Ingyenes fogászati ellátás


Csuklósbusz # 2021.07.29. 08:51

Ez engem is érdekelne:

Itt ezekszerint el kéne hogy lássanak:
"https://www.hazipatika.com/taplalkozas/fog_es_szajapolas/cikkek/ingyen_fogorvosi_ellatas_onnek_is_jar/20160215121936#:~:text=Az%20ingyenes%2C%20t%C3%A1rsadalombiztos%C3%ADt%C3%A1si,sem%20kell%20fizetn%C3%BCnk.

"Az ingyenes, társadalombiztosítási támogatással igénybe vehető ellátásokat a lakóhely (tartózkodási hely) szerint illetékes, területi ellátási kötelezettséggel rendelkező fogorvosi szolgálatnál vehetjük igénybe, és ők kötelesek is ellátni a körzetbe tartozókat. Ugyanakkor lehetőség van másik, nem "körzetes" fogorvoshoz is fordulni, amennyiben ő a kezelésünket vállalja. Ebben az esetben sem kell fizetnünk."

Itt eszerint meg kényük-kedvük szerint:
https://www.veol.hu/…dok-1748632/

"A napokban azzal az indokkal utasították el, hogy ideiglenes címmel nem, csak állandó veszprémi lakcímmel rendelkező beteget láthatnak el.
Állandó lakcímmel a teljes körű fogászati ellátásra jogosult mindenki a körzeti fogorvosnál. Ha valakinek állandó nincs, de bejelentett ideiglenes lakcímmel rendelkezik az adott településen, és nincs elérhető közelségben az állandó lakcíme, akkor a kialakult gyakorlatnak megfelelően teljes körűen ellátják a beteget, mondta érdeklődésünkre Pozsgay Katalin Veszprém megyei fogászati szakfelügyelő főorvos."

"Abban az esetben, ha az állandó lakcím néhány kilométerre van az ideiglenesen bejelentett tartózkodási helytől, akkor jellemzően csak a sürgősségi ellátásba tartozó beavatkozásokat végzik el a fogorvosok, mert az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól csupán az állandó lakcímmel rendelkező páciensek után jogosultak az ellátás alapdíjára."

Orvosnak kellett volna menni, ott mindent meglehet tenni.