Jogosítvány honosítása


volbil # 2019.06.24. 18:24

Kettos allampolgar vagyok Ukran magya.Az lenne a kerdesem, hogy tudnam-e honositani az ukrajnaban szerzett jogositvanyomat. Most Hollandiaban elek ide vagyok regisztralva, nem tudok itt honositani ujbol kell tanulnom.Mivel maGYAR VAGYOK ES MINDEN UKRAN PAPIRT SIKERUL HONOSITANI JOGOSITVANYT IS TUDNEK . Jobb lenne inkabb magyarra honositani es ugy vezetni. koszi a valaszokat

marton101 # 2014.03.01. 21:08

sziasztok megkaptam a kettős állampolgárságot szerb jogositványom van azt szeretném kérdezni hogy fel e vehetem a magyar jogositványt????? a magyar utlevelet egy honap mulva kapom meg lakcimkártyám van de külföldi cimmel B kategoriam van ami érdekelne az auto utanfuto mivel a szerb jogositványban nem kaptam meg mivel felosztották 3 részre a B kategoriat sokat segitene ha ki birnám venni a magyart es nem kéne ujra külön még arra is vizsgáznom ja és magyar jogsival vezethetek szerb rendszámu jármüvet?????

Robici # 2014.02.16. 11:51

Kedves Forumozok!

Magyarorszagi tartozkodasi hellyel lehet e honositani szerbiai vezetoi engedelyemet. Pillanattnyi allando lakcimem szerbia.

Elore is koszonom segitsegeteket!!
Udv

Macika86 # 2014.01.14. 11:45

Kedves Hozzászólók!
Szeptemberben adtam be a külföldi (ukrán) jogsimat honosításra. Ott azt mondták, hogy kb fél év. Már eltelt 4 hónap azóta. Az lenne a kérdésem, hogy van e esély arra, hogy hamarabb kapjam meg?
illetve, ha megállítanak, nem gond, hogy még a külföldi jogsival vezetek e egy céges autót?

akosh # 2013.10.20. 23:05

Helló mindenkinek!egy kérdésem lenne!szerb A kategóriás engedelyel Angliában lehet e kismotrot hajtani?vagy egyáltalán lehet e honositani angolra?köszönöm elore is a válaszokat!

Véleményem # 2012.02.16. 15:07

Úgy tudom hogy itt nem fogadják el más országok ideiglenes jogosítványát. Neked itt kellene megszerezned a jogsit az országban ez a legegyszerűbb. Ha a szerb szabályok egy évig nem teszik lehetővé a végleges jogsit akkor csak ott vezethetsz szerintem.

Noemi84 # 2012.02.16. 10:48

sziasztok! nekem egy olyan sürgős kérdésre kellene villám gyors válasz, hogy szerb "ideiglenes" jogosítványt vajon lehet-e magyar ideiglenes jogosítványra honosítani? A probléma a következő: szabadkán kaptam munkát; előreláthatólag még egy évig itt leszek, és ezért itt szeretném letudni a jogsi megszerzését minél hamarabb. Azonban 2 évvel ezelőtt szerbiában behoztak egy olyan jogszabályt, h a jogosítvány megszerzése után az első évben CSAK ideiglenes gépjármű engedéllyel lehet közlekedni, ami külföldön nem érvényes. Miután pesti vagyok rendszeresen járnék haza hétvégenként a leendő jogosítványommal de ha az ideiglenes jogsi honosítása kivitelezhetetlen, akkor lehet, h nem is érdemes itt belekezdenem. Hálás köszönet annak, aki tud erre az gigantikus problémara választ adni!

zihoufné # 2012.01.24. 06:14

Sziasztok!
Tud valaki nekem segíteni???SOS lenne!Tegnap voltam bennt a Peztvál József utcába.(NKH)Azzal a szándékkal hogy majd ott kapok pontos infót!Annyit tudtam meg hogy tavaly október óta felfüggesztették a honosítást külföldieknekNekem pontosabban alírról magyarra kellene honosítani,de most nagyon elkeseredtem.Ha valaki tudna nekem mondani valami bíztatót azt nagyon megköszönném...

SuperMito # 2012.01.07. 15:04

Sziasztok!
Szerbiai származású vagyok, 2011októberében voltam az eskütételen(kettős állampolgár vagyok), nemrég megjött a lakcímkártya, ma voltam az okmányirodában és megcsináltattam a magyarországi címemre a lakcímkártyát, az van rajta hogy, lakóhely külföld, tartózkodási hely a magyarországi címem. Nem csináltatok személyigazolványt(nem is tudnék még hónapokig), mert külföldön élő magyar állampolgár vagyok most így(ha egyszer megjön a magyar születési kivonatom, akkor tudom indítani a szem.igazolványt, és akkor lehet a lakóhelyem a magyar címem). Mivel már fél éve itt dolgozom, ezért van adószámom, taj és tb, lakcímkártya, és szerb útlevél, szerv jogsi.
Autót szeretnék vásárolni, így, csak a lakcímkártyával az átíratáshoz szükséges dolgokat eltudom e intézni? És a szerb engedélyemmel hajtani?
(egyik helyen azt mondták így nem kell honosítani az engedélyt, az autót pedig át tudom íratni a lakcímkártyával akkor is ha csak tartózkodási helyem van, azért mert most külföldön élő magyar állampolgár vagyok, ahogy átíratom a lakcímkártyán a lakóhelyet a magyar címemre elkezdődik a 6hónap, ami alatt tanfolyammentes vizsgát kell hogy tegyek, mivel akkor már magyarországon elő magyar állampolgár leszek)

Az okmányirodában mindenfélét mondtak, nem tudnak pontos és biztos választ adni, csak találgatnak. Direkt ahol az autó átíratást végzik megkérdeztem, megnézte a lakcímkártyám és mondta hogy nem lehet átíratni, aztán telefonált és azt mondta át lehet íratni akkor is csak tartózkodási helyem van magyarországon. Felküldtek valami másik irodában ahol ilyenekkel foglalkoznak mint én, ők is csak tanácskoztak és arra jutottak ha így hagyom akkor vegyek autót és hajtsam a szerb jogsival... Köszi a választ előre is.

kismukk # 2011.08.14. 11:21

olika57:

Önkormányzati okmányirodában lehet honosítani, hiteles fordítást kérnek hozzá, több követség is megcsinálja a fordítást.
Nemzetközi jogsival vezethet, de tartós itt-tartózkodás esetén fél év elteltével megkövetelhetik a honosítást.

olika57 # 2011.08.14. 10:42

Ausztráliából hazatérő 75 éves ismerősöm sohasem vezetett európai országban, de nemzetközi jogosítvánnyal rendelkezik. Makacssága miatt ne tudom lebeszélni hogy zsúfolt városunkba ne akarjon egyből autót vezetni. Meddig érvényes az Ausztráliában szerzett jogosítványa hazánkba és ha az lejár, kaphat e itt újra jogosítványt.
Válaszát köszönöm!

rolko10 # 2011.03.09. 11:00

T.Autójogász!2009 év dec vásároltam egy gépkocsit amit előtte Romániából hoztak be és már forgalomba volt helyezve egy vállalkozás tulajdonában.
Egy Autóházon keresztül lehiteleztettem,eredetiség vizsgáztattam,átírattam és azóta is használtam.
Tegnap reggel a NNI leoglalta az autót mert,hogy romániai lízingelt autó amit áthoztak és forgalomba helyeztek.
Állítólag 20-30 ilyen autóval játszották ezt el.
Szeretném megkérdezni,hogy milyen lehetőségeim vannak most?
Én nem tudtam erről az egészről.Állítólag körözés volt kiadva rá de majd 1.5 év eltelt és használtam,fent volt a rendszerbe.Az eredetiségvizsgálat mire ha nem erre való,hogy ezt elkerüljem?
Hitel van az autón most azt tovább kell fizetnem miközben nincs is nálam a kocsi és nem is tudom használni?Ki az aki felé jogorvoslattal élhetek?
Egy másik ügyben barátom nem kapta vissza a kereskedésbe beadott kocsiját amit tudtán kívül eladtak és most az a kocsi nincs lefoglalva és a vétlen vásárló ugyan úgy használja és az eredeti tulaj nem is tudja visszakapni tőle..jogerősen nála marad.Akkor most,hogy van ez?Egyik ügyben így a másikban úgy járnak el vagy azért más mert nem országon belüli az eset?
Kérem tanácsát és segítségét,merre induljak.
Köszönettel

Gayle # 2010.09.21. 20:05

Sziasztok! Lenne kis problémám a honositásal. 1999 ota vagyok magyar állampolgár. 2004 ben honositotam A,B kategoriámat. Közben viszköltöztem külföldre, de megtartotam a magyarországi állando lakcimem is. Külföldön levizsgáztam C,D,E kategoriára, és most szeretném honositani ezket a kategoriáim. Elementem az okmányirodába és egy 2009 es törvényre hivatkozva nem akatták honositani. Ebben a törvényben az áll hogy akinek folyamatosan volt magyarországi tartozkodása és idöközben vizsgázot le külföldön nincs joga honositani azt.

Elöre is köszönöm a segitséget!

monalisa1 # 2010.01.29. 20:46

Nemzeti Közlekedési Hatóság

http://www.nkh.hu

monalisa1 # 2010.01.29. 20:43
monalisa1 # 2010.01.29. 20:42

Javaslom érdeklődj a Nemzeti Közlekedési Felügyetelnél - régi nevén KPM-nél. (E-mailban történő megkeresésedre biztosan fognak érdemi válasszal segíteni.)

httt://web2.nkh.gov.hu/kozpfelugy

"Mona"
laikus hozzászóló

Spagyesz # 2010.01.29. 20:14

Sziasztok!
Elég furfangos kérdéssel állnék elétek.
Angol 'B' kategóriás jogsim van jelenleg és Angliában elkezdtem egy motoros 'A' kategóriás tanfolyamot, egyedül a forgalmi vizsga lenne hátra. Nem rég haza költöztem Magyarországra és természetesen szeretném megszerezni a jogsit.
A kérdésem az lenne, hogy az Angliában elvégzett CBT teszt (ezzel lehet maximum 125 köbcentis motort vezetni) KRESZ és rutin vizsga papírjaival lehet-e Magyarországon forgalmi vizsgát tenni?

Előre is köszönöm a válaszokat!
Arnold

monalisa1 # 2010.01.07. 11:32

Egy évig itthon is lehet mászkálni külföldi rendszámmal, azt követően cseréltetni kell. (Tessék visszakeresni ezen topic első oldalát ott a jogszabályt részletesen bemásolta valaki.)

Amúgy, mível a határon már nincs útlevélellenőrzés, a ki- és beutazás ideje semmivel sem igazolható, de a rendőr sem tud utánajárni a dolognak hogy az egy évből aktuálisan mennyi van még vissza...

Van ismerős aki 6 éve cseh rendszámmal jár már, és bár tudja hogy ez szabálytalan, de neki bizonyos okokból így a jó...

"Mona"
laikus hozzászóló

picipc # 2010.01.06. 20:35

Hello

Kismukk jól mondta: érdeklődj (akár e-mailben vagy telefonon) az illetékes okmányirodában. Azért is ajánlom ezt, maguk szerintem az okmányirodák sem egységesek e tekintetben.

Legrosszabb esetben az alábbiak mindegyikét kérik:

  • Személyazonosításra alkalmas (fényképes) okmány
  • Lakcímkártya (magyar állampolgár) vagy idegenrendészeti hatóság tartózkodási engedélye (nem magyar állampolgár)
  • Külföldi hatóság által kiállított érvényes vezetői engedély (nemzetközi vezetői engedély, ha van)
  • Bizonyos esetekben egészségügyi alkalmasságot igazoló orvosi vélemény
  • Bizonyos esetekben a külföldi vezetői engedély hiteles magyar nyelvű fordítása
  • Bizonyos esetekben vizsga letételéről szóló igazolás

utóbbi három szükségességéről az okmányirodában adnak felvilágosítást.

Én negyedik éve vagyok Angliában és ritkán vezetek autót. Eddig csak egyszer igazoltattak, úgyhogy egy év múlva esedékes hazaköltözésemig már nem vállalom be az oda- és visszaváltási procedúrát.

Üdv,
picipc /Devon/

kismukk # 2009.11.12. 13:30

De, 6 hónapig vezethetsz vele honosítás nélkül.

kismukk # 2009.11.12. 13:29

Kérdezted már kerületedben az okmányirodában? Ott megmondják.

pasmabk # 2009.11.12. 01:48

Úgy írtad, hogy "szvsz bevont jogsi" erről én azt hittem, hogy a bevonásnak valamilyen módja. :)
Az utánképzés alatt azt értem, amikor bevonják a jogsidat több mint 6 hónapnál hosszabb időre és akkor el kell menned erre a tényfeltárás, utána kresz, gyakorleti, rutin vagy hasonló vizsgákra, hogy visszakaphasd a jogsidat.
Az angolt szeretném honosíttatni, de nem tudom, hogy lehet-e.

kismukk # 2009.11.10. 12:29

szvsz = szerény véleményem szerint
Bevont jogsi = nem azt írtad, hogy M.o.-on bevonták?
Mi az az utánképzés?
Ha van angol jogsid, miért nem azt használod?

pasmabk # 2009.11.09. 16:31

Mi az az szvsz bevont jogsi?
Közügyektől nem tiltottak el, csak utánképzést kellene csinálnom, de mivel itt már letettem a jogsit, akkor minek kéne utánképzést csinálnom!?

kismukk # 2009.10.25. 07:45

Próbáld meg.
Szvsz bevont jogsi esetén nincs tilalom, hogy ne szerezz újat (max. ha közügyektől tiltanak el).