Pszichológiai vizsgálat gyermekelhelyezésnél


ObudaFan # 2007.01.10. 21:00

Azért nem olyan életszerűtlen gyakorlat, hogy a bíróság azt is felderíti, hogy vajon azok, akik még a szülőn kívül együttélnek a gyermekkel, milyen lelki világgal rendelkeznek.

kissember # 2007.01.10. 16:27

Ezt egyszerűen nem értem, hiszen vagy az apánál, vagy az anyánál helyezik el a gyereket. Miért kell becitálni a vele élőket? Másodszor hallom ezt, nálunk most volt ilyen vizsgálat, de a bíró nem rendelte be a hozzátartozókat. Az biztos, hogy személyiségtesztek és beszélgetés lesz a felnőttek számára, a gyereket inkább rajzoltatják és beszéltetik. Nem árt jól odafigyelni arra, hogy a pszivchológusi vizsgálat várójában hogyan viselkedtek egymással és a gyerekkel.

ildi5000 # 2007.01.10. 13:38

Kedves Fórumozók!

Válófélben lévő anyuka vagyok egy 8 éves kisfiú édesanyja. Az apa kitalálta, hogy szeretné, ha gyermekünket a bíróság nála helyezné el. Külön élünk már fél éve. Én a kisfiammal elköltöztem a szüleimhez, ő pedig nyugodtan él a lakásomba, vagyis hivatalosan az édesapám nevén van a lakás. Ez ügybe indítottunk külön pert, hogy ki tudjuk költöztetni, ennek már kb fél éve. Húzza-halasztja a dolgot. Hiába nem lakunk ott, a rezsiköltségeket nekem kellett kifizetnem, ugyanis minden csekk az én és édesapám nevére jön. Õ pedig kényelmesen eléldegél, mert az anyja főz rá rezsit meg nem fizetett eddig.
Az utolsó tárgyaláson a bírónő elrendelte a pszichológiai vizsgálatot kisfiamnak nekem, az apjának és az anyósomnak, mert oda szeretné költöztetni a fiamat, ha nála helyeznék el. A kérdésem az, hogy tudható-e miket kérdeznek ilyenkor ezen a vizsgálaton. Kicsit tartok tőle. Ebben szeretném kérni segítségeteket.
Előre is köszönöm.