MÁV Biztosító


-Boga- # 2012.11.10. 06:56

Sziasztok!
A segítségeteket kérném! Lentebb olvastam,Wydrian hozzá szólásában, hogy felhívta őket! Tudtok nekem adni elérhetőséget?
Nekem a volt férjem okozta a kárt, de mivel az én nevemen volt az autó rajtam hajtották be a 1,5 millió forintot aminek lassan a végére érek. De nem szeretném, ha a károsultnak utalná ki a biztosító. Hiszen az ő adatai vannak leadva a biztosítónál. Hol tudom azt jelezni, hogy nekem fizessen a biztosító és ne a károsultnak, hiszen ezt én már kifizettem?! Köszönöm a vissza jelzéseket! Üdv -Boga-

igen # 2012.11.10. 00:28

Legyünk-e szkeptikusak a per- illetve ügyvédi költségek megtérítésének esélyeit illetően?
Az előzményeket tekintve persze, de véleményem szerint jár.
A 2012. évi CLXII. törvény 7.§(3)b) azt a követelést nevezi megalapozott kártérítési igénynek, amelyet a bíróság a károkozó gépjármű üzemben tartójával szemben megítélt. Ám a per- illetve ügyvédi költség épp a követelés károkozó terhére történő megítélése miatt terheli a károkozót, ezért a megalapozott kártérítési igény szerves részévé vált. Megjegyzendő, hogy a megalapozott kártérítési igény definíciója csak a különösen kiemelendő példákat sorolja, ezért, bár külön nem említi, de nem is zárja ki, hogy a károkozó terhére megítélt követeléshez társuló per- illetve ügyvédi költség is kártérítési igénynek minősüljön.
Jó lenne nem egyenként küzdeni a felszámolóval ezügyben is, kérjük meg az INDRA-t, adjon segítséget az egyöntetű igény-megfogalmazásban. Úgyis az AB határozat és az ezáltal elért törvény megszületését is nekik köszönhetjük.

K.Gyuszi21 # 2012.11.09. 16:27

Már meg is jelent a Magyar Közlöny november 9.-i 149-es számában! http://www.magyarkozlony.hu/ 15 nap múlva hatályba is lép!

kawa80 # 2012.11.09. 15:06

Nem akarok telhetetlennek látszódni, de a sallangot mégis nekünk kell állni??
Az nekem kb. 400.000 ezer!
Mert úgye nem lett volna tárgyalás ha nincs ez az egész?!

Phantom # 2012.11.09. 14:57

http://www.mkogy.hu/…om.irom_adat?…

Állapot: kihirdetésre vár

cardinal.richelieu # 2012.11.08. 21:16

Kedves MÁV ÁBE társak! Nagy örömmel fogadtam a híreket, hogy elfogadásra került a várva várt tv tervezet. Várom a napot, hogy megjelenjen a közlönyben és így kihirdetésre kerüljön. Hiszem, hogy a Ti erőfeszítéseiteknek is köszönhetjük ezt az eredményt. Mindezt azzal, hogy folyamatosan hangot adtatok az igazságtalanságnak, nyomást gyakoroltatok a döntéshozókra. Tényleg példamutató, hogy van összetartás a sorsközösségben, és intelligensen a jogi keretek között harcoltatok az igazunkért. Erőt és szerencsét kívánok azoknak, akik nem voltak olyan szerencsések, és már vagy jogerős fizetést előíró ítéletet kaptak, vagy még rosszabb, végrehajtási eljárás alá kerültek. Bízom abban, hogy a teljes vagy részleges kártalanítással valamelyest kompenzálva lesznek az elszenvedett sérelmek miatt. MÉG EGYSZER KÖSZÖNÖM MINDENKINEK. Köszönöm, mert a Tőletek kapott infók és kitartás miatt tudta az ügyvédem úgy elhúzni közel 4 évig az ügyet, hogy még első fokon se szülessen jogerős ítélet (ehhez tényleg mindent bevetett, az elfogultság miatti bírói kizárástól az Biztosító társaság által tudott és szándékosan eltusolt magánokirat hamisítás bizonyításához kirendelt igazságügyi szakértőn át stb.), hogy a végén a felperes biztosító kérte a per felfüggesztését, és így együtt vártuk a törvénytervezet el vagy el nem fogadását. Hittel várom a végkifejletet, és ez egyszer újra hiszek a népképviselet erejében. Mindenkinek jó egészséget és pihenést kívánok. Ui: Ha lesz közös koccintás, szívesen Veletek tartok. Üdvözlettel: cardinal

csviki # 2012.11.08. 16:56

Kawa80!
De aranyos vagy! Köszi! :)Bár jó lenne, ha nem ilyen példán keresztül kellene a kitartást tanulni...
Nekünk azért még itt van egy nagy falat a próbaperünk, már nagyon várom annak is a végkifejletét...
Nagyon köszönöm én is mindenkinek a segítségét, a sokaktól kapott bátorítást, az INDRA és Baranyi ügyvéd Úr munkáját.

Tamás suzuki # 2012.11.08. 13:56

Ma voltam a felszámolónál, nem olyan egyszerü az ügy amilyennek látszik. Nem fizetik ki a végrehajtói iroda pénzét, nem fizetik a több éves perköltséget sem, csak a károkozói dijat, amit követelnek tőlünk. Az ügyvédi költséget sem fizetik. Ebből az a tanulság, hogy Magyarországon nem szabad pereskedni, mert az igazság odaát van.Közben a biztositók jól megszedték magukat mivel a MÁV ÁBE ügyfelei kénytelenek voltak avégén biztositót váltani.Számoljátok ki az állam mennyi hasznot húzott a sok perköltség, fellebezési dij befizetésén. Nincs egy jó ügyvéd aki beperelné az államot, meg PSZÁFOt hogy nem alkottak időben törvényt és sorsára hagyták a károsultakat?


Ma tudtuk meg a Generál jogi képvisel?jét?l, hogy az új államtitkár lesöpörte a MÁV biztositó károsultjai ügyét igy a parlament nem foglalkozik

Wydrian # 2012.11.07. 23:09

Helló!

Nekem olyan kérdésem lenne:
2008-ban volt egy káreset, megállapított kárösszeg: 620 ezer ft. (az összegeket kerekítem)
2009-ben Fizetési meghagyás, majd polgári per utján végül is megegyezéssel kifizettem a károsultnak 475.000 ft-ot, amivel ő rendezettnek nyilváníotta a dolgot.
2010-ben kaptam egy levelet, hogy a biztosító elismer 660ezer forintnyi tökét, persze ebből még nem fizetett ki semmit.

Ma hívtam őket, hogy akkor most mi van, én már megegyeztem, a felperesnek nincs további követelése velem szemben. Azt monda, küldjem el az egyezségről a papírokat, mivel ők erről nem tudnak (pedig elvileg ezt a máv is megkapta, hiszen a perbe alperesként be volt vonva, bár nem jelent meg).

Szóval a kérdés: mennyi pénzt kérhetek én (az hogy kapok-e az más kérdés..., én már eléggé letettem róla)?
a, 475
b, 475+kamat (én erre tipplek)
c, 660
d, 660+kamat

Én azt tipplem, hogy a B opció, viszont a károsult is felléphet a különbözetért...

Tudja valaki, hogy ilyenkor mi a teendő? Érdemes ügyvédhez fordulni?

metronom # 2012.11.07. 17:39

Info a jogszabály helyzetéről:

Az Országgyűlés Elnöke már aláírta.

A Köztársasági Elnök aláírására vár.

Tamás suzuki # 2012.11.07. 16:26

Most rendezgetem a papirokat már jó vastag a MÁV dosszié.

Ezt találtam a MÁV Általános Biztositó kötelező gépjármü felelősségbiztositási tevékenységének felfüggesztése 2OO6. november 3O-a napjának elteltével lejár.Ezáltal az Egyesület 2OO6.december l-étől ismét jogosulttá válik kgfb-ajánlatok befogadására.Lejárt ugyanis a felfüggesztés...stb.stb. ez állt a PSZÁF közleményében. Hát akkor ki is a hibás, a PSZÁF úgy hallgat, sunnyog, ha külföldön lennénk kártéritésért is be lehetne perelni, a sok idegeskedés miatt. Mindig minden törvényt betartottam mégis meglettem hurcolva a többi sorstársaimmal együtt. De hát az a jó ha vége jó.
Minden jót kivánok mindenkinek és természetesen balesetmentes közlekedést.


Ma tudtuk meg a Generál jogi képvisel?jét?l, hogy az új államtitkár lesöpörte a MÁV biztositó károsultjai ügyét igy a parlament nem foglalkozik

bbcsi # 2012.11.07. 13:59

Sziasztok!

Most egyeztettem a felszánólóval. Álláspontjuk szerint,abban az esetben is fizetnek ha a követelés már megfizetésre került.Ellenben a kifizetést bizonyítani kell.

bogi7575 # 2012.11.07. 13:44

Nekem ma lett volna a tárgyalásom, de az ügyvédem már azt mondta nem menjek. Kíváncsi vagyok milyen levelet kapok majd a lezárásról :-)
Még leírni is jó. Mondjuk az ügyvédnek majd biztos lesz egy kis számlácskája nálam is így két év rohangálás után. :-(

kawa80 # 2012.11.07. 13:09

Az új törvény hatálybalépése után a MÁV ÁBE volt tagja ellen - kártérítési igény miatt - végrehajtás nem indítható. Ha pedig már folyik a végrehajtás, akkor az - a vagyonelszámolás lezárultáig - az adós kérelmére szünetel.
A törvény hatályba lépését követő 180. napon túl egyezséggel vagy jogerős bírósági ítélettel lezárásra kerülő kártérítési igények fedezetére a MÁV ÁBE olyan összegű tartalékot képez, amely alkalmas a még nem vagy csak részben rendezett kártérítési igények és ezek költségeinek fedezetére. A törvény a kihirdetését követő tizenötödik napon lép hatályba.
Az Alkotmánybíróság múlt évi döntése alapján június 30-ig kellett volna rendeznie a jogalkotónak azt a problémát, hogy a csődbe ment MÁV ÁBE által ki nem fizetett károk hogyan rendeződjenek.

Ebben elvileg ott van, h "kártérítési igények ès ezek költségeinek fedezetére"!!!

klimás56 # 2012.11.07. 13:05

Ezek engem is érdekelnek!

Hálás köszönetem mindazoknak akik időt, fáradtságot nem sajnálva, éveken keresztül mozgolódtak ügyünk érdekében.

kawa80 # 2012.11.07. 12:50

Visszatérve a valóságba!
Ki, hogyan értelmezi a törvényt?
Perköltség, ügyvéd, kárszakértő stb.
Ezekkel mi a helyzet???
Írjon valaki akinek lehet fogalma ezekről!!

klimás56 # 2012.11.07. 09:06

Bravóóóóóóó! Nagyon ügyesen összefoglaltad a lényeget!!!!!!!

killthemav # 2012.11.06. 23:45

Ezen a véleményen (elkövető marani, NOL) némileg kiakadtam:
"Ebbe csak az a büdös, hogy a MÁV ÁBE-nél olcsóbbak voltak a biztosítások.
No, most akik ott kötöttek jól jártak akkor, és jól járnak most.
Mindenki más fizethet.
Már megint a tücsök járt jobban.
Ha valaki találkozik Lafontaine-nel, mondja meg neki, hogy a jó édesanyját."

Szerintem:
"Ebbe csak az a büdös" kedves marani, hogy bár gyakorlod, a jelek szerint nem vagy tisztában a szűklátókörűség fogalmával. Szerinted szerencsés az aki MÁV ÁBE-s volt??? Jól járt akkor és most???
Jól jártak azok akik rendesen fizették a kfgb díját (ami pár ezer Ft-al olcsóbb volt a konkurensekhez képest) majd elkobozták az autójukat, lakásukat és emiatt az utcára került vagy gyerekekkel albérletbe kényszerült vagy letiltották a fizetésük egy részét, bírósági tárgyalásokra jártak, ügyvédi költségeket és kamatokat fizettek az. ún. tőkeösszegen felül??? Mindezt azután hogy a PSZÁF több ízben ellenőrizte a MÁV ÁBE működését és "MINDENT RENDBEN TALÁLT" állt az ügyfeleknek karácsony előtt postázott MÁB ÁBE hivatalos levélben. A kötelező felelősségbiztosítás neve magában hordozza a jelentését. Arra szolgál hogy ha valaki autójával kárt okoz, akkor ne a magánvagyonából kelljen megtérítenie a kárt. Ez védi a károkozót, hiszen ezért fizet, és védi a károsultat is, hiszen nem függhet a károkozó anyagi helyzetétől hogy megtérül-e a kára. Ha egy biztosítónál szerződő fél rendesen fizeti a kfgb díját, akkor őt az autóval okozott kárért anyagi felelősség nem terhelheti.
Ha ez nem így lenne, akkor azt a biztosítást nem lehet kötelező felelősségbiztosításnak nevezni. Márpedig a PFSZÁF éveken keresztül azt állította hogy ez egy érvényes kötelező felelősségbiztosítás.
Az a tény hogy nem tartották szükségesnek egy pénzügyi alap létrehozását arra az esetre ha a biztosító tönkremegy, egyértelműen nem a szerződő felek hibája és nem is kompetenciája. Mellesleg az Alkotmánybíróság hivatalból megállapította, hogy az Országgyűlés mulasztásos alkotmánysértést követett el, amint ez a fenti cikkben olvasható. A pénzügyi alapot a kártalanításra azóta létrehozták. Ha ezt nem mulasztották volna el időben megtenni, (akkor amikor engedélyezték a MÁV ÁBE működését) akkor most nem kellene itt írogatnunk és rengeteg ember életét sem keserítették volna meg éveken keresztül fölöslegesen. Az ügyvédi és perköltségeket valamint a kamatok címén behajtott összegeket nem hiszem hogy valaha is meg fogják téríteni. Sajnálhatod hogy nem voltál tücsök, kedves marani...
Lafontain meg nyugodjon békében!

Princica # 2012.11.06. 20:24

Egész este próbálok regisztrálni erre:http://mentalisdeficit.blog.hu/…1/05/mav_abe, de nem tudok, állandóan rendszer hibát ír ki. Valakinek közülünk sikerült ennek az idiótának válaszolni?

Princica # 2012.11.06. 19:25

Kedves L.Suzy! Én biztosra vettem, hogy nem vonultál ki az ügy mögül! És külön köszönet Neked, sokan tudjuk, mennyi munkád van ebben a sikerben.
Egy kicsit visszatérve az eufórikus állapotból a valóságba: ha van vki, aki részletekben fizet, mint én, ezután befizeti-e a novemberi részletet? Vagy meg kéne várni a leállással, amíg megjelenik a közlönyben?

kawa80 # 2012.11.06. 18:43

Le a kalappal előtted! Nem hittem abban, h ez megtörténhet!
Cs.Viki és TE lesztek a példaképem kitartásból:-))
KÖSZÖNJÜK!

L.Suzy # 2012.11.06. 18:30

Princica..

Ugyan mostanában itt nem commenteltem, de a háttérben dolgoztam, bombáztam a levelekkel az illetékeseket,infokat szereztem.. és soha egy pillanatra nem adtam fel!!!
Figyelemmel kisértem a fórumot..és vártam a végleges megoldást..
Ime elérkezett a tegnapi nap..és megnyugtató megoldás született.a fanyalgók nicsenek tisztában a részletekkel!
Minden kedves sorstársnak és fórumozónak a lehető legjobbakat kivánom. köszönettel és üdvözlettel: suzy


L.SUZY

Princica # 2012.11.06. 17:22

Én is nagyon örülök a fejleményeknek és köszönet mindenkinek, aki eljárt az ügyünkben. És örülök, hogy újra megjelent körünkben L.Suzy, már nagyon hiányoltam! Most is nagyon sok okosságot mondott.Azzal abszolút nem értek egyet, hogy a legolcsóbb biztosítót választottuk, mert akkor is, mint ma is, mindig van, akinek egyik bizosító olcsóbb, a másik drágább és ugyanezen biztosítók másoknál fordítva . Amikor én a MÁV ÁBE-t választottam, akik a KÖBE-nél voltak, sokkal kevesebbet fizettek.

L.Suzy # 2012.11.06. 13:40

A lebonyolitás módja:

http://www.portfolio.hu/….175220.html

tazoli a felszámolónál kell jelezned a kárigényedet!
sok sikert.


L.SUZY

tazoli # 2012.11.06. 12:40

3 és fél éve nem foglalkozok a 4 és fél éve történt témával, de tegnap leesett az állam mikor hívtak hogy kapcsoljam be a tv-t.
Károkozóm nem pereltem be, nem indítottam eljárást senki ellen. Vajon nekem most mi a teendőm, ha mégis látni szeretném a biztosító és a kárszemlét végző cég által megállapított összeget? Vajon kamatot fizetnek a lassan 5 éve megállapított kárösszegre?
És mit kell tennem, hogy az elévülési évből ne fussak ki (ami tudtommal 5 év), kárigényem tovább éljen?

És ne tűnjön a kérdésem kapzsinak, nem azért nem pereltem mert nem volt szükségem a pénzre. Hanem mert utánajárásommal kiderült, hogy az okozóm 0 azaz nulla ingó és ingatlan vagyonából, be nem jelentett munkáiból csak további ügyvédi költségbe futhatok bele egy esetleges per során, nem hogy kártérítésbe.