi Fórumra, hogy az Önök mocskolódását, sértegetését hallgassa vagy éppen jót nevessen a marakodásaikon. Más fórumokon az ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokat törlik vagy egyenesen felfüggesztik a felhasználót. Viszont vannak, akik valóban segítségért fordul Önökhöz, ahhoz képest, azzal egyáltalán nincsenek elfoglalva, hogy válaszoljanak.
Teljesen mindegy, hogy a "tanácsadónak" van-e diplomája vagy jogász végzettsége, vagy egyszerűen az élettapasztalatait osztja meg másokkal, van, akinek már az is nagy segítséget jelent! Ha viszont csupán egy-egy téma az egymás ellen irányuló ellenszenvről szól és egymás "lehúzásáról", saját magukat járatják le. Foglalkoznának inkább a tényleg rászorulókon, s abban, hogy akár hivatásuknak megfelelően a felajánlott szolgáltatást biztosítsák, ha már korábban ezt hangoztatják, vagy csupán tanácsot adjanak a mindennapok történései alapján. Ne felejtsék el, miért is regisztráltak a Jogi Fórumon!

Köszönöm.

toldiur # 2009.08.27. 23:28

köhög a bolha :D:D:D:D

Feri29 # 2009.08.27. 22:57

Nekem senki sem segített, de ahogy elnézem Neked sem. :D

toldiur # 2009.08.27. 22:46

hányan segítettek ennek a megfogalmazásában?:DD

toldiur # 2009.08.27. 22:44

a lényegen nem változtat.. és ezt mind hozzá tudtad fűzni?:))

Feri29 # 2009.08.27. 22:41

"patalógiai személyiség" :D :D :D

toldiur # 2009.08.27. 22:14

antonnyó! az itt lévő legtöbb önjelölt sztárügyvédnek (tisztelet a kivétel) fingja nincs az életről. amikor olyat ír valakire akit nem is ismer,h "patalógiai személyiség" . csak azért mert a neve előtt ott a Dr".
a másik topikban már le írtam,de innen sem hagyhatom ki,h az iskolai végzettség nem egyenesen arányos az intelligenciával.
itt megjegyzem nem csak a rendörtársadalomra érvényesek az antonyó által említett dolgok. a másik topokban az ötleteimet hiéna módjára akarták kiszedni belőlem,h mi hogy működik azokból,de mivel nem álltam kötélnek el kezdtek pocskondiázni, szapulni, sértegetni. ki is a patalógiai eset?!

antonyó # 2009.08.27. 19:38

Szégyellje magát!

antonyó # 2009.08.27. 19:37

Nem azért írtam be, mert bárkivel is kesztyűt szeretnék húzni, vagy szélmalomharcot vívni (veletek felesleges lenne, vagytok épp elegen!), mégcsak magamat fényezni, futtatni sem!
Tudatni szeretném veletek micsoda pénzéhes, korrupt, gerinctelen a közlekedési rendőrtársadalom ebben az országban! Sajnos nem ők tehetnek róla, hogy ilyen megalázó, mélységesen alacsony bérért dolgoznak, ők is emberek, és többet szeretnének! Ez a politikusok sorozatos ballépéseinek is köszönhető....de ebbe most ne menjünk bele.Persze Grád ügyvéd úr is csak neten keresztül szemlélheti ezeket az eseményeket, mert általában ő csak annyit lát a külvilágból, míg átballag a körútról a Markó utcába. Onnan már más szemüveg mögül nézheti a világot, ami az övé, sokat tanult érte. Azonban fontosnak tartja beledugni az orrát, amit sosem látott nap mint nap, és azt hiszi így is tudhat mindent. Mulatságosnak tartja, hogy sok Magyar polgár egyetlen szabálysértésért félhavi fizetését otthagyja! Neki ez a reklám helye, még ha csak egy mosoly erejéig is. Neki nem probléma a helyszini bírság, vagy elbánni a korrupt rendőrrel.

toldiur # 2009.08.27. 15:41

antonnyó jól írtad:)) én sem tudtam volna szebben :DDDD
grád neked meg csak annyit,h most sem bírtad ki,h ne szólj az előző irományaimhoz :)) nem veszik a könyveidet,h itt futtatod,nyalatod magad fényesre?:DD

Grád András # 2009.08.27. 15:36

:-)


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Feri29 # 2009.08.27. 15:06

Én nagyon jól szórakozom, csak így tovább! :D

antonyó # 2009.08.27. 14:37

.....Na most ez csak a hozzád hasonlóaknak fáj, akit megbízhattak eme fórum színesítésével. Sajnos találnak melléd (rendőri berkekből) bármennyi nyakkendős naplopót, aki segít eltorzítani a közutakon megtörtént, állandó, gerinctelen rendőri hozzáállást, nem megtörténté színezni, széppé varázsolni. Előbb-utóbb visszanézek majd, mivel szédítik a magad és lisa féle, igazságot eltusoló, hozzánemértő, mélyrenyaló alakok a ngyközönséget.

antonyó # 2009.08.27. 14:29

Feri29!
Tudod fiatal barátom ezek az igaz történetek megtörténtek velem a hosszú évtizedek alatt, amit bizonyítani is tudok. Más kint az utakon tapasztalatokat gyűjteni, és más olvasgatni amiről ti itt papoltok. Ha visszaolvassátok az írásaimat júniusig, az ilyen magamféle igazság kimondót elnyomják a fórum bérencei, személyiségzavarosnak mondják, idiótának kiabálják ki.Pedig egyszerű hétköznapi polgár lennék, aki valós tapasztalatait szeretné megosztani másokkal is........

antonyó # 2009.08.27. 14:20

Feri29!
Törvénybe lépett egy rátok jellemző jogtalan, gerinctelen új szabály, miszerint a ki áthajt a SÁRGA!! (nem piros) jelzésen, ötvenezret fizet!
Nincs alku!
Jó közlekedést autóstársak!

margaréta*** # 2009.08.27. 09:47

Szép napot továbbra is!

A mai postával kaptunk egy levelet, melyben az áll, hogy a páromnak néhány hónapra betiltották a jogsiját, s ez áll arra az időre is, amikor a 60e-s gyorshajtás "kreálta". Mivel már nem a bejelentett állandó lakcímén lakik, ezért ilyen későn kaptuk meg a levelet.
Mit tegyek, hogy ne hozzam bajba? Kérjek halasztást vagy részletfizetést? Talán ha a "nem tudjuk kifizetni mert épp előzetesben van" szöveget mellőzöm. Mennyire veszik figyelembe, hogy akkor nem is vezethetett volna, mégis megtette, s ráadásul gyorsabban a megengedettnél? Nem akarom jobban belekeverni, így is elég a baja...

mendez # 2009.08.27. 08:54

Üdv.
Igazából nem akartam írni mindössze érdeklődéssel olvasgattam a fórumot.

A téma maga mint olyan rendkívül érdekes, egyrészt hogy élik meg emberek, másrészt a szakember véleménye is sokat tükröz a közfelfogás és a jog találkozásaként.

A gyűlölködő magatartásra, mint az ügyvéd úr írta, semmi szükség. Van érv, ellenérv, de szidni/ szidalmazni/ sértegetni, semmiképpen sem kell senkit sem.

Van viszont egyéb hogy finoman fogalmazzam mindenkinek saját temperamentumához illő problémamegoldó, lereagáló viselkedése.
Ha az itt beírókat veszem alapul, akkor egy igen érdekes dolgot figyelhetünk meg!
Mégpedig a hűvös ügyvédi magatartás sokszor dühítő lehet egyes emberek számára.
Ha mondjuk az először „megtámadott ügyvédnő, az őt támadónak / aki egyébként beírásai alapján nem h..lye/ szépen ír vissza, akkor alapvető pszihológia fogásként máris kezébe veszi az irányítást, és elejét veszi a később itt is kialakult szájkaraténak! Ehelyett, a Grád András ügyvéd úr által beírt Az ember megnézi, hogy kitől vesz fel sértést, ahogy egy gyerekkel sem kezdek el jogról vitatkozni. -szerű magasztos megközelíthetetlen hozzáállás érvényesül.

Szerintem el kellene oda jutni hogy másnak is van diplomája. Mondhatnám azt sokunknak, akik itt vagyunk. A diploma, ma 2009-ben még ha három is van belőle, akkor sem akkora érték, hogy az azt birtokló ne tudjon adni empatikus, vagy beleérző válaszokat. A válaszokból sokszor azt szűröm ki hogy ezt unos-untalan elfelejtik az egyébként 99%-ban segítő válaszok adói. Egy jól működő fórum attól működik jól, hogy van aki működteti. Felügyeli. Aki rendszeres deviáns viselkedésével ezt fel próbálja rúgni, azt ki kell tiltani. Viszont a véleménykülönbség, és a támadó deviancia között meg kell találni az arany középutat.
Ezt viszont a fórumozóknak kell megtanulni!
És ebben szerintem nagy segítség lehet, ha a válaszoló ügyvédek, tudnak bánni az emberekkel.
Vagy mondjuk emberibben, kezelik az embert.

Elnézést ha megsértettem valakit, általánosságban szerettem volna észrevételt írni.

Üdv.

mendez # 2009.08.27. 08:52

Üdv.
Igazából nem akartam írni mindössze érdeklődéssel olvasgattam a fórumot.

A téma maga mint olyan rendkívül érdekes, egyrészt hogy élik meg emberek, másrészt a szakember véleménye is sokat tükröz a közfelfogás és a jog találkozásaként.

A gyűlölködő magatartásra, mint az ügyvéd úr írta, semmi szükség. Van érv, ellenérv, de szidni/ szidalmazni/ sértegetni, semmiképpen sem kell senkit sem.

Van viszont egyéb hogy finoman fogalmazzam mindenkinek saját temperamentumához illő problémamegoldó, lereagáló viselkedése.
Ha az itt beírókat veszem alapul, akkor egy igen érdekes dolgot figyelhetünk meg!
Mégpedig a hűvös ügyvédi magatartás sokszor dühítő lehet egyes emberek számára.
Ha mondjuk az először „megtámadott ügyvédnő, az őt támadónak / aki egyébként beírásai alapján nem h..lye/ szépen ír vissza, akkor alapvető pszihológia fogásként máris kezébe veszi az irányítást, és elejét veszi a később itt is kialakult szájkaraténak! Ehelyett, a Grád András ügyvéd úr által beírt „Az ember megnézi, hogy kitől vesz fel sértést, ahogy egy gyerekkel sem kezdek el jogról vitatkozni.” -szerű magasztos megközelíthetetlen hozzáállás érvényesül.

Szerintem el kellene oda jutni hogy másnak is van diplomája. Mondhatnám azt sokunknak, akik itt vagyunk. A diploma, ma 2009-ben még ha három is van belőle, akkor sem akkora érték, hogy az azt birtokló ne tudjon adni empatikus, vagy beleérző válaszokat. A válaszokból sokszor azt szűröm ki hogy ezt unos-untalan elfelejtik az egyébként 99%-ban segítő válaszok adói. Egy jól működő fórum attól működik jól, hogy van aki működteti. Felügyeli. Aki rendszeres deviáns viselkedésével ezt fel próbálja rúgni, azt ki kell tiltani. Viszont a véleménykülönbség, és a támadó deviancia között meg kell találni az arany középutat.
Ezt viszont a fórumozóknak kell megtanulni!
És ebben szerintem nagy segítség lehet, ha a válaszoló ügyvédek, tudnak bánni az emberekkel.
Vagy mondjuk emberibben, kezelik az embert.

Elnézést ha megsértettem valakit, általánosságban szerettem volna észrevételt írni.

Üdv.

mendez # 2009.08.27. 08:51

Üdv.
Igazából nem akartam írni mindössze érdeklődéssel olvasgattam a fórumot.

A téma maga mint olyan rendkívül érdekes, egyrészt hogy élik meg emberek, másrészt a szakember véleménye is sokat tükröz a közfelfogás és a jog találkozásaként.

A gyűlölködő magatartásra, mint az ügyvéd úr írta, semmi szükség. Van érv, ellenérv, de szidni/ szidalmazni/ sértegetni, semmiképpen sem kell senkit sem.

Van viszont egyéb hogy finoman fogalmazzam mindenkinek saját temperamentumához illő problémamegoldó, lereagáló viselkedése.
Ha az itt beírókat veszem alapul, akkor egy igen érdekes dolgot figyelhetünk meg!
Mégpedig a hűvös ügyvédi magatartás sokszor dühítő lehet egyes emberek számára.
Ha mondjuk az először „megtámadott ügyvédnő, az őt támadónak / aki egyébként beírásai alapján nem h..lye/ szépen ír vissza, akkor alapvető pszihológia fogásként máris kezébe veszi az irányítást, és elejét veszi a később itt is kialakult szájkaraténak! Ehelyett, a Grád András ügyvéd úr által beírt „Az ember megnézi, hogy kitől vesz fel sértést, ahogy egy gyerekkel sem kezdek el jogról vitatkozni.” -szerű magasztos megközelíthetetlen hozzáállás érvényesül.

Szerintem el kellene oda jutni hogy másnak is van diplomája. Mondhatnám azt sokunknak, akik itt vagyunk. A diploma, ma 2009-ben még ha három is van belőle, akkor sem akkora érték, hogy az azt birtokló ne tudjon adni empatikus, vagy beleérző válaszokat. A válaszokból sokszor azt szűröm ki hogy ezt unos-untalan elfelejtik az egyébként 99%-ban segítő válaszok adói. Egy jól működő fórum attól működik jól, hogy van aki működteti. Felügyeli. Aki rendszeres deviáns viselkedésével ezt fel próbálja rúgni, azt ki kell tiltani. Viszont a véleménykülönbség, és a támadó deviancia között meg kell találni az arany középutat.
Ezt viszont a fórumozóknak kell megtanulni!
És ebben szerintem nagy segítség lehet, ha a válaszoló ügyvédek, tudnak bánni az emberekkel.
Vagy mondjuk emberibben, kezelik az embert.

Elnézést ha megsértettem valakit, általánosságban szerettem volna észrevételt írni.

Üdv.