Térfigyelő kamerás "bírság"


Zorro1999 # 2017.09.22. 18:20

Tisztelt Fórumozó,
Egyes kérdések Fórumunkon való gyakori ismétlődése, a többszöri kérdésfeltevések zavarják a Fórum működését, megnehezítik a segítőkész Fórumozók számára a válaszadást.
Fentiek elkerülése érdekében kérjük, kérdése, problémája felvetését megelőzően győződjön meg arról, hogy az adott kérdés szerepel-e az eddigi hozzászólások között (a fórum keresőt itt találja)
Kérjük, hogy kérdését - a tartalmának megfelelő téma kiválasztását követően - csak egyszer, egy topicban tegye fel. Amennyiben az nem tartozik szervesen a Fórumunkon már szereplő egyik témához sem, nyisson új témát.
A Fórum rendjének zavarása, jelen felhívás, illetve a Fórum szabályzat (moderálási elvek) figyelmen kívül hagyása esetén a szabályszegő összes hozzászólását töröljük.
A fórumtagok nem minden esetben jogvégzett szakemberek. Amennyiben jogi tanácsadót, jogi képviselőt keres, használja a Jogi Fórum Ügyvédi Szaknévsorát. Ügyvédek számára megkereséseket közvetlenül az "Ügyfél keres ügyvédet" oldalon küldhet.
Megértését köszönjük!
Jogi Fórum szerkesztősége

Zorro1999 # 2017.09.02. 06:30

Tisztelt Fórumozók!

Levelet kaptam a XIV. kerületi rendőrségtől hogy szeptemberben egy bizonyos napon jelenjek meg tanúként mert a cégem engem nevezett meg a gk használójaként (de családtag is vezetheti vagy kolléga) és szeretnék a tényállást tisztázni. Az eset még márciusban történt.

Ha jól tudom az Országos Rendőr-főkapitányság is kimondta hogy térfigyelő kamera felvétel alapján nem lehet az autósokat büntetni. Jogellenes a tevékenységük!
Mit érdemes ilyenkor mondani? Nem emlékszem ki vezette? Fél éve történt, vagy azt hogy családtag és nem akarom megnevezni?
A XIV. kerületi rendészeti hivatal vagy önkormányzat talán az egyetlen aki még mindig próbálkozik hogy az autósokat jogtalanul lehúzza.
A válaszokat előre is köszönöm!