Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


Külföldi rendszám-magyar vezető

RNorbert # e-mail 2015.02.21. 07:15

Tisztelt Admin és Forumozok!
Nemetorszagban elo baratom nevèn levő autót szeretnek használni tartósan Magyarországon. Auto nemet rendszámú, barátom kint elő bejelentett munkaviszonnyal.
Milyen dokumentum kell hogy büntetlenül használjam itthon az autóját?

Köszönettel:
R Norbert

Véleményem #   2015.02.11. 13:33

Franky01

Magyarul próbálom értelmezni a dolgokat. Angol autó 2 angol rendszámmal rendezett papírokkal. Egy tréler aminek semmi papírja, se rendszáma. Ezt vontatná az az húzná a közlekedésben. Lehet angol felfogásban ez szabályos arra fele de itt magyaroknál nem. Az sem, ha a rendezett angol autó egyik rendszámát át rakja a trélerre, mert az nem arra lett kiadva.( ez szerintem bármelyik országban bukta ha így közlekedik vele ) Magyar értelmezésben amit szeretne amilyen módon az akár megvalósíthat egy bűncselekményt is, amennyiben magyar hatóság ezt ellenőrzi.
Egy megoldás ami nem ütközik semmibe, az hogy angol autó angol papírokkal rendszámmal, egy szintén angol papíros angol rendszámos tréler és azon hozni a papír nélküli trélert. Vagy a papír nélküli trélerre valami papírt rendszámot szerezni ami megfelel a magyar hatóságoknak, ha mindenképpen "lábon" szeretné az országba hozni.

Franky01 # e-mail 2015.02.07. 14:23

Hello

2 eve elek Skociaban, es a tavasszal szeretnek egy Angol rendszamos autoval, szinten egy angol autoszallito trenert vontatni Magyarorszagra. Angol jogositvanyom, az auto a nevemen van. A trenernek az itteni szabalyok miatt nincs papirja, a vontato auto rendszamat kapja. Kell-e valamitol tartanom a Magyarorszagi rovid tartozkodasom alatt?
Koszonom elore is a segitseget.

parti9 # e-mail 2014.09.07. 16:02

Szeretnék érdeklödni, hogy Ausztriába vagyok, de a gépkocsi az édesapám tulajdonában vann meddig használhatom? Bünti nélkül!

Véleményem #   2014.07.26. 00:39

Nem látom a jogi hátterét ennek, meg a topicba sem illik bele a sztori.
Ha bukott az autó vételén és nem hajlandó költeni rá, adja el ha meg tudja oldani...

mogyorocska # e-mail 2014.07.20. 18:10

Tisztelt Mindenki!

Segítséget szeretnék kérni. Ez év áprilisban behoztak Németországból egy autót, az adás-vételi az én nevemre szól. Elkezdtük a behozatallal kapcsolatos intézkedéseket, de odaáig jutottunk csak, hogy meg lett a kocsi műszakija. Viszont rengeteget költöttünk rá, és még kellene is, de nem tudunk és nem is akarunk többet. Egyszóval ráfáztunk. Mit lehet tenni? Se reg.adót se forgalomba helyezést nem szeretnénk ezek után. Eladhatom így az autót,(kb.150 e-ért, 600 e Ft buktunk eddig) ha egy hozzáértőnek esetleg megéri rákölteni?

Köszi előre is ha tudtok segíteni!

csaknoriss1 # e-mail 2014.06.25. 18:17

Tisztelt!

A kérdésem az lenne, hogy már több mint 1 éve haputwohnsitz-el rendelkezem Ausztriában. Külföldi rendszámú autóm is van.

Magyarországon mennyi ideig tartózkodhatom vele? Milyen okmányok szükségesek hozzá? Kell-e valamit bejelentenem a két ország valamelyikébe? Ha megállít egy osztrák rendőr mit szólhat hozzá?

Kérlek segítsetek.

Köszönöm.

Véleményem #   2014.06.10. 16:42

Ha kint vennék egy autót ideiglenes lakcímmel kintre akkor 1 hónap után köteles lennék rendszámot venni rá? Vagy itthon jobban megéri? Mennyibe kerülhet a procedúra?

Ha kint vesz autót akkor kint lesz rendszáma, ha csak nem hozza be és itt hozza forgalomba...
Ha itthon vesz autót akkor itt lesz autója és azzal jár ki...
A mi mennyibe kerül nem jogi kérdés, inkább google és egyéb oldalak.
Nyárra 3 hónapra felesleges bonyolítani, sima magyar ( állandó ) rendszámos autóval megoldható.

beholder01 # e-mail 2014.06.08. 13:17

Tisztelt fórumtagok!

Segítésget szeretnék kérni abban, hogy melyik a legjobb döntés illetve mit kell inéznem a következő helyzetbe. Nyáron és csakis nyáron dolgoznék Ausztriában melyhez autó szükséges. Ha kint vennék egy autót ideiglenes lakcímmel kintre akkor 1 hónap után köteles lennék rendszámot venni rá? Vagy itthon jobban megéri? Mennyibe kerülhet a procedúra?

Előre is köszönöm a segítésget.

kokika01 # e-mail 2014.04.20. 18:07

Tisztelt fórumozók!
Azoknak akik Ausztriában dolgoznak:
Az osztrák törvények világosan leírják hogy Hauptwohnsitz esetén (1 hónap után) köteles vagy osztrák rendszámú autót venni. Feleslegesek azok a kérdések hogyha Nebenwohnsitz-re vagy bejelentve akkor lehet e használni a magyar autót mert Nebenwohnsitz-en csak 6 hónapig tartózkodhatsz az országban utána köteles vagy Hauptwohnsitzre jelentkezni.Ha nem azért büntetnek meg és a magyar rendszámú autóért. Anyu öccsének a lányának a fiának a nevén lévő autós kérdés is teljesen felesleges mert 1 hónap hauptwohnsitz után NEM VEZETHETSZ MAGYAR RENDSZÁMÚ AUTÓT.(LIZINGES AUTÓRA IS EZ VONATKOZIK)Tehát a jogi kiskapukat kihasználva (7 hónap) maximum amit el tudsz sumákolni utána büntetés.Ennyi..........

gerbera317 # e-mail 2014.03.23. 21:07

Peeerszeee! Azt csinálsz, amit akarsz. Akár egész óvodáscsoportokat is elüthetsz a zebrán, az se gond! Csináld csak! Tök jó ötlet! :-)

Herakles # e-mail 2014.03.23. 17:40

Értem. És ha valós, tehát van az embernek egy EU-n kívüli lakcíme (papírral) és a kocsijáról kinti forgalmi, akkor lehetek Magyar állampolgár, mehetek itthon a kocsimmal a kinti rendszámmal ?
Én így értelmeztem a cikket.

nem kell a Magyar nyilvántartásba regisztráltatnom?
nem kell műszakiztatnom többé?
nincs súlyadó?
nincs kötelező biztosítás?
a büntetéseket nem tudják hova postázni?

gerbera317 # e-mail 2014.03.23. 11:57

Szerintem kapjon olyan választ, amilyet vár, és akkor nem lesz hőzöngés:

Herakles! Tök jó ötlet, nekem tetszik. Csináld csak! :-)

monalisa1 #   2014.03.23. 11:13

Valótlannak és mint ilyen érvénytelennek tekintheti és a helyszínen bevonhatja = magyarázhatod a bizonyítványodat...

Herakles # e-mail 2014.03.22. 19:24

nem tudom miért kell lehülyézni...?!
Én csak olvasom a cikkeket és próbálom összerakni a dolgokat. Azt olvastam, ha külföldi lakóhelyed van, tarthatsz külföldi rendszámos autót... nem? Pont itt volt linkelve lejjebb.

Ráadásul a fakabát honnan tudná hogy néz ki pl. egy Benin-i forgalmi...?!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.03.22. 18:41

Ahogy azt Móricka elképzeli. (Ez nem etikai kioktatás - ez a szellemi képességeid véleményezése.)

www.kbs-ugyved.hu

Herakles # e-mail 2014.03.22. 18:02

Ha szerzek egy pl. guineai (Afrika) rendszámot, forgalmi engedélyt és egy ottani lakcímigazolványt, hivatalosan lefordíttatom, akkor furikázhatok az autómmal és a közúti ellenőrzésen elengednek?
(Nem érdekel az etikai kioktatás, csak a tények!)

  • nem kell a Magyar nyilvántartásba regisztráltatnom?
  • nem kell műszakiztatnom többé?
  • nincs súlyadó?
  • nincs kötelező biztosítás?
  • a büntetéseket nem tudják hova postázni?
monalisa1 #   2014.03.18. 17:22

Készüljön egy kölcsönadási megállapodás miszerint xy magyar állampolgár ismerősödnek (pontos cím) kölcsönadod a ... rendszámú gépkocsidat mellyel 3/6 hónapig Ausztriában közlekedhet. / Ez idő alatt bármiféle "esemény" is történik az autóval, a felelősség kizárólagosan az övé. / A pontos német fordítás legyen mellékelve. / Legjobb ha ügyvéd készíti el.

pipp # e-mail 2014.03.18. 12:31

Üdv!

Magyarországon élek, magyar rendszámú autóm van. Ausztriában most dolgozni kezdő ismerősömnek kölcsön adhatom-e az autómat? A munkahelyére 3 hónap próbaidővel vették fel, amíg ott nem véglegesítik nem akar osztrák rendszámú autót vásárolni. Erre a három hónapra kérné el az én kocsimat. Ha ez kivitelezhető, milyen papírokra van szükség hozzá.

Köszönöm válaszát.

Jessi87 # e-mail 2013.11.23. 19:39

Szakértő segítséget!

Másfél éve Ausztriában dolgozom, egyelőre még főlakcímem Magyarországon, melléklakcímem Ausztriában. Osztrák rendszámos autót szeretnék venni, mivel azt hallani hogy sokakat megbűntettek Ausztriában a magyar rendszám miatt. Tehát lakcímeimet fel kell cserélnem ha osztrák rendszámos autót szeretnék hajtani, magyar címem melléklakcím lenne.

A kérdésem: Magyarország területén milyen feltételek mellett használhatnám az osztrák autómat magyar állampolgárként.Pontosan mit kérnek a rendőrök. A sok eltérő magánhozzászólás miatt kérem szakértők segítségét.Köszönöm!

Mohács # e-mail 2013.11.11. 07:21
fgeri15 # e-mail 2013.10.26. 19:32

Üdv!

Van egy kismotorom amit ausztriában vásároltam, ausztriában dolgozok és a motort nap szinten használnám kint.
Ha magyar biztosítást kötök rá és nem rakok rá osztrák rendszámot, akkor elvileg mehetek vele így mivel nemzetközi a biztosítás így nem kell rá rendszám . ?
Ha mégis akkor ausztriában mi kell a rendszámhoz, van kint lakcímem munkám minden, ott kell hozzá biztosítás, az drágább esetleg, okmányirodában intézik ezt?

Köszönöm!

vaszicska # e-mail 2013.10.18. 09:18

Üdv . Ukrajnába szeretnék menni édesapám kocsijával . A kereszt és a vezetéknevünk azonos . Kell meghatalmazás ?

Sanya36 # e-mail 2013.10.02. 14:40

ÜDV.Sürgösen érdeklödnék hogy ha Austriába be vagyok jelenkezve, akkor ha ott vásárolok autott használhatom-e Magyarországon?Elöre is kösszönöm a segitségét.

Hanzee # e-mail 2013.09.20. 09:38

Apám nővére Németországban él, Német állampolgár már 1970-es évek óta, kintre házasodott, bejelentett lakcíme van kint, saját ház is. Én Magyar állampolgár vagyok, de lenne lehetőségem kapni egy német rendszámú autót, esetleg meghatlmazással lehetne hasznáni mint rokon? Nem egy luxus autóról lenne szó, hanem egy 13 éves kombiról, ami közel 1000-1500 euro értéket képvisel.

Úgyanabban a kis városban született ahol mi lakunk Magyarországon, tehát a Német személyiben is az szerepel, illetve a kinti forgalmiban is a született családnév megegyezik az enyémmel. ( a forgalmiban fel van tüntetve a születési családi név)

Előre is köszönöm a mindenki válaszát.