Közjegyzői ügyvitel


Seduxen # 2007.06.21. 14:15

Hálás köszönetem!

Pillangókisasszony # 2007.06.21. 13:27

Kedves Seduxen!

A közjegyzői eljárás személyi/tárgyi ÁFA-mentes tevékenység.
Tevékenységéről ad számlát, azon részletezi a tételeket.

Seduxen # 2007.06.20. 11:54

Köszönöm a segítséget kedves "Pillangókisasszony" !

A "brain storming" tovább dübörög, újabb kérdésem lenne: a közjegyzői díjszabásról szóló 14/1991. (XI. 26.) IM rendelet alapján sem tudom eldönteni, hogy a közjegyzői díj az bruttó, vagy nettó összeg? Ergo: amit ő a különféle "korrekciókkal" megállapít (leírási díj, helyszíni eljárás stb-stb) arra még jön ÁFA, vagy ilyesmi? És ezt ő a díjjegyzéken hogy szerepelteti?

Pillangókisasszony # 2007.06.18. 08:32

Kedves Seduxen!

Az bizonyos, hogy a hagyatéki ügyekben a "hosszab" lajstrom szám kerül feltüntetésre.
Az ügyek súlya szempontjából van különbség, mivel a nem peres eljárásnak minősülő ügyekben szükséges fenti alkalmazása.

Seduxen # 2007.06.13. 07:26

Üdvözlet minden kedves fórumozónak! Amennyiben közjegyző, esteleg jelölt, vagy helyettes "téved" erre, és van kedve, kérem segítsen! Érdekelnek a különféle ügyviteli dolgok, ezért kezdtem magán jellegű kutatásba, de a közjegyzői ügyvitel során bizonyos dolgokat nem egészen értek. Amennyire ki tudtam bogozni, a közjegyzőknek az elintézett ügyekről lajstromot kell vezetniük, az ebbe bejegyzett ügyek kapnak egy hosszú formátumú ügyszámot:
_ _ _ _ / Kjő / _ _ _ _ / _ _ _ _ / _ _
De láttam olyat is, amikor egy sima pl. 220/2006.-os ügyszám volt. Jól gondolom, hogy bizonyos ügytípusokat az előbbi jellegű ügyszámmal, míg másokat a rövidebb verzióval kell jelölni? Ahogyan én próbáltam kibogozni a tanúsítványok kiállítása pl. a rövid formátumú ügyszámot, míg egy betétszámlakönyv semmissé nyilvánítása iránti eljárás a lajstromszámos ügyszámot kapja? Ha valaki "fény" tudna lenni az éjszakában, kérem jelezze...