Szevízben elrepedt az szélvédő


Royal # 2007.09.02. 20:46

Egy kavicsfelverődés bármikor továbbrepedhet, nekem pl; egy mosás alkalmával repedt el. Tüző napon állt az autó, és nem viselte jól a hidegzuhanyt.

Szerintem egy szélvédő nem éri meg a tortúrát, főleg ha tudod, hogy amúgy is cserére szorult volna... miért akarod máson bevasalni?

Kovács_Béla_Sándor # 2007.09.02. 08:54

... és esetleg egy vesztett per, minden költségével együtt.

HunHeart # 2007.09.02. 07:31

Hali

Szerintem, amikor bevitted az autódat a szervízbe közlekedésre alkalmas állapotban volt (csak felverődés, látótéren kívül), amikor kihoztad pedig nem (repedés), jogos az igényed, mert az autód a rendeltetésének már nem felel meg. Jogos lehet az elvárásod a szervízzel szenben, mivel kárt okozott neked.
Ha elmegyek az orvoshoz kezeltetni a lábujjamat, és kolerával jövök haza, szerintem gyenge kifogás, hogy amikor mentem is hőemelkedésem volt.....
Javaslatom, ajánljad fel a szervíznek, hogy a kicserélt szélvédő anyagárának a 30%-át téríted, és eltekintesz az okozott kellemetetlenségektől. Ha nem megy bele, akkor jöhet a papírmunka...

Marci7373 # 2007.09.01. 23:48

Hi! Köszi az eddigi válaszokat. Szóval: a kárfelmérő a szervíz előtt lefotózta az autót mindenhol, tehát elvileg onnan le tudnám kérni, hogy a szélvédő nem repedt annyira, mint a szervíz után. Érdemes ezzel a nyakukat rágni, vagy ugyanúgy semmibe fogják venni?

Bandino # 2007.09.01. 16:05

Marci7373 ez könnyen megtörténhet.Én autószerelő vagyok és már én is jártam így.Amikor karos emelővel felemelik az autót küönböző húzó-csavaró erőhatások érik az autó karosszériáját és ha már sérült volt az üveg könnyen repedhet.

monalisa1 # 2007.09.01. 14:55

... vizsgabiztos.

monalisa1 # 2007.09.01. 14:54

Azzal a sérült szélvédővel kapcsolatban egy állítás egy tagadás (...), vagyis a kocsi javításra történő beadásakor az állapotlapon ezt is fel kellet volna tünteni. Elfelejtetted... Egyébként örülj neki hogy 2 évig mehettél sérült szélvédővel, mert egy rutinellenőrzéskor a rendőr joggal szólt volna, vagy a legközelebbi műszaki vizsgakor a gabiztos. Hozd el a kocsit és károld el az üvegcserét., 2 év alatt ennél sokkal nagyobb üvegkárod is lehetett volna. És akár többször is már.

A befizetési csekk eseti elődátumozása egynémely fogyasztási szolgálatatón is előfordulhat.

Marci7373 # 2007.09.01. 09:57

Sziasztok!

Problémám akadt. :( Autóm javítása után rendeztem a számlát, majd megnéztem milyen lett. A szélvédőmön kavicsfelverődés volt, ami a szervíz alatt!! minimum 20 centit felrepedt! Szóltam a szervízvezetőnek, hogy ez nem okés, ő erre arogáns módon felelte, hogy ez bármikor megtörténhet, nem érdekli őket. A felverődés 2 év alatt nem repedt tovább, hanem csak a szervízben. No ebben segítsen valaki, hogy lehetne velük ezt kicseréltetni. Természetesen az autót nem vettem át. A történethez hozzátartozik, hogy a befizetési csekket hétfőre elődátumozták, hogy a hétfői kasszához tartozzon. Esetleg ezzel meg lehet őket fogni?