Üzemképteleln autó tárolása


Royal # 2007.07.22. 17:21

Szota:

Szerintem nincs olyan rendelkezés, mely meghatározná meddig állhat egy helyen ugyanaz az autó. Ha lenne, akkor minden egyes parkoló autóhoz kéne egy parkolási időt mérő eszköz, hogy jogszerüen járhassanak el adott esetben.

Az autó koszosságának, és (romló) műszaki állapotának figyelése, nem igazán mérvadó, és hiteles... Azon az autón amin rendszám van, az közúti forgalomban részt vehet, és parkolhat fizető övezeten kívül szvsz.

szota # 2007.07.22. 16:05

csak egy állampolgár ,
nálunk (bp.11.ker) biztosan van olyan önk.rendelet amely szabályozza, hogy meddig lehet ugyanazon a helyen parkolni akár van rendszám akár nincs.
Ebböl kiindulva nyilván máshol is van ilyen rendelet. Ugyanis a közterületfoglalás rendjét nem (csak?) törvények, hanem helyi rendeletek szabályozzák!


szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

Traffic # 2007.07.18. 19:04

Amúgy: megállhat főútvonal úttestjén a jármű vezetője, de ott nem várakozhat járművével.

csak egy állampolgár # 2007.07.18. 17:58

Jó hát főútvonalon természetesen amúgy se állhat, de az előtte bíróval pedig vitatkoznék, szerintem jogi akadály nincs annak, hogy amíg rendszám van rajta, akkor egy lakótelepi parkolóban pl. akármeddig álljon ugyanazon a helyen, még ha nem is mosod, azért nem egészen ez dönmti el, hogy valaki használja-e az autót vagy sem. Na de ez megint csak az én véleményem. Ha te teljesen szabályosan leteszed az autót egy parkolóhelyre, én nem tudok olyan jogszabályról vagy előírásról amely korlátozná az időtartamot (ha van rajta rendszám).
állampolgár

Traffic # 2007.07.18. 17:25

Rendszámmal (nem főútvonalon) állhat.

szota # 2007.07.18. 15:42

szerintem ez így nem igaz: senki sem állhat korlátlan ideig egyhelyben autójával akár van rajta rendszám akár nincs.
A megoldás (szerintem): sajna mozgatni kell az autót azaz időnként átparkolni és persze rendszeresen mosni. Ekkor ugyanis olyan lesz, mintha használnák... :)


szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

csak egy állampolgár # 2007.07.14. 06:45

Szia !

Nem vagyok jogász csak gyakorlott autós, ha rosszat írok, majd jogász kijavít, de annyit mondanék, hogy vontassátok olyan helyre ami nem fizetős, és ebben az esetben amíg rendszám van az autón addig senki nem köthet bele, én így tudom, hiszen addig fizettek utána mindent. Ha leveszik a rendszámot, az megint más kérdés lesz, de rendszámmal, szabályos módon az autó tárolható közterületen ingyenesen méghozzá korlátlan ideig, csak persze NE fizető zónában!
állampolgár

ngami # 2007.07.14. 06:28

Üdvözletem!
Édesapám autója kb. fél éve tönkrement. Cserélni kellene benne egy vezetéket, ami legalább 100 ezer Ft-ba kerül. Apuéknak nem volt pénze, ezért halasztották a dolgot, és nem vették le a rdsz táblát. Mire a Főv.Közter. Felügy. levelet tett az autóra, miszerint megsértettük a 19/2005 (IV.22.) Fkgy. rendelet 55§-át.
Kérdésem, hogyha épp nincs pénzem javításra, és így nyilván fizetett parkolóra sem, ahol nem kérdik, hogy üzemképes-e az autó, sem saját garázs v. parkolóhely nincs, akkor mégis HOL TÁROLJA AZ EMBER AZ AUTÓT, amíg lesz pénze javításra???
Az ügyhöz tartozik, hogy apuéknak azért nincs pénze, mert pár éve apu szívműtéten esett át, és eladósodtak, és: most ismét osszabbul van. Kérhető méltányosság ilyen esetben? Mit tehetünk???


Marcsi