lizingelt auto eladás


Norbi1200 # 2010.08.16. 23:05

figyeljetek el lehet adni de a lizing meg marad a bank aki meg veszi anak a nevén fog tobább meni a törlesztö részlet enyi el adni nem is tudjátok max gy 10 millás kocsit 2 milába ha el adjátok enyi

guba # 2010.08.09. 13:54

Nandy átvette már a stafétát Bugyibuci, de te azért nyugodtan címezd csak nekem a válaszaidat. Végre megtudtam tőled, hogy nem vagyok értelmes intelligens ember (ettől mindig tartottam)és csöndbe kéne maradnom. Egyetemen mit tanulsz? Közgazdaságtant? :-)))

nandy # 2010.08.09. 12:21

azaz ország 70%-a nem teheti meg, hogy KP-ban vásároljon lakást, vagy autót.

Ha nem teheti meg, akkor miért teszi meg mégis? Hitel helyett inkább kezdjen el gyűjteni.. ja, hogy úgy csak 5-6 év múlva tudna annyi önerőt összeszedni, hogy ne menjen rá a gatyája is a törlesztésekre?
Családi ház helyett miért nem elég a kétszobás panel (mint régen...)? Plazmatévé helyett a normál... Új autó helyett egy 6-8 éves használt?
Szerintem egy intelligens ember a hitelfelvétel előtt ezeken elgondolkodna... És nem utólag siránkozna a "válság" miatt.

bubuci # 2010.08.09. 07:48

GUBA!
Nem osztom a nézeted! Egy átlag család, azaz ország 70%-a nem teheti meg, hogy KP-ban vásároljon lakást, vagy autót. Ez nem az időn múlik...Itt értzsd már meg nem ezen van a hangsúly, de a kedvedért leírom mégegyszer, hátha megérted, röviden tömören: Senki nem számolt a válsággal, és a hatalom nem kínál semilyen törvényes lehetőséget a bajba jutott embereknek, semmilye megkönnyítést. Bár most az Orbán kormány foglalkozik végre a témával.
Felvettük mi is az autóhitelt-melynek bérleti díja leírható-. De mint termelőeszköz sem éri már meg fenntartani, ennyire megemelkedett törlesztő mellett, nem tudja kitermeli, de ezen témában is mintha tájékozatlan lennél.
Arra kérlek, ha értelmes inteligens embernek tartod magad, maradj csöndben,és ne szólj hozzá olyan témához, melyben érdemben nem tudsz nyilatkozni!
Aki felelőtlenül vett fel hitelt, az megérdemli, de ez NEM a többség!
Szép napot!

nandy # 2010.08.09. 07:22

Igen, a 70% hülye... ezek szerint...

Rossz magyar mentalitás szerint minden azonnal kell, és bármi áron... A legtöbb ember pénzügyi érzéke egyenlő a nullával. Még arra is képtelenek, hogy kockás papíron kiszámolják a családi költségvetést, vajon belefér-e még egy hitel.
Ne haragudj, én nem tudom azokat sajnálni, akik hitelre vesznek mindenfélét, mellette a bevásárolókártyából élnek, és a mikor megcsúsznak (mert megcsúsznak!!), akkor mindenki mást hibáztatnak, csak magukat nem.

bubuci # 2010.08.09. 07:16

Kedves GUBA!

Tehát akkor Magyarország 70% hülye?! Mert KP-ban nem tudnak megvenni egy lakás ill- és autót?! Mert nem számoltak a vélsággal?! Nagyon egyszerű ember vagy, és szánalmas, semmi keresni valód itt!
Megjegyzem, nálunk az autóm céges autó!

guba # 2010.08.08. 21:28

Bubuci, a meglepő, az, hogy sértegetésnek veszed azt, amire más magától is rájön: hitelt, autóra legfeljebb csak akkor éri meg felvenni, ha az termelőeszköz. Gondold végig, hogy a bankok az ilyenekből híznak, mint te, aztán utána szidjad őket, meg az államot.

bubuci # 2010.08.08. 19:57

Persze, ezzel én is tisztában vagyok,- nem is ez a lényeg- és rajtam kívül az ország 60-70%-a akinek deviza alapú lakás illetve autó hitele van. De állíthatom, hogy erre senki nem számolt, hogy 20-30.000.-Ft-al nő majd a havi törlesztőjük. Válság van, ezt is megértem...valahol..de azt, hogy ennyire kényszer helyzetbe hozznak sok családot, és nincs kiút, vagy ha találunk is, az tuti törvénytelen...de ebbe is az állam sodorja a jónépet!
Én fizetem még ezt is, az egyetemet is, és mellette eltartom a 2 pici gyermekem, de ha egy mód lenne rá átpasszolnám az autót valaki másnak, mert hát az IDŐKÖZBEN született gyermekeim sokkal fontosabbak, mint az autóm...amit mellesleg beválaltam, annyiért fizetném is, talán meg is érné, de így már...ennyiért...

bigdady # 2010.08.08. 19:17

bizos bevállaltad az árfolyamkockázatot.

bubuci # 2010.08.08. 13:00

Kedves GUBA!

Tarzsd meg magadnak az ilyen negatív véleménnyt! Sértegessél valaki mást, ha uatkozol! Ez a FORUM nem erről szól, keress a szinvonaladhoz illő weboldalt, ha mások sértegetésétől érzed jól magad!
Klépzeld VAN és VOLT is pénzem! Más okból is el lehet adni autót.....de te úgy látszik csak ezt az egy lehetőséget ismered...és igen is gusztustalan amit manapság művelnek a Bankok, hogy még több haszonhoz jussanak, és ellehetetlenitsék az embereket!

guba # 2010.08.08. 11:54

Mi ebben a gusztustalan? Annyiért vegyél legközelebb autót, amennyi pénzed van, és akkor adod el, amikor csak akarod.

bubuci # 2010.08.08. 11:05

Szia,
Jahhh szerintem is az..egyszerűen hihetetlen, hogy képtelenség törvényesen megszabadulni egy hiteles autótól. Ha hivatalosan átvállalná, az kb 300.000.-Ft lenne (szerz. módosítás, átírás, stb..)
Nem beszélve arról, hogy havi 40.000.-Ft-al a kezdtem a törlsztést, és most 61.000.-Ft-nál járok!!!!! Gusztustalan! Se visszaadni nincs értelme, oda az eddig bfizetett pénzem, és még fizessem a fenmaradót is. Eladni sem tudom, mert a piaci értéke fele, amit a Bank kér tőlem...Keresem a lehetőségeket...
Ez az ingatlanfedezetes téma azt hittem működhetne.

nandy # 2010.08.08. 10:55

Nagyon gázos az egész... Hiába állapodsz meg a másik féllel, a bank (és mindenki más) tőled fogja kérni a tartozás kiegyenlítését.
Te pedig külön kérheted majd a vevőtől. De a lízingbeadó felé akkor is te tartozol!

bubuci # 2010.08.08. 10:50

Sziasztok!

Tanácsotokat szeretném kérni az alábbi ügyemben: Van nekem egy lizingelt autóm, amit szeretnék eladni vagy elcserélni egy kissebb értékű hiteles autóra, melyek kevsebb lenne a havi törlesztője mint az enyém. A napokban megkeresett egy fazon, hogy neki lenne egy autója, ahol Ő "üzembentartó", de a tulajjal egyezzek meg, vegyem én is át így az autóját, Ő meg az enyémet vinné tovább, ugyan így "üzembentartóként". Tudom, hogy a bankot nem lehet íly módon kihagyni ezen üzletből, de ha közjegyző által írnánk egy papírt hogy Ő fizeti az autóm havi törlesztőjét, ill valamiféle Pl: ingatlanfedezetet tudna ajánlani, az esetleges nem törlesztésért, ez így működhetne? Ha mégsem fizetné vagy netán történne az autómmal valami, érvényesíthető vele szemben az ingatlanfedezet? Lehet hitel az ingatlanán?

guba # 2010.07.28. 19:00

Egyetértek. Ha lízingelt az autó, akkor a lízingcég tulajdona, ő el sem adhatja, ha kölcsön van rajta, akkor pedig elidegenítési tilalom lehet a bank javára.

nandy # 2010.07.28. 18:13

Hát, ez így elég rizikósan hangzik.
Jobban járnál, ha együtt bemennétek a bankba, és te közvetlenül a banknak fizetnéd meg a hátralévő hitelt...

Cristi # 2010.05.20. 09:08

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ. A sógorommal nem tudok beszélni, hiszen eltűnt, így az autót próbálom „megkaparintani” és fizetni.
A bankkal nehezen tudom felvenni a kapcsolatot, mert nem tudom jelenleg ki is a tulajdonos?! Nagyon zavaros még az ügy.

guba # 2010.05.18. 18:09

Az autóhoz akkor lesz közöd, ha a sógorod neked adja, vagy eladja. Erről csinálhattok egy írásbeli szerződést, de nem biztos, hogy jobban jársz vele, mintha azt a pénzt követelnéd rajta, amit helyette fizetsz ki. Ha mégis így döntenél, akkor a szerződéssel és egy ügyvéddel jelenjél meg az autószerelőnél.

Cristi # 2010.05.18. 16:11

Üdv, Mindenkinek!

Nagyon gyors segítségre lenne szükségem. 5 évvel ezelőtt a volt sógorom vásárolt egy autót én voltam a kezes.. Közben elváltam, így a sógorom is eltűnt (a volt férjem testvére). Most már tudom, hogy 3 éve elhagyta az országot, 3 éve nem fizette
a z autó részleteit. Engem, mint kezes most talált meg egy behajtási cég, akik megvásárolták az „ügyet” a banktól. Fizetnem kell, tudom, de ilyenkor nem kellenne meg lennie az autónak? Az autó az országban van. Egy autószerelő „tartja” kézben mivel elmondása szerint az autót megjavította és a biztosító nem fizetett. Addig viszont senkinek nem adja az autót, amíg nem fizet valaki 800.000,- Ft.
Én kell, fizessek, 1.2000.000,- a behajtási cégnek. És ezek után valaki más használja az autót? Az exsógor lemondott az autóról. Mit tehetek? Én azt tartom logikusnak, hogy ha fizetek, akkor az érték az legyen nálam. Vagy nincs igazam???
Bármi ötlet vagy segítség jól jönne mert azt sem tudom már ki vagyok…Egyáltalán hol kezdjem? Köszönöm!

guba # 2010.05.18. 07:37

Nem mindegy, hogy milyen jogcímen adtad oda neki. Ha adásvétel volt, akkor milyen alapon követeled vissza? Az elmaradt részleteket követelheted első körben.

tomcsi313 # 2010.05.18. 03:07

sziasztok!

tortenetem a kovetkezo lenne:
volt egy hiteles autom,tavaly agusztusban kiutaztam kulfoldre egy ismerosom felvettete az otletet adam neki oda es o fizeti a hitelt, odadtam,azota folyamatosan el van maradva2-3 honappal,tobszori felszolitasomra hogy vigye vissza az autot a baratnomnek,nem hajlando,sot meg 700ezret kovetel tolem amit eddig fizetet meg csinaltatot rajta.kezesem is van akitol lassan lefogjak a penzt,onbiraskodni nem szeretnek,meg mindig kulfoldon vok baratnom a megbizott, kerdesem hova fordulhatok hogy visszaszerezem az autot? rendorsegre? bankhozz? vagy kihezz? valaszokat elore is koszonom,

végrehajtó1 # 2010.01.18. 07:37

A bankot kérdezd inkább...

gabens # 2010.01.17. 23:44

üdv egy kérdésem lenne tud e?valaki segiteni?1éve vettem egy autot 4mért ebböl 3m hitel,még 9 évig..kell fizetnem..szeretném lecserélni egy ugyanilyen árkategóriáura.ha eggyezkednék a bankal eladhatnám e?és a meglévö hitelt rárakhatom e?az ujabb autora üdv

isihawaii # 2010.01.05. 14:45

Amióta irtam és segitö válaszok jöttek felraktam a kocsimat a netre és hivtak is.Az 1-ik srác ugy akarta elvinni a hiteles kocsimat hogy csak 4-5 hónap mulva akarta a hitelt a saját nevére iratni,addig csak irtunk volna egy papairt hogy ő fizeti tovább.
De hamar elküldtem vmerre mert ilyen csalok vannak 1-2 hónapig fizetti összetöri a kocsit aztán fizethetek én.Undoritó !

Matteo # 2010.01.04. 14:13

Lízingelt az autó, tehát nem saját tulajdon. Nem saját tulajdon, tehát nem is adhatod el.

Ha pénzügyi okok miatt csinálnád, úgyis csak rosszabbul jársz mintha maradnál ebben az autóban.