Várakozni tilos - Koccanás


guba # 2007.01.06. 07:27

A kérdező a segítségkérés rovatban párhuzamosan feltette ugyanezt a kérdést, szerintem ott érdemes folytatni, ha egyáltalán érdemesnek tartjátok bármit hozzátenni még ehhez a témához.

Royal # 2007.01.05. 23:48

Tudom a cinikusság nem erre a fórumra való, de nekem az oktatóm soksok évvel ezelőtt azt tanította: "Ha nem látsz, állj meg". Gonoldj bele, ha az az autó nem autó lett volna, hanem egy kisgyerek.

Az autó szvsz teljesen mindegy miért állt ott, lehetett szabálytalanul parkoló jármü, de akár müszaki hibával ott veszteglő autó, szempontunkból teljesen mindegy. A keletkezett kár mindenképpen a te felelősséged ha te okoztad. Ha az autópálya közepén áll egy jármű, az sem jelenti azt, hogy szabadon, büntetlenül át lehet rajta gázolni. Ha olyan mértékben akadályozza a közlekedést, majd az illetékes szervek intézkednek, és elszállítják/megbüntetik, addig azonban alkalmazkodni kell a helyzethez, és lehetőség szerint kikerülni.

A futómü amugy kényes berendezés, nem arra van kitalálva hogy oldal- vagy bármilyen irányú ütközéseket kibirjon. Általában ilyenkor szilentek szakadnak, a gömbfejek törnek, a felni reped, a gumi szálszakad, a stabilizátor/lengőkar görbül, rosszabb esetben a felfüggesztés és karosszéria (torony-bölcső stb) elmegy amit nem olcsó helyreállítani. Javitás után ráadásul újra kell kalibrálni a futót. És van mégegy "szép" dolog a futómü sérülésben! Bármi is megy tönkre az egyik oldalon, a másikon is ki kell cserélni. (Minden futómü komponenst párban kell cserélni).

Egyébként le a kalappal, minden tiszteletem a tiéd, hogy hagytál elérhetőséget, magyarországon ez nem szokás :( Kellemetlen, és zsebbenyúlós, de igy tisztességes, kivánom hogy kölcsönösen jó megállapodás szülessen !

kea4 # 2007.01.05. 23:01

Kedves Verbat!

Azért a kárfelvételi jegyzõkönyvet mindenképpen megnézném, hogy a benne szereplõ dolgok vajon mitõl keletkezhettek.

Üdv:
KEA.

guba # 2007.01.03. 15:34

Ha van kötelező biztosításod, miért lényeges h mennyi kára keletkezett?

verbat # 2007.01.03. 15:22

Üdvözletem

Autómmal reggel Budapesten munkahelyemre mentem amikor az egyik utcában olyan szerencsétlenül sütött a nap, hogy véletlenül egy ott parkoló autó úttestre kilógó kerekébe ütköztem olyan 20-30 km/h-val. Az autó olyan helyen parkolt ahol várakozni tilos tábla van kitéve (azt azért hozzá tenném, hogy azon a környéken mindenki az út szélén parkol, a tábla ellenére). Elérhetőségemet ott hagytam. Az illető felhívott és mondta, hogy futómű, felni, ... (és még ki tudja milyen) problémákkal az autója már a szervízben van. Érdekes, az en kocsimban kb 20e Ft-os kár keletkezett ő meg felsorol vagy 20 hibát ami most keletkezett.
Szerintem mindketten hibásak vagyunk és mindenki viselje a saját kárát: én belementem, ő rossz helyen parkolt.
Kérdéseim: Milyen eszközökhöz fordulhatok? Õ milyen eszközökhöz fordulhat? Mik az esélyek? ...
Köszönettel:

Erdei Viktor