Autóm is meg nem is


Lhotse # 2007.06.06. 20:10

Trendes! Ebben az esetben a per alperesei a "vevő", és a hitelt nyújtó és az autón opciós joggal bíró bank lesznek. A kereseti kérelem a tulajdonjog "visszajegyzésére" irányuljon. Ebben a körben a bankot ennek tűrésére lehet kötelezni. Ha bizonytalan vagy, keress meg egy ügyvédet (érdemes!)Pert gyorsan elindítani!!!

santino # 2007.06.06. 09:02

Milyen bűncselekményben nyomoz a rendőrség?

Trendes # 2007.05.29. 09:03

Köszönöm a válaszokat!
Az autó nem lízingelt, tavaly novemberig az én tulajdonomban volt. A "vevőm" szerette volna hitelre megvenni.
A feljelentést megtettem még tavaly, de a nyomozás nem vezetett eredményre (hamarosan lezárják az ügyet ha jól tudom), az egyetlen amit elértem az, hogy az írásszakértő szerint nem én írtam alá a szerződést.
A nyomozásrol a papírokat még nemkaptam meg, de hamarosan várható.
Okmányirodába jelenleg nemtudok tenni semmit mert nem az én nevemen van az autó.

Ha jól vettem ki akkor a megoldás a "Szerződés semmissége" iránti per. Amihez biztos kellenek a rendőrségi papírok, de azok hamarosan megvannak. Viszont itt kit perelek?

Főlökött # 2007.05.28. 12:55

Tisztelettel

Olvasatomban lízingelt a jármű. Még jó, hogy megvan, mert a lízing szerződés apróbetűs részében található, hogy azt nem adhatja át, nem adhatja el.....stb. a lízingcég tudta - beleegyezése nélkül. Jelen pillanatban a hitel fedezete a jármű.

Büntieljárás feljelentéséből, tanúkihallgatási jegyzőkönyvből, szakértői véleményből a hatóságnál kell kérni másolatot.
Okmányiroda - jelezni kell, hogy kéri az eredeti állapot visszaállítását. Jelezni kell a forgalmi engedély, törzskönyv hiányát, kérelmezni kell újat. A fenti fénymásolatokat becsatolni, bizonyítás érdekében.

Büntető eljárásban vélelmezem körözni fogják a személyt, ha nincs meg. Ha megtalálják, házkutatás, stb. Ha előkerülnek az okmányok, azokat az okmányirodában le kell majd adni.

----------------------
  • Löki
Dr.Attika # 2007.05.25. 12:30

Szerződés semmissége megállapítás iránti pert indíthat, de minnél hamarabb.

Trendes # 2007.05.25. 12:13

Sziasztok!

Tavaly év vége felé szerettem volan eladni az autóm. Jelentkezett egy vevő aki hitelre vette volna meg. Szép lassan zajlott az ügy (időközben átadtam neki a forgalmit, és a törzskönyvet), de egy idő után gyanus lett az egész és bementem a bankba. Itt kiderült, hogy komoly bajok vannak, ugyanis már átírták a kocsit az új tulaj nevére, és elutalták "nekem" a pénzt. Pénzt persze nem kaptam, és adásvételi szerződést se írtunk.
Ezekután feljelentettem a vevőt aki persze már nemvolt elérhető. A nyomzás most jár a végefelé, nemtalálták meg az illetőt, de az írásszakértő kiderítette, hogy nem én írtam alá a szerződést.
A kérdésem az, hogy mit tehetek? Az autóm nálam van, de más nevén és a banknak opciós joga van rá. Számomra nyilvánvaló, hogy mivel nem adtam el ezért az enyém, de a bankot ez nyilván nem érdekli. Tehát gondolom perelni kell a bankot. Ez viszont elég hosszadalmasnak igérkezik az autó meg csak áll...
Mennyi ideig szokott az ilyemsi tartani? Tehetek valamit ami meggyorsítja a folyamatot? Egyáltalán mire lehet számítani egy ilyen pernél?