"ismerős" keresése


monalisa1 # 2007.06.14. 14:28

Köszönöm a név-pontosítást, valóban elírtam.

Kedves KSB! Valamelyik ügyvéd kollégád írta a napokban, hogy amikor ő válaszolgat egyik-másik kérdésre segítőleg, akkor tulajdonképpen a fizetős ügyfeleitől (= saját magától is) veszi el az időt...

Az hogy derill "ráhajtott" az ügyvédi irodája vezetésére, vélem jobban jövedelmez neki mint a fúrumba való irogatás - bármennyire is önzetlen a segítségnyújtás.

Bocs.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.06.14. 14:22

Jelenleg az ügyvédi dolgai miatt elég elfoglalt lehet

Na, ja. Köztisztviselőként jobban ráért. :)

Kovács_Béla_Sándor # 2007.06.14. 14:21

Regász

monalisa1 # 2007.06.14. 14:18

Javaslom prívát e-mailban és/vagy telefonon vedd fel a kapcsolatot dr. Regesz Mária ügyvéddel: derill@freemail.hu ill. 06-30/381-8350. Nagy szakmai gyakorlattal/tapasztalattal rendelkezik gyámügyes dolgokban stb. Hosszú ideig nap mint nap írt ide a Jogi Fórumba válaszokat/segítséget a különböző problémákra. Jelenleg az ügyvédi dolgai miatt elég elfoglalt lehet, de a sz.gép és főleg a mobiltelefon ott van a kezeügyében. Bizonyára Neked is szívesen ad tanácsot, segítséget.

szkovacs # 2007.06.14. 05:52

Azt hiszem kicsit belekavarodtál... Érthető
Az a gyermek (és igazán nem is a gyermeket kerssük, hanem az édesanyját), a párom gyermekeinek mondjuk úgy nevelőapjának a gyermeke...
Akinek fizetünk azt sajnos ismerjük..

Az erélyes fellépés pedig megvolt minden alkalommal, csak sajnos aki tenne valamit az tehetetlen. Pl gyámhivatal nem kényszerítheti mediációra édesanyát, nem erőltetheti rá hogy igenis vegye fel a telefont, nem tud ténylegesen tenni semmit azellen, hogy mondjuk a láthatás ideje alatt fogja magát és elutazik küldfödre a gyerekekkel, max felszólítatja hogy pótolja... ettől mi még autókáztunk 2*200 kmt potyára.
nem adjuk fel, és továbbra is (ahogy az eddigi 2 évben) mozgatunk minden követ. most épp ez volt soron.
Köszi a tanácsokat, vannak benne megfogadandók (pl vzoli sorrendje nagyon tetszett ;o)

monalisa1 # 2007.06.13. 22:14

vzoli: tényleg kusza egy párkapcsolat-formátum. Akkor meg azt nem értem, hogy a keresett gyereket a mostohája milyen jogcímen tartja magánál - azon túl hogy jelen idő szerint nála van a gyerek. (A gyámhatóság miért nem Szkovács párjának adta ki a saját /!/ gyerekét?) Tehát Szkovácsék fizetik a gy.tartást egy általuk tán nem is ismert nőnek?

Ha valamit nem értenék, elnézést...

vzoli # 2007.06.13. 21:53

Monalisa1!

Szerintem félreérted a helyzetet. Szkovacs a párja volt felesége pasijának a volt nőjét, és a nővel közös gyereküket akarja felkutatni. (Még leírni is hosszú.) Tehát abból, hogy hova fizeti szkovacs párja a tartásdíjat: az még csak odáig fedi le a láncot, hogy 'szkovacs párja volt felesége pasija'. De hogy ennek az ex-nője a pasi gyerekével együtt hol tartózkodik: arról szkovacs parja gyerekének sem lehet túl sok információja; és ráadásul őt még el is zárják szkovacséktol a láthatás akadályozásával-meghiúsításával. Ha meg a másik gyerekre gondoltál (a pasi gyerekére) : annak esetleges magánnyomozói különakcióiről szkovácsék vajhmi kevéssé fognak értesülni. (Hacsak nem Ötvös Csöpivel együtt nyomoz az a gyerek, mert akkor arról film is fog majd készülni.)

Szkovacs!

Nem vagyok jogász, ezért illetékességi-hatásköri-eljárási szabályok tekintetében pontos tájékoztatást egy itteni profitól kérjél. De szerintem ha az általad felsorolt "hivatalos fórumok" bármelyikéhez is fordulsz: annak (azoknak) tájékoztatási kötelezettségük van irányodban. Azt meg nem tudom elképzelni, hogy egy erélyes és határozott fellépésre egyetlen hivatal sem reagál semmit. Én a kerülőút forszírozásából is arra következtetek, hogy az ügyben a ténylegesen felelős anyával szembeni fellépés nem igazán történhetett meg, mert ha ez így lett volna a hivatalok hallgatásával párhuzamosan, akkor te ezzel a problémával kezded a helyzetetek ismertetését, és nem a kerülőút forszírozásával. És szerintem úgy általában igaz az, hogy egy hivatallal szemben se várjon az ember erélyesebb és határozottabb fellépést, mint amilyen eréllyel és határozottsággal az ember a saját ügyéhez viszonyul.

monalisa1 # 2007.06.13. 21:04

Laikusként: csak van valami cím- adat a birtotokban ahová a tartásdíjat fizetitek (!), mert EZ már kiinduló alap lehet a másik felet elérni, vele a kapcsolatot próbálni felvenni.

És külön még annyit: a mai gyerekek nagyon találékonyak abban, hogy akár maguk felkutassanak valakit., ha egy gyereknek igazából hiányzik az apja, az előbb-utóbb birtokába jut egy mobiltelefon-számnak, és onnantól aztán...

szkovacs # 2007.06.13. 10:38

vzoli!

Hivatalos fórumok alatt érted a gyámhivatalt, és még mit?
Merthogy tapasztalataink szerint a bíróság nem foglalkozik az üggyel. Annyit mondtak anyukának hogy gondolja meg magát, és tegye végre túl magát azon hogy elvált...
Az a tapasztalatunk, hogy gyakorlatilag senkinek nem tetszik, tettleg mégsem lép fel egy hivatalos szerv sem. Vagy mert nem hatásköre (gyámhivatal), vagy mert nem akar (bíróság).
Köszi:
szkovacs

vzoli # 2007.06.13. 09:59

Kedves szkovacs!

Szerintem az egész koncepciód (koncepciótok) úgy ahogy van, alapjában rossz és hibás.

Ha a párod a gyermekével való kapcsolattartásában akadályozva van, akkor ezért a gyerek anyja, a párod exfelesége a felelős.

Feltételezem, hogy a párod exfeleségét annak jelenlegi élettársa fizikailag nem akadályozza a kapcsolattartás biztosításával összefüggő akaratnyilvánításában.

Valószínűleg csak egy befolyásolható személy; de ez legyen az ő gondja. Mármint a volt feleségé.

Mert ha esetleg akadályozza is a jelelegi élettársa a párodnak a gyerekével való kapcsolattartását: szerintem ezzel nektek nem kell foglalkozni.

Nektek az anyával, a gyerek édesanyjával szemben kell fellépni; az összes többi meg majd kiderül a hivatalos fórumok előtt.

Mondom: ne a gyerek anyjának élettársát "piszkáljátok", hanem a gyerek anyját. Õt viszont határozottan, és lehetőleg nem mellékvágányokon, hanem közvetlenül, hivatalos fórumok előtt a párod láthatással kapcsolatos jogainak önkényes korlátozása miatt.

Feltételezem, hogy a párod nem akarja közvetlenül a volt feleségét "zaklatni". Ezért az Északi-sark - Sydney - Ulánbátor - Kijev - Debrecen útvonal.

Pedig ez nem zaklatás, hiszen a láthatás biztosítása a gyerek közvetlen érdeke is.

Tehát a sorrend:

  1. Te a párodat "piszkálod", hogy az lépjen fel határozottan a volt feleségével szemben.
  2. A párod a volt feleségét "piszkálja" hivatalos fórumok előtt.
  3. A hivatalos fórumok meg - esetleg - a volt feleség élettársát piszkálják, ha ez az üggyel kapcsolatban, vagy "menet közben" tudomásra jutott új ismeretek miatt szükséges.

De nektek a 3. ponthoz semmi közötök. Ti Kalocsa irányában menjetek Pestről Bajára!

szkovacs # 2007.06.13. 09:05

Kedves vzoli!

Köszönöm a segítségedet!
Azért lenne fontos tudnunk, hogy a nevezzük nevelőapának miért nem tartja a kapcsolatot saját gyermekével, amellett hogy jogot érez arra nézve, hogy folyamatosan akadályozza a párom saját gyermekeivel történő kapcsolattartását, mert van egy olyan érzésünk, hogy a gyermekek kizárólag a gyermektartás nem kis összege miatt fontosak a számukra. Azt gondolom ha bizonyítható egy férfiről, hogy vér szerinti gyeremeke iránt nem mutat érdeklődést, akkor kétségbe vonható a gondos családapa képe. Ha egy párt egy egységnek veszünk (ahogy mi párommal egy egységet képezünk gyermektartást tekintve is...) akkor elmondható hogy édesanya sem nevezhető gondos szülőnek....
Nem tudom mennyire érthető a gondolatmenetem, de remélem kicsit megvilágítottam miért lenne jó nekünk ha tudnánk beszélni az exasszonnyal.

Üdv!

Lhotse # 2007.06.13. 09:01

Kedves szkovacs!

Ne haragudj, ha megbántottalak, úgy értettem természetesen, hogy jogilag "semmi közöd" mások életéhez, tartózkodási helyéhez, stb. Vagyis semmilyen méltányolható jogi (!) érdeked nem fűződik az illető lakhelyének felderítéséhez. Amennyiben lenne ilyen, akkor természetesen igénybe vehetsz állami (jogi) segítséget.

Rövid voltam és lényegretörő, mert én is - mint ezen a fórumon oly sokan - a fizetős ügyfelektől "veszem el" az időt... De nem tájékoztatlak félre. Csak rövid voltam.

vzoli # 2007.06.13. 08:52

Kedves szkovacs!

Jogi fórumon jogi segítséget adnak. Mint egy ügyvédnél.

Viszont ha ügyvédhez mész: az is tuti, hogy kérdezni fog tőled ezt-azt. Ezt nem lehet megúszni.

Vázolnod kell neki, - a tények ismertetése mellett - hogy mit és miért akarsz elérni, hogy mi a célod, hiszen ő ez alapján fogja felépíteni a - te illetve az ügyed képviselete érdekében - általa követett stratégiát. Ez alapján tud tanácsot adni, figyelmeztetni, ha szükséges; s úgy általában: hatékonyan képviselni.

Én csak kérdeztem, mert szerintem az előző hozzászólásomban feltett kérdések lényegesek voltak. (Ne a Mari néni unokatesója kutyájának a nagynénjére koncentrálj; hanem ami előtte volt!)

Egyébként - hogy ne mondhasd, hogy segítség nélkül maradtál; íme egy link, ahol válogathatsz:

http://href.hu/x/2vtc

(A magam részéről azt kétlem, hogy államilag finanszírozott ún, "hivatalos fórumok" segédkezet tudnának (akarnának) nyújtani abban, amit te kívánsz. Nevezetesen: olyan ügyben kutakodni más emberek személyes jellegű adataival, magánszférájával, életével kapcsolatban, mely üggyel összefüggésben a saját személyes érintettségedet - ill. az általad megnevezett más személyek személyes érintettségét - a közvetlen összefüggés, és az ügy megfelelő súlya dimenzióiban valószínűsíteni sem tudod.)

De majd Ötvös Csöpi és Kardos doktor segít.

szkovacs # 2007.06.13. 08:32

Köszönöm az észrevételt!
Azt gondoltam ez egy jogi fórum, ahova a pont a széles körben olvasottság miatt érdemes írni. A cinikusság és mások leszólása szerintem kevésbé való ilyen helyre. Aki ide fordul az segítséget vár.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.06.13. 08:21

Akartam is mondani, hogy vigyázat, ragadós. :) (Halkan mondom:
még az is lehet, hogy a kiváltó ok a közös - csak én érzékenyebben reagálok.)

vzoli # 2007.06.13. 08:07

Kedves szkovacs!

Már ne haragudj, de én alapvetően azt nem értem, hogy miért kell ekkora körökben közelíteni a probléma megoldásához.

Ha Budapestről Bajára akarsz utazni, akkor miért kell ehhez az Északi-sark - Sydney - Ulánbátor - Kijev - Debrecen útvonalat választani?

Egyáltalán mit akarsz elérni? Milyen előnyt és milyen személy vagy fórum előtt?

Én kötve hiszem azt, hogy pl. a bíróság a döntés-megalapozottság tekintetében közvetlen kihatással bíró összefüggést látna a két eset között.

Szerintem itt az a lényeges, hogy a párod-exfeleség-gyerek háromszögben ki mit csinált és mit nem csinált, csinál vagy nem csinál, csinálni vagy nem csinálni fog. Milyen jogok illetik és nem illetik, milyen kötelezettségek terhelik vagy nem terhelik.

Hogy emellett a Mari néni unokatesója kutyájának a nagynénjével mi a helyzet: köszöni, jól van; de szerintem ez nem lényeges.

(Kezdek aggódni, mert magamat vizsgálgatva azt látom, hogy KBS cinikussága ragályos lehet.)

szkovacs # 2007.06.13. 08:03

Azt gondolom félreértettél. Nem azt kérdeztem hogy van-e közöm hozzá hogy ki a volt asszony, hanem hogy hogyan tudom megtalálni!
Azt megköszöntem Lhotse-nak, hogy gyorsan elmondta szerinte nincs hivatalos módja.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.06.13. 08:00

Ha jobban tudod, akkor miért kérdezel?

szkovacs # 2007.06.13. 07:46

Örülök a gyors reagálásodnak! Majd mi eldöntjük mihez van közünk...

Lhotse # 2007.06.13. 07:43

Nincs. Semmi közötök hozzá.

szkovacs # 2007.06.13. 07:34

Sziasztok!

Nem tudom igazán ide tartozik-e, de hátha tudtok segíteni.
Párom volt felesége most együtt él egy fickóval, akinek korábbi kapcsolatából van egy gyermeke. Szeretnénk megtalálni a gyermeket, de főleg az édesanyját. Az ok: párom gyermekeivel a kapcsolattartást az anya, és ez a fickó folyamatosan akadályozza, és mint kiderült közben a saját gyermekére nem kíváncsi, Tőle állítólag a gyermeket eltilja az anya. Szeretnénk tudni mi áll a háttérben. Milyen alapon tiltja meg páromnak a saját gyermekeivel való kapcsolattartást az, aki a saját gyermekére nem kíváncsi...
Van ennek valami hivatalos módja, hogy megtaláljuk az asszonyt?
Segítségeteket előre is köszönöm!!!