Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


Külföldi rendszám-magyar vezető

Dr.Attika # e-mail 2016.03.22. 10:26

Tisztelt Őszikék 57!
A mai világban egyértelmű álláspont csak arra adható ki, hogy a tehén "lepény" mindig lapjára esik. Ezt még senki nem vitatta.
Az osztrák férj magyar felesége a férj tulajdonában álló, osztrák rendszámú gépkocsiját a házassági vagyonközösség okán szabályszerűen használhatja Magyarországon.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Őszikék57 # e-mail 2016.03.22. 09:54

Tisztelt Fórumozók!
Egy ismerősöm kért meg, hogy próbáljak egyértelmű álláspontot keresni az ő esetére.
Magyarországon él, de a férje osztrák állampolgár, és ott is dolgozik. Mind a kettőjüknek van magyarországi bejelentett lakcíme. A feleség használhatja-e Magyarországon a férj autóját? Amennyiben igen, milyen feltételekkel?
Válaszokat előre is köszönöm!

wers #   2016.03.06. 18:29

Amennyiben életvitelszerűen él külföldön, magát is be kell jelentenie itthon, mint külföldön élő magyar állampolgár.
A kocsinál sem az számít, hogy kinek a nevén van. Az osztrákok nagyon harapnak rá, a németeknél tartományonként más a hozzáállás, elvileg igen, kell német rendszámot kérni. Egyetlen oka van, mert akkor nekik adózik.

gemeskati # e-mail 2016.03.06. 16:58

Tisztelt Szakértő!
Egy kérdéssel kapcsolatban kérném ki a segítségét. Németországban dolgozik a férjem, és az utazásokhoz az én autómat használja. Nem tudom, hogy ilyenkor mi a teendő, az én gépjárművemet is nyilvántartásba kell venni kint, hogy huzamosabb ideig használhassa, vagy csak akkor ha a saját tulajdonába lévő autóval közlekedik. Előre köszönöm segítségét!

wers #   2016.01.16. 09:46

De ehhez nem kell kocsit cserélnie, erre az autóra is kérhet magyar rendszámot.

wers #   2016.01.16. 09:40

Igen. Ha már korábban bejegyeztette magát, mint Magyarországon élő külföldi állampolgár, akkor van magyar személyi száma, lakcímkártyája. Ez ahhoz is kell, hogy az itt megvásárolandó kocsi magyar rendszámot ás forgalmit kapjon.
Ha még nem, akkor ezt a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál tudja kérni. Innen kapja az első lakcím igazoló kártyáját is.

deni # e-mail 2016.01.15. 23:48

Tisztelt Szakértök!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy állandóan itt elő családi házzal rendelkező nyugdíjas (70 éves) német állampolgár vezethet-e német EU-s jogosítvánnyal magyar országon forgalomban helyezett személy autót. A mostani kb. 16 éves németbe forgalomban helyezett személy autóját el szeretné adni mert minden 2. évben (oda vissza út 3000 km.) vizsgáztatni (TÜV) és esetleges ottani javítása már egészségileg megviseli.
Szóval a kérdés csak az lenne, hogy van e egyáltalán esélye Magyarországon forgalomban helyezett személy autót vásárolni illetve EU-s jogosítvánnyal vezetni. Vagy föl kell ezért a HU. állampolgárságot venni-e? Amit viszont a németek nem engednek meg.
Válaszokat előre is köszönöm deni

deni # e-mail 2016.01.15. 23:45

Tisztelt Szakértök!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy állandóan itt elő családi házzal rendelkező nyugdíjas (70 éves) német állampolgár vezethet-e német EU-s jogosítvánnyal magyar országon forgalomban helyezett személy autót. A mostani kb. 16 éves németbe forgalomban helyezett személy autóját el szeretné adni mert minden 2. évben (oda vissza út 3000 km.) vizsgáztatni (TÜV) és esetleges ottani javítása már egészségileg megviseli.
Szóval a kérdés csak az lenne, hogy van e egyáltalán esélye Magyarországon forgalomban helyezett személy autót vásárolni illetve EU-s jogosítvánnyal vezetni. Vagy föl kell ezért a HU. állampolgárságot venni-e? Amit viszont a németek nem engednek meg.
Válaszokat előre is köszönöm deni

RNorbert # e-mail 2015.02.21. 07:15

Tisztelt Admin és Forumozok!
Nemetorszagban elo baratom nevèn levő autót szeretnek használni tartósan Magyarországon. Auto nemet rendszámú, barátom kint elő bejelentett munkaviszonnyal.
Milyen dokumentum kell hogy büntetlenül használjam itthon az autóját?

Köszönettel:
R Norbert

Véleményem #   2015.02.11. 13:33

Franky01

Magyarul próbálom értelmezni a dolgokat. Angol autó 2 angol rendszámmal rendezett papírokkal. Egy tréler aminek semmi papírja, se rendszáma. Ezt vontatná az az húzná a közlekedésben. Lehet angol felfogásban ez szabályos arra fele de itt magyaroknál nem. Az sem, ha a rendezett angol autó egyik rendszámát át rakja a trélerre, mert az nem arra lett kiadva.( ez szerintem bármelyik országban bukta ha így közlekedik vele ) Magyar értelmezésben amit szeretne amilyen módon az akár megvalósíthat egy bűncselekményt is, amennyiben magyar hatóság ezt ellenőrzi.
Egy megoldás ami nem ütközik semmibe, az hogy angol autó angol papírokkal rendszámmal, egy szintén angol papíros angol rendszámos tréler és azon hozni a papír nélküli trélert. Vagy a papír nélküli trélerre valami papírt rendszámot szerezni ami megfelel a magyar hatóságoknak, ha mindenképpen "lábon" szeretné az országba hozni.

Franky01 # e-mail 2015.02.07. 14:23

Hello

2 eve elek Skociaban, es a tavasszal szeretnek egy Angol rendszamos autoval, szinten egy angol autoszallito trenert vontatni Magyarorszagra. Angol jogositvanyom, az auto a nevemen van. A trenernek az itteni szabalyok miatt nincs papirja, a vontato auto rendszamat kapja. Kell-e valamitol tartanom a Magyarorszagi rovid tartozkodasom alatt?
Koszonom elore is a segitseget.

parti9 # e-mail 2014.09.07. 16:02

Szeretnék érdeklödni, hogy Ausztriába vagyok, de a gépkocsi az édesapám tulajdonában vann meddig használhatom? Bünti nélkül!

Véleményem #   2014.07.26. 00:39

Nem látom a jogi hátterét ennek, meg a topicba sem illik bele a sztori.
Ha bukott az autó vételén és nem hajlandó költeni rá, adja el ha meg tudja oldani...

mogyorocska # e-mail 2014.07.20. 18:10

Tisztelt Mindenki!

Segítséget szeretnék kérni. Ez év áprilisban behoztak Németországból egy autót, az adás-vételi az én nevemre szól. Elkezdtük a behozatallal kapcsolatos intézkedéseket, de odaáig jutottunk csak, hogy meg lett a kocsi műszakija. Viszont rengeteget költöttünk rá, és még kellene is, de nem tudunk és nem is akarunk többet. Egyszóval ráfáztunk. Mit lehet tenni? Se reg.adót se forgalomba helyezést nem szeretnénk ezek után. Eladhatom így az autót,(kb.150 e-ért, 600 e Ft buktunk eddig) ha egy hozzáértőnek esetleg megéri rákölteni?

Köszi előre is ha tudtok segíteni!

csaknoriss1 # e-mail 2014.06.25. 18:17

Tisztelt!

A kérdésem az lenne, hogy már több mint 1 éve haputwohnsitz-el rendelkezem Ausztriában. Külföldi rendszámú autóm is van.

Magyarországon mennyi ideig tartózkodhatom vele? Milyen okmányok szükségesek hozzá? Kell-e valamit bejelentenem a két ország valamelyikébe? Ha megállít egy osztrák rendőr mit szólhat hozzá?

Kérlek segítsetek.

Köszönöm.

Véleményem #   2014.06.10. 16:42

Ha kint vennék egy autót ideiglenes lakcímmel kintre akkor 1 hónap után köteles lennék rendszámot venni rá? Vagy itthon jobban megéri? Mennyibe kerülhet a procedúra?

Ha kint vesz autót akkor kint lesz rendszáma, ha csak nem hozza be és itt hozza forgalomba...
Ha itthon vesz autót akkor itt lesz autója és azzal jár ki...
A mi mennyibe kerül nem jogi kérdés, inkább google és egyéb oldalak.
Nyárra 3 hónapra felesleges bonyolítani, sima magyar ( állandó ) rendszámos autóval megoldható.

beholder01 # e-mail 2014.06.08. 13:17

Tisztelt fórumtagok!

Segítésget szeretnék kérni abban, hogy melyik a legjobb döntés illetve mit kell inéznem a következő helyzetbe. Nyáron és csakis nyáron dolgoznék Ausztriában melyhez autó szükséges. Ha kint vennék egy autót ideiglenes lakcímmel kintre akkor 1 hónap után köteles lennék rendszámot venni rá? Vagy itthon jobban megéri? Mennyibe kerülhet a procedúra?

Előre is köszönöm a segítésget.

kokika01 # e-mail 2014.04.20. 18:07

Tisztelt fórumozók!
Azoknak akik Ausztriában dolgoznak:
Az osztrák törvények világosan leírják hogy Hauptwohnsitz esetén (1 hónap után) köteles vagy osztrák rendszámú autót venni. Feleslegesek azok a kérdések hogyha Nebenwohnsitz-re vagy bejelentve akkor lehet e használni a magyar autót mert Nebenwohnsitz-en csak 6 hónapig tartózkodhatsz az országban utána köteles vagy Hauptwohnsitzre jelentkezni.Ha nem azért büntetnek meg és a magyar rendszámú autóért. Anyu öccsének a lányának a fiának a nevén lévő autós kérdés is teljesen felesleges mert 1 hónap hauptwohnsitz után NEM VEZETHETSZ MAGYAR RENDSZÁMÚ AUTÓT.(LIZINGES AUTÓRA IS EZ VONATKOZIK)Tehát a jogi kiskapukat kihasználva (7 hónap) maximum amit el tudsz sumákolni utána büntetés.Ennyi..........

gerbera317 # e-mail 2014.03.23. 21:07

Peeerszeee! Azt csinálsz, amit akarsz. Akár egész óvodáscsoportokat is elüthetsz a zebrán, az se gond! Csináld csak! Tök jó ötlet! :-)

Herakles # e-mail 2014.03.23. 17:40

Értem. És ha valós, tehát van az embernek egy EU-n kívüli lakcíme (papírral) és a kocsijáról kinti forgalmi, akkor lehetek Magyar állampolgár, mehetek itthon a kocsimmal a kinti rendszámmal ?
Én így értelmeztem a cikket.

nem kell a Magyar nyilvántartásba regisztráltatnom?
nem kell műszakiztatnom többé?
nincs súlyadó?
nincs kötelező biztosítás?
a büntetéseket nem tudják hova postázni?

gerbera317 # e-mail 2014.03.23. 11:57

Szerintem kapjon olyan választ, amilyet vár, és akkor nem lesz hőzöngés:

Herakles! Tök jó ötlet, nekem tetszik. Csináld csak! :-)

monalisa1 #   2014.03.23. 11:13

Valótlannak és mint ilyen érvénytelennek tekintheti és a helyszínen bevonhatja = magyarázhatod a bizonyítványodat...

Herakles # e-mail 2014.03.22. 19:24

nem tudom miért kell lehülyézni...?!
Én csak olvasom a cikkeket és próbálom összerakni a dolgokat. Azt olvastam, ha külföldi lakóhelyed van, tarthatsz külföldi rendszámos autót... nem? Pont itt volt linkelve lejjebb.

Ráadásul a fakabát honnan tudná hogy néz ki pl. egy Benin-i forgalmi...?!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.03.22. 18:41

Ahogy azt Móricka elképzeli. (Ez nem etikai kioktatás - ez a szellemi képességeid véleményezése.)

www.kbs-ugyved.hu

Herakles # e-mail 2014.03.22. 18:02

Ha szerzek egy pl. guineai (Afrika) rendszámot, forgalmi engedélyt és egy ottani lakcímigazolványt, hivatalosan lefordíttatom, akkor furikázhatok az autómmal és a közúti ellenőrzésen elengednek?
(Nem érdekel az etikai kioktatás, csak a tények!)

  • nem kell a Magyar nyilvántartásba regisztráltatnom?
  • nem kell műszakiztatnom többé?
  • nincs súlyadó?
  • nincs kötelező biztosítás?
  • a büntetéseket nem tudják hova postázni?