Közúti jelzőtábla kihelyezése - szívatásból???


Gyilok # 2007.06.12. 20:23

Pjotr te vagy rendőr vagy közterületes vagy.

Azt mondod egy hatóság képviselője ilyet nem szokott csinálni, pár sorral lejjebb hogy üldögélnek az utca elején és csipázzák hogy melyik pancser áll le a tilosban. Ez a Magyar mentalitás a "Szolgálunk és védünk" mi? "Nehogymáá szójjunk neki kő a csillag a vállapra, azt meg csak úgy lehet ha elég bírságot szabunk ki"A lopásokat betőréseket meg szarják le nagyívbe. A 140 kg-os kigyúrt roma mercis csávót meg továbbintik, azt nem piszkálják hogy miért? Nem értem.....

Pjotr # 2007.06.12. 15:53

A hatóság képvielője ilyet nem szokott csinálni.
Nálunk az apeh épületével szembn az utcán kint van a megállni tilos tábla (van parkoló is) a redőrök azt szokták csinálni, hogy naponta párszor végigbüntetik a sort, de láttam már olyat, hogy ott üldögéltek az utca elején és aki megállt azt megbüntették, mondjuk aki ennyire hülye, hogy megáll a tilosbanm mikor ott a rendőr, annak úgy is kell...

Egyjogász # 2007.06.12. 13:17

Én nem hibáztattam a közterületeseket, nyilvánvalóan parancsra voltak ott a hatóság furgonjával vasárnap délelőtt, nem jókedvükben.

Az adott útszakaszon hétköznap is rendszeresen járok (és sokan járnak mások is), ilyenkor soha nem láttam ott se rendőrt, se közterületfelügyeletest. Érdekes, hogy mindíg csak hétvégén jelennek meg (vajon honnan tudják, hogy hol és mikor kell megjelenni?), amikor biztosan tudják, hogy cc. 500 autóst biztosan megbírságolhatnak.

Lehet, hogy én látom rosszul, de az adott útszakaszon ki lehetne alakítani lényegesen több szabályos parkolóhelyet, vagy a hatóság képviselőjének lehetne figyelmeztetni, hogy ne parkolj itt le te h... autós, mert ahogy elmégy, rögtön megbírságollak, stb.
Véleményem szerint az adott helyen a bírságolással nyilvánvalóan nem a "nevelés" a cél, hanem a "kaszálás".

Szóval talán a közlekedési körülményeket kellene megváltoztatni, nem az autósokat büntetni azért, mert nem tudják zsebre vágni a kocsijukat és le kell parkolniuk valahová.

the big cat # 2007.06.12. 05:04

Tökmindegy célforgalom vagy sem, ha nincs megállni tilos tábla, akkro nincs szabálysértés sem.

Royal # 2007.06.12. 00:24

Gondolom rossz volt a megfogalmazás

Nem behajtani tilos, hanem kivéve célforgalom. Az pedig annyit jelent, hogy ha delikvensnek dolga van ott, akkor bemehet. Ezt pedig még talán a rendőr sem bírálhatja, nem egy csicska közterület felügyelő.

Pjotr # 2007.06.11. 13:01

Már ne haragudj, de ha kint van a behajtani tilos tábla, akkor miért mást hibáztatsz?
Bementél egy oilyan helyre ahová tilos volt, akkor vállald a felelőséget is, ne a közterületeseket hibáztasd.

Egyjogász # 2007.06.11. 08:37

Az alábbiakat csak azért írom le, hátha más is ki szokott menni a Városligetbe, hát vigyázzatok!!!

A Közlekedési Múzeum és a Vajdahunyad vár között van a Ligetben egy belső út, ahová be lehet hajtani, majd kb. 100 m után ki van helyezve egy "Mindkét irányból behajtani tilos" tábla.

Ezen út két oldalán parkolnak akik a Közlekedési Múzeumba, a Petőfi Csarnokba, a Vajdahunyad várba jönnek, vagy egyszerűen csak pihennének a Ligetben.

Hétköznap nincs gond, akkor a 100 m-es szakaszon elférnek az autók, azonban hétvégén - különösen, ha valamilyen rendezvény van, a tábla után is szépen folyamatosan beállnak a látogatók autóikkal.

Tegnap délelőtt is ugyanez volt, ott állt egy furgon is "Fővárosi Közterület Felügyelet" felirattal, a szürkeruhások ott beszélgettek békésen, egyáltalán nem zavarta őket, hogy az autók úgy parkolnak, ahogy, senkit nem figyelmeztettek, hogy ez így nem lesz jó.
Nem volt gyanús a szituáció, mivel azt lehetett hinni, hogy a Ligetben lévő rendezvényket jöttek ellenőrizni.

Mint kiderül, ez csak "beetetés" volt, mire visszaértünk, a tábla mögötti összes kocsit végigbírságolták, azzal, hogy "Megállni tilosban" parkoltak. Ilyen tábla ugyan ott nincs kirakva, logikájuk az volt, hogy mivel oda be sem lehetett volna hajtani, megállni sem lehetett volna.

Volt aki kérdezte, hogy akkor miért nem szóltak, amikor leparkolt, az volt a válasz, hogy az nem az ő dolguk.

Fentieket azért írtam le, hogy mindenki vigyázzon a Városligetben parkolással, különösen ha hétvégi rendezvényre megy ki, mivel többek elmondása szerint a Közterület Felügyelet ezt rendszeresen csinálja, vélhetően a "húzzuk le az autósokról a tizedik bőrt is" alapon.

Többen kicsit kiakadva kérdezték, hogy akkor 1000 autóra miért csak száz parkolóhely van, miért nem ezer, ill. miért nem pl. az aluljárókban tesznek rendet, miért csak a tisztességes autósokkal tudnak vitézkedni, a felügyelőket ez láthatóan nem érdekelte.