eladtak az en autonkat


Sasfioka # 2006.06.06. 20:27

Azért én lehet, hogy nem egyből a rendőrségen tisztáznám az ügyet. Nem írtad pl., hogy a keresztmamid mennyire cselekedett "jóhiszeműen", nem feltétlen egyből börtönbe kellene juttatni.

Hívjátok fel a "vevőt", és ecseteljétek, hogy mi a helyzet. Mondjátok meg, hogy igényt tartotok az autóra, ti (a keresztmamid) a pénzt visszaadja, az illető pedig az autót. Vagy ha nem tartotok igényt az autóra, akkor írtok hivatalos adás-vételit, átadjátok az okmányokat, és a pénzt bevasaljátok keresztmamin...

De szerintem nem azonnal a rendőrségre kell rohanni. Persze, ha a vásárló rosszhiszemű volt (mert azért valljuk be, senki nem vesz úgy autót, hogy nem kap hozzá papírokat, így a jóhiszeműség nem éppen állja meg a helyét), akkor már az az autó valahova be van építve, épp rabolnak vele egy bankot, stb. Tehát minél előbb rövidre kell zárni ezt az ügyet, de előbb szerintem magatok között tisztázzátok, hogy mi a helyzet (ez nem kerül napokba, egy telefonhívásnyi idő meg talán nem oszt, nem szoroz)

Balázs

abus # 2006.06.06. 12:31

koszonjuk a gyors valaszt. Termeszetesen semmilyen meghatalmazasa nem volt az auto eladasara, meg szobeli sem.
A napokban megyunk a rendorsegre. Borzaszto mik vannak...az ember a csaladjat nem tudja megvallogatni sajnos.
meg egyszer koszonet

the big cat # 2006.06.06. 12:16

Tulajdont csak tulajdonostól lehet szerezni, ha az autó a kerezstmamira volt bízva, akkro sikkasztászt követett el, ha nem akkro lopást. Ha a rendőrségen feljelntést tesztek,. ők bizonyára megtalálják majd a "vevőt", aki ha tudta, hogy maminak nincs joga eladni a kocsi orvgazdaságot követett el, ha meg nem, akkro majd a mami felel vdle szembenaz általa okozott kárért, de az autót vissza kell adnia, vagy tőletek megveheti szabályosan, de az az ő nyomora, hogy szerzi vissza a mamitól a pénzét.

Jó ha sürgősen léptek, mert esteleg felhasználják a kocsit valami másik meghamisításhoz, esetleg forgalomba helyezik valahogy, közben meg nektek kel fiuetztni a biztosítást, súlyadót, a vele okozott károkat, stb...

abus # 2006.06.06. 12:11

Bocsi elirtam a topiccimet:(

abus # 2006.06.06. 12:11

Sziasztok,

a helyzet a kovetkezo: az autonk le volt robbanva, es a parom keresztanyjanak a haza elott allt, mivel most keszultunk lerendezni a bontast. A keresztmami azonban fogta magat es se szo se beszed odaadta valakinek, akirol osszesen csak egy telefonszamot tudunk.
Mi nem talalkoztunk a "vevo"-vel, telefonon sem beszeltunk vele. A keresztmami kapott valami osszeget az autoert, mint eddig kiderult, de semmilyen papirt nem irtak rola, meg egy atveteli elismervenyt sem.
Azert kernem a tanacsotokat, hogy most mit tehetunk, jelentsuk a rendorsegen, hogy elloptak az autot, vagy mit tegyunk, mivel a papirjai nalunk vannak, hivatalosan eladva az auto nincs, az osszes egyeb anyagi teher rank harul, sulyado stb.
Szoval ha van valami otletetek, mit tehetnenk, vagy mit ne tegyunk...minden jotanacsot koszonettel fogadunk.
Udv
Abus