Asszonytartás


ObudaFan # 2007.05.20. 07:45

Ha jól értem , itt közös megegyezéses válás volt. Ebben az esetben valahogy rendelkezni kell mindenképpen a házastrási tartásról. Ha nem tudtatok volna megegyezni a házastársi tartásdíj mértékében, létében, akkor nem is lehetett volna szó közös megegyezéses válásról.

Most már van egy egyezség erről. Ez 2 éven belül csak a körülmények lényeges megváltozása esetén változtatható meg. 2 éven túl megváltoztatható egyébként is.

Kakov # 2007.05.19. 22:05

Nemrég vettem észre, hogy a bíróságon elhangzottak között - amit hangszalagról írtak át - szerepel: 'asszonytartásra nem tart igényt', holott ez a kérdés fel sem merült, pedig volt férjem összetörte a bal fülemet, az orromat, a fejemet hátul a falba verte, amikor részeg volt azzal a váddal, hogy irodában pöffeszkedek.

Azóta az ütései nyomán sorozatos betegségek alakultak ki, állandó arcüreg gyulladással kezdődött az orrtörésem pld.

Jelenleg rokkantnyugdíjas vagyok, s ez az irat, melyben közös megegyezéssel váltunk, s fél évet írtak különélésnek 8 év helyett, s ott voltak a tanúim, becsatolva a látlelet -melyben ezt leírták 1985-ben készült.
Van-e mód most a következmények miatt, különösen azért, mert a válóper után azt mondta: a temetőbe, vagy a bolondok házába juttat, úgy megszivat engem - asszonytartást kérni bírósági úton?