Jogosítvány honosítása


zihoufné # 2012.01.24. 06:14

Sziasztok!
Tud valaki nekem segíteni???SOS lenne!Tegnap voltam bennt a Peztvál József utcába.(NKH)Azzal a szándékkal hogy majd ott kapok pontos infót!Annyit tudtam meg hogy tavaly október óta felfüggesztették a honosítást külföldieknekNekem pontosabban alírról magyarra kellene honosítani,de most nagyon elkeseredtem.Ha valaki tudna nekem mondani valami bíztatót azt nagyon megköszönném...

Noemi84 # 2012.02.16. 10:48

sziasztok! nekem egy olyan sürgős kérdésre kellene villám gyors válasz, hogy szerb "ideiglenes" jogosítványt vajon lehet-e magyar ideiglenes jogosítványra honosítani? A probléma a következő: szabadkán kaptam munkát; előreláthatólag még egy évig itt leszek, és ezért itt szeretném letudni a jogsi megszerzését minél hamarabb. Azonban 2 évvel ezelőtt szerbiában behoztak egy olyan jogszabályt, h a jogosítvány megszerzése után az első évben CSAK ideiglenes gépjármű engedéllyel lehet közlekedni, ami külföldön nem érvényes. Miután pesti vagyok rendszeresen járnék haza hétvégenként a leendő jogosítványommal de ha az ideiglenes jogsi honosítása kivitelezhetetlen, akkor lehet, h nem is érdemes itt belekezdenem. Hálás köszönet annak, aki tud erre az gigantikus problémara választ adni!

Véleményem # 2012.02.16. 15:07

Úgy tudom hogy itt nem fogadják el más országok ideiglenes jogosítványát. Neked itt kellene megszerezned a jogsit az országban ez a legegyszerűbb. Ha a szerb szabályok egy évig nem teszik lehetővé a végleges jogsit akkor csak ott vezethetsz szerintem.

akosh # 2013.10.20. 23:05

Helló mindenkinek!egy kérdésem lenne!szerb A kategóriás engedelyel Angliában lehet e kismotrot hajtani?vagy egyáltalán lehet e honositani angolra?köszönöm elore is a válaszokat!

Macika86 # 2014.01.14. 11:45

Kedves Hozzászólók!
Szeptemberben adtam be a külföldi (ukrán) jogsimat honosításra. Ott azt mondták, hogy kb fél év. Már eltelt 4 hónap azóta. Az lenne a kérdésem, hogy van e esély arra, hogy hamarabb kapjam meg?
illetve, ha megállítanak, nem gond, hogy még a külföldi jogsival vezetek e egy céges autót?

Robici # 2014.02.16. 11:51

Kedves Forumozok!

Magyarorszagi tartozkodasi hellyel lehet e honositani szerbiai vezetoi engedelyemet. Pillanattnyi allando lakcimem szerbia.

Elore is koszonom segitsegeteket!!
Udv

marton101 # 2014.03.01. 21:08

sziasztok megkaptam a kettős állampolgárságot szerb jogositványom van azt szeretném kérdezni hogy fel e vehetem a magyar jogositványt????? a magyar utlevelet egy honap mulva kapom meg lakcimkártyám van de külföldi cimmel B kategoriam van ami érdekelne az auto utanfuto mivel a szerb jogositványban nem kaptam meg mivel felosztották 3 részre a B kategoriat sokat segitene ha ki birnám venni a magyart es nem kéne ujra külön még arra is vizsgáznom ja és magyar jogsival vezethetek szerb rendszámu jármüvet?????

volbil # 2019.06.24. 18:24

Kettos allampolgar vagyok Ukran magya.Az lenne a kerdesem, hogy tudnam-e honositani az ukrajnaban szerzett jogositvanyomat. Most Hollandiaban elek ide vagyok regisztralva, nem tudok itt honositani ujbol kell tanulnom.Mivel maGYAR VAGYOK ES MINDEN UKRAN PAPIRT SIKERUL HONOSITANI JOGOSITVANYT IS TUDNEK . Jobb lenne inkabb magyarra honositani es ugy vezetni. koszi a valaszokat