Garázsbejáró előtti parkolás


Mukibácsi # 2007.02.22. 09:19

Önds le 1 kis kromofággal a diszó kocsiját, ha lehet azért elötte békülj ki vele. :-)

Doggystyle # 2004.12.25. 18:26

Igaza van big catnek. Megállni és várakozni csak addig szabad amíg a garázstulajdonos rád nem dudál, hogy ugyanmá hagyd el a bejárót.

the big cat # 2004.11.17. 16:20

A KRESZ 41. §-a szerint az elindulást zavaró várakozás nem tilos, csak az azt akadályozó. Esetedben csak zavarásról van szó.

-sas- # 2004.11.16. 06:35

Tisztelt Fórum tagok!
Garázsom egy panelház hátsó oldalán található egy 9 lépcsőházas épületben, azaz kb. 30 másik garázs társaságában.
A garázssor egy zsákutcában van, melyben külön parkolórészek kerültek kialakításra szemben a garázsokkal, de nem teljes hosszaban.
Az utóbbi időben szembesültem azzal a problémával, hogy garázs kijáratom előtt a túlsó oldalra parkolja le az egyik szomszéd az autóját (nem a parkolóba), így autójával félig belóg a garázsba való egyenes ki-, beállásba. A be- és kiállást így egy-két korrekció közbeiktatásával tudom megtenni, mely nem megvalósíthatatlan, de bosszantó és időt vesz el. A szomszéd pedig nem hajlandó külön kérésemre sem a 3-4 méterre lévő parkolóba elállni, mert neki így tetszik.:((
A Tisztelt olvasókhoz és hozzászólókhoz az lenne a kérdésem, hogy van-e valamilyen rendelet, vagy a KRESZ-ben külön kitétel, hogy egyéb tábla hiányában milyen távol lehet parkolni egy garázstól. Hozzáteszem, hogy a zárt garázsom és a túloldalon parkoló autó közé a saját autóm befér és kb. még van egy méter (ami elég az ajtók nyitásához, zárásához), de ez a távolság ahhoz nem elég, hogy a megszokott módon egyenesen hátra símán kiállhassak.
Előre is köszönöm a segítséget, hasznos válaszokat