Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


autó kölcsönadási szerződés

wers #   2016.04.14. 18:51

Értem, persze itt nem oldja meg senki a problémádat. Szerintem a bank addig nem köt belétek, ameddig szerződés szerint teljesítetek. Legalábbis nem láttam példát az ellenkezőjére.

Nem tudni, miben állapodtatok meg, és mit követelhet rajtad a másik fél.

gabaly # e-mail 2016.04.14. 18:08

Nem engedélyezték az üzembentartóit,tehát elvben csak kölcsönadásival van nála, amitől félek az, hogy a bankkal lesz gondunk, ha a rendőrségen feljelentjük. Bár elvben jogtalanul van náluk, illetve mindegyiknél jogtalanul volt. Ez van, ha az ember megszorul, ami közben elmúlt. Mindig elleneztem az üzembentartóit, de akkor ez tűnt a legjobb megoldásnak. Valószínűleg nem tudnak itt az oldalon segíteni, de remélem mások tanulnak az én, és ahogy néztem mások balfékségéből. Köszönöm a hozzászólást.

wers #   2016.04.14. 17:45

hát ez elég kusza, nem lehet tudni mit katyvasztottatok össze:
használatba vételi szerződés/gépjármű adás-vételi előszerződéssel ” Jaj istenem, ilyen állat pedig nincs.
Nos, nézzük, mi lehet most a kocsid jogállása a közigazgatás oldaláról. Nagy valószínűséggel te üzembetartói jogviszonyt engedélyeztél a "vevőd" részére. Ezt ő a beleegyezéseddel be tudta jegyeztethetni. Nem tudjuk, megtörtént-e.
Ha nem, a nyilvántartás szerint még mindig te vagy egyedül bejegyezve, ha igen, akkor a te első vevőd is, de csak, mint üzembentartó, a tulaj te vagy továbbra is.
(közben a kocsi már volt másnál is, újabb szerződéssel, de kiment külföldre, visszakerült a autó az eredeti emberhez)
Ez az, ami szintén nincs, nem adhat el valaki valamit, ami nem az övé. Vagy zavaros, ki kinek mit adott el.

A nyilvántartásról te, mint tulajdonos kérhetsz adatszolgáltatás, most ki, hogyan szerepel, ill. mi történt az eltelt időszakban.

Az üzembentartói jogot te bármikor kérheted az okmányirodában töröltetni, visszavonhatod.

Egyéb polgári jogi kérdésben én nem foglalnék állást, de nem az első, és nem utolsó, ahol ki tudja ki kivel van, és kinek van igaza.

gabaly # e-mail 2016.04.14. 12:25

Tisztelt fórumozók!
Hatalmas hibát követtem el, használatba vételi szerződés/gépjármű adás-vételi előszerződéssel kölcsönadtam egy hiteles Suzuki Ignis-t, amely minden költség fizetése után a használtba vevő tulajdonába kerülne, a hitel lejárta után. Az elején nem is volt gond, jöttek az részletek, de amikor a kötelező kifizetésére került sor, nem akart fizetni. (közben a kocsi már volt másnál is, újabb szerződéssel, de kiment külföldre, visszakerült a autó az eredeti emberhez) keresett másik használatba vevőt, akivel már nem is találkoztunk, csak telefonon beszéltünk. Újabb szerződés, postán feladva, a másik példányt már nem kaptuk vissza. Szerintem innen (is) ez már lopás. Nos ez az "úr" egyszer csak hívott, hogy nem kell neki a kocsi, átadja egy negyediknek. És itt van a gond, se papír, semmi, és egy csomó csekket gyárt a címünkre. Az lenne a kérdésem, hogyha a rendőrségen feljelentem, érhet-e valamilyen hátrány. (és itt a lényeg, a bank nem járult hozzá a hosszútávú használatba vételhez!) Meg vannak az adatai, ha csak nem hazugság az is. A telefonján már nem elérhető. Még egyszer hangsúlyozom az autót rengetegszer kértük vissza hiába.
Megköszönném, ha kevesen hülyéznének le, így is lassan fekélyem lesz.
Köszönöm a segítőkész válaszokat.

wers #   2016.03.24. 16:31

na igen

Rexor # e-mail 2016.03.24. 16:00

Igen, de az ismerősöd azt azért kérheti, hogy térítsd meg a kártérítésként megállapított összeget a biztosító felé, hogy ne romoljon a malus fokozata.

wers #   2016.03.24. 15:43

kölcsönkapott autó biztosítoja fizeti

remélhetően igen, de azt majd a biztosító megmondja

Gabriella46 # e-mail 2016.03.24. 12:22

Üdv. Kölcsönszerzödéssel elkértem egy ismerösömtől az utóját, de hazafelé menet balesetem volt. Ilyenkor a másik autó javítását az a kölcsönkapott autó biztosítoja fizeti vagy azt is én.
Köszönöm, várom válaszát.

Lauko # e-mail 2016.02.27. 09:40

Üdvözlet, van egy jó barátom Németországba dolgozik van 2 autója Az egyiket oda szeretné adni hogy itthon tudjam használni, hogyan lehet hivatalosan használnom.

zolko42 # e-mail 2016.02.12. 10:12

Zolko42. Az volna a kérdésem ,hogy 2015.12.20. án kölcsön adàsiszerződésel adtam a személy automat kifogástalan álapotban és az unokatesomnak eleg nagy kárt okozot benne. Az volna a kérdésem hogy azon felul hogy meg javitasa a kocsit mitudok teni ezekután mert nem ugy kapom vissza a kocsimat ahogy én átadtam.Ezekután önok mit javasolnak mit tegyek vel mert igy se kocsim se munkába nem tudok járni. Eloreis köszönöm segitsèguke.

egyvalaki2008 # e-mail 2014.12.11. 21:00

Sziasztok,

Kölcsönadtam a kocsimat, Bélának pár hónapra, üzembentartóival és kölcsönadási szerződéssel. Használta egy ideig, utána továbadta Petinek. Peti lezúzta, 60e ft-os javítási kölcséget okozott.Béla ezt vagy nem tudta, vagy nem közölte velem, az autót letette egy parkolóban. (visszavételről nem készült dokumentum, üzembentartó jelenleg is ő)
Szerelőtől tudok kérni szakvéleményt, megvannak a szóban forgó alkatrészek. Mi a teendő? Bélának egy fizetési meghagyást írni? ( fizetni nem hajlandó, kommunikációra sem)

ius latratus # e-mail 2014.11.27. 12:05

"2012.december 1-vel kölcsönadási szerződéssel átvettünk egy Suzuki Swift-t,ami hitellel terhelt!"

Na, ez volt az első hiba. Kölcsönadási szerződéssel? Irgum - burgum!

",mivel ingatlant szeretne vásárolni és addig ezt nem tudja megtenni míg az autó a nevén van!"

Ilyet mondott volna? Ez meg mekkora hülyeség, - gondolj már bele!

"Követelhetem azt az összeget amit én már ráköltöttem az autóra?"

Persze. De előbb vissza a gépjárművet, ami egyébként sincs olyan jó helyen nálad... (hogy értsd:nem is lehetne nálad)

Immaculata (törölt felhasználó) #   2014.11.27. 11:04

:)) és aki egy ujjal gépel?

gerbera317 # e-mail 2014.11.27. 10:57

Mi ez a sok felkiáltójel? A pont (.) alul található, a kérdőjel (?) mellett (jobbkéz gyűrűsujj le).

Réka Antal # e-mail 2014.11.27. 09:24

Tisztelt Fórumozók!

2012.december 1-vel kölcsönadási szerződéssel átvettünk egy Suzuki Swift-t,ami hitellel terhelt! Bele foglaltuk,hogy ha 2 havi elmaradásunk lesz a hitelben vissza kerül a tulajdonosához! Elmaradásunk nincs! Ő most erre,vissza szeretné venni az autót,hogy eladhassa,mivel ingatlant szeretne vásárolni és addig ezt nem tudja megtenni míg az autó a nevén van!
Devizahiteles autóról van szó! Átíratni a nevünkre nem tudjuk,de amit ráköltöttünk az már meghaladja az 1 millió forintot! Mit tehetek ilyen esetben,hisz fizettem eddig rendesen mindent (amit tudok is bizonyítani)? Követelhetem azt az összeget amit én már ráköltöttem az autóra?

Várom a segítőkész válaszokat!
Tisztelettel Réka

Robeegida # e-mail 2014.09.21. 01:00

Kedves Hozzáértők!

Nemrégiben a saját tulajdonú személyautómat, amelynek egyben az üzembentartója is vagyok, kölcsönadtam, természetesen kölcsönadási szerződés fejében, amiben rögzítettük a személyes adatokat és az autó adatait, valamint a kölcsönadás dátumát. (órát, percet is jelölve)

Azon a napon szabálysértést követett el vele a kölcsönvevő,( a megadott időintervallumon belül) a kötelező haladási irányt nem betartva, amit egy közterületi kamera rögzített és ezáltal 50.000 ft bírságot kaptam.

A kérdésem a következő:
Ki a gazdája ennek a szép sárga csekknek?

Dr.Attika # e-mail 2014.08.14. 19:53

Bejegyzett élettársi viszony csak azonos neműek között jöhet létre. Ön és az élettársa azonos nemű?

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Sherlock # e-mail 2014.08.14. 16:47

Így se kell.

joghallgató

beatrixy93 # e-mail 2014.08.14. 15:54

Jó Napot !
A következőre szeretnék választ kapni :
Nemrégiben a nevemre került egy autó, amit én nem használok, de a párom viszont igen. Azt olvastam, hogyha nem vagyunk bejegyezve élettársi kapcsolatba akkor kölcsönadási szerződést kell írnunk, de ha bejegyezett élettársi kapcsolatban lennénk, akkor is kellene egy ilyen szerződés ?
Köszönöm!
Bea

ZGAnita # e-mail 2014.07.07. 14:36

Kedves Rasmanov!

Köszönöm szépen a segítséget, így már tisztább a kép!

Üdv, Anita

ius latratus # e-mail 2014.07.07. 10:59

Úristen!

ZGAnita # e-mail 2014.07.07. 08:37

Szeretnék tanácsot kérni. Párom (nem bejegyzett élettársam) nemsokára örököl egy személyautót, amit én fogok rendszeresen használni. Vajon muszáj-e költségekbe verni magunkat, és üzembentartói vagy kölcsönadási szerződést kötnünk, vagy elég ha nálam lesz a forgalmi?
Köszönöm, Anita

autofun # e-mail 2014.06.26. 11:54

Itt egy jól használható gépjármű kölcsönadási szerződés minta: http://komplexauto.hu/…si_szerzodes

Letölthető PDF és WORD formátumban egyaránt, ajánlom figyelmetekbe.

szkmj # e-mail 2014.04.22. 19:28

Ukrajnába nem vezethetném? Ukrán állampolgár vagyok.
Arra lennék kiváncsi hogy van e vmi törvényes módja annak, hogy magyarországi gépjárművet, vezethetek e ukrajnába, ha az édesapám nevén van az autó,aki magyar állampolgár :)

Sherlock # e-mail 2014.04.22. 15:24

Nem kell semmi, ha nem akarod átvinni a határon nem EU-s országba.

joghallgató