gyermekem öröklésének biztositása


monalisa1 # 2007.07.10. 21:30

Nincs semmi probléma., a lakásával kapcsolatban kérdezett, megírtam, a külföldön történő házassággal kapcsolatban pedig OfudaFan adott jogi tájékoztatást.

Kívánom a legjobbakat!

ilona3 # 2007.07.10. 20:57

hát kedves monalisa
ennyire félreérthető vagyok?
csak helyére tettem a dolgokat azzal, semmi sértő szándékom nem volt
én nem ugy gondolkodom, hogy pénz és siker és örök boldogság
ugyhogy nem tekintem kudarcnak azt sem, ha nem tudok nevetni néhány év mulva
majd gondolok Önre és majd mosolyogni fogok akkor. Kérem ha válaszol akkor az e-mail cimemre....ugyanis szégyent érzek, hogy itt tartunk most.....???
Nem is értem hogyan jutottunk el idáig???
mindenesetre én minden jót kivánok mindenkinek itt üdv. ilona

monalisa1 # 2007.07.10. 19:45

Kívánom hogy néhány év múlva is tudjál majd nevetni...

ilona3 # 2007.07.10. 15:02

ja hogy ez a könyv cime akar lenni?
hát már legalább 10 éve olvastam ezt a könyvet és sok sok más könyvet is és sem a szerző sem a könyv cime nem stimmel......
Lányom nélkül soha....ugye erre a könyvre gondol és betti mahmudi az irónő
arab országok között az összemosás olyan mintha én europában összekeverném Franciaországot mondjuk Romániával....mert bizony a hősnő megprobáltatásai iránban zajlottak és nem iraqba és én pedig jordániába készülök utazni..és ez három ország és nem ugyanaz, ahogyan franciaország sem ugyanolyan mint magyarország hiába európa mi8ndkettő..és még különbségek vannak családokként is abban, hogy a vallási előirásokban mennyire szigorúak...gonosz anyós és primitiv ember pedig minden országban van sajnos.
azért köszönöm a jóindulatú figyelmeztetést
lassan olyan "index forumos lesz ez a topik"
ha téves információk szerepelnek itt és nem a jog amire tulajdonképpen szükségem van
az adott helyzetben hahahahahaha

üdvözlettel ilona

ilona3 # 2007.07.10. 14:38

kedves es Kalamalyka!
Férfi vagy és Iraqi?
örülnék ha elküldenéd a cimedet
az enyém: maratoniilona@gmail.com
köszönöm : ilona

monalisa1 # 2007.07.10. 14:25

Ilona3!
Elnézést, keverem Jordániát és Jement - messze nem egykalapba való a kettő, főleg az utóbbi a rossz...

Kalamalyka!
Köszönöm a nevet, címet.

kalamalyka # 2007.07.10. 14:15

Mudi Mahmudi

Fogoly voltam Irakban

ObudaFan # 2007.07.10. 11:36

Ha már nagykorúask mindketten, akkor a Jordániában kötött házasság is érvényes lesz itthon is.

ilona3 # 2007.07.09. 19:50

köszönöm ObudaFan!
akkor maradjunk csak a jognál! A meghivólevélre vonatkozó dolgokat ismerem már végcsináltam és elküldtem neki, beszéltem a konzullal is aki azt mondja csak házasságkötés esetén kaphat vizumot...ez a baj.....
mivel nem jöhet ide, mert nem kap vizumot
(22-es csapdája) ezért jordániában kell a házasságot megkötni
az ottani szabályok szerint két tanu két utlevél
tőlem egy hitelesen leforditott anyakönyvi határozat arról, hogy elváltam és a hitelesen leforditott születési anyakönyvi kivonatom
részéről pedig egy hiteles okmány arról, hogy nem nős.....a házassági okiratot a jordániai külképviseletnél kell bélyegeztetni és ezután lehet beadni a vizumkérelmet.
IDÁIG tudom a dolgokat .
Sajnos ezt amit Ön irt nekem...nem értem???
"A házasság érvényességének anyagi jogi feltételeit a házasulandóknak a házasságkötés idején fennálló közös személyes joga szerint kell elbírálni. Ha a házasulók személyes joga a házasságkötés idején különböző, a házasság csak akkor érvényes, ha ennek anyagi jogi feltételei mindkét házasuló személyes joga szerint megvannak.
de hogy ez mit jelent ? kérem személyes példánkon keresztül világositsa meg ezt nekem.
Leendő férjem iraqból menekült és , még jordániai tartózkodási engedélye sincs és retteg a visszatoloncolástól...
ha ide tudna szökni akkor megkaphatná a menekült státuszt, de nem kaphat vizumot az érvényes meghivólevelemre az életkorával indokolta meg a konzul??? az idegenrendészettel is leveleztem a vizum érdekében.....mintha hiányozna egy láncszem......személyesen beszéltem a konzullal....=ha az anyagi feltétel ezt jelenti hogy milyen vagyona van, hát semmi vagyona nincs..
végül is a nagy kérdés az, hogy ez a jordániában kötött házasságról szóló házasságlevél az itt is ugyanugy érvényes?
Ha nem akkor miért???
köszönöm üdvözlettel ilona

monalisa1 # 2007.07.09. 19:27

A könyv tartalma nem kitaláció, miután évek múltával a nőnek valahogy sikerült el- és kiszöknie az orszgából, ő maga írta le a vele történteket.

Persze, ettől függetlenül a te párod bizonyára rendes arab ember és a családja is vendégszerető.

Próba szerencse., mindenki a saját élete kovácsa és/vagy elrontója...

ELNÉZÉSED kérem!

monalisa1 # 2007.07.09. 19:23

Kedves Ilona!
Valamelyik nagyobb könyvtárban bizonyára meg tudják mondani annak a könyvnek a címét - és esetleg rendelkezésükre is áll azt kikölcsönöztetni - amelyik egy angol nő és egy jordániai férfi házasságáról szól., amíg a kezdeti időszakban Angliában éltek minden rózsaszínű volt, de amint Jordániába tették át a lakhatásukat a nőre "pillanatok alatt" felkerült a csatort (...) és évekig a férj családjától pszichés terrorjától szenvedett. No meg cselédnek, szolgának tekintették.

Hogy majd a férjed megvéd...
Biztos??!

Semmi közöm hozzá de neked miért nem jó a magyarországi házasságkötés és az itt élés., te csak azt hiszed hogy jöhetsz - mehetsz a két ország között kedved szerint., ha a család ezt majd megengedi?...

Amit pedig a jordán vendégszeretetről írsz, bár én nem voltam ott turista, de vélem a külföldieket fogadó sáv csak kis része az országnak...

ObudaFan # 2007.07.09. 16:50

A magyar állampolgár, a törvény hatálybalépése előtt kiadott érvényes bevándorlási engedéllyel (a továbbiakban: bevándorlási engedély) vagy letelepedési engedéllyel, illetőleg tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi természetes személy, illetőleg magyar, vagy Magyarországon székhellyel rendelkező külföldi jogi személy által, az előírt formanyomtatványon kiállított meghívólevél akkor fogadható el az anyagi fedezet igazolásaként, ha

  • a meghívó írásban kötelezettséget vállal arra, hogy a meghívott külföldi részére magyarországi tartózkodása alatt szállást biztosít, eltartásáról gondoskodik, továbbá - ha nemzetközi szerződés másként nem rendelkezik - egészségügyi ellátásának, valamint kiutazásának költségeit fedezi; és
  • azt a területi idegenrendészeti hatóság - ha jogszabály másként nem rendelkezik - hatósági hozzájárulását igazoló záradékkal látta el.

    A meghívó a meghívólevélben vállalt kötelezettsége elmulasztásával a másnak okozott kárt és költségeket köteles megtéríteni.

ObudaFan # 2007.07.09. 16:47

A házasság érvényességének anyagi jogi feltételeit a házasulandóknak a házasságkötés idején fennálló közös személyes joga szerint kell elbírálni. Ha a házasulók személyes joga a házasságkötés idején különböző, a házasság csak akkor érvényes, ha ennek anyagi jogi feltételei mindkét házasuló személyes joga szerint megvannak.
A házasságkötés érvényességének alaki kellékeire a házasságkötés helyén és idején hatályos jog irányadó.
Ha magyar állampolgár vagy Magyarországon lakó hontalan külföldön kíván házasságot kötni, a területileg illetékes közigazgatási hivatal vezetője tanúsítja, hogy a házasságkötésnek a magyar jog szerint nincs akadálya.

ilona3 # 2007.07.09. 16:33

kedves nyusz
örülök, hogy hozzászólásoddal segitessz nekem döntésemben és nagyon köszönöm bárkinek, akinek mondanivalója van ezügyben, hátha valamilyen általam előre nem látott veszélyre is figyelmeztetni tud...ezért várom a hozzászólásokat.
Jól ismerem jordániát, adott esetben meg tudom védeni magam ez biztos egyébként is jordánia egy olyan ország, amelyik a turizmusból él és a turistákat nagyon védik, ha feleség vagyok akkor is, mert ezzel még nem vagyok jordániai állampolgár és a leendő férjem sem az és ő ott biztosan smmilyen szabálytalanságot sem merne csinálni, mert azonnal visszatoloncolnák irakba ami elől elmenekült.
egyébként én már voltam az ammani nagykövetségen taxival ott vagyok öt perc alatt és jogosult vagyok a védelemre.
köszönöm a figyelmeztetést...mindenesetre vigyázok és barátnőmmel megyek egyébként és nem egyedül.
köszönöm üdv Ilona

nyusz66 # 2007.07.09. 15:52

Mint a jordániai joghoz teljesen kőhülye, azért felmerültek bennem kétséget, vajon jó ötlet-e Jordániában házasodni?

Mert amíg csak kiutaztál hozzá, és utána hazajöttél, addig te egy szuverén, magyar állampolgár voltál.

Vajon, ha összeházasodtok, akkor attól a pillanattól nincsenek olyan vonatkozásai a jordániai jognak, ami esetleg megakadályozhatja a szuverén döntéseid meghozatalát? Gondolok itt elsősorban a hazautazásra? (Mondjuk csak a férj beleegyezésével utazhatsz, ő meg egyszerre úgy gondolja, hogy még inkább maradjatok ott.)

ilona3 # 2007.07.09. 12:01

Kedves monalisa1
Nagyon nagyon köszönöm a tanácsodat..én már nem vagyok fiatal és nem valószinű hogy gyermekem lehetne ebből a házasságból és mi itt fogunk élni és itt az én házamban én leszek a meghatározó .
Nem valószinű hogy az iraqi helyzet rendeződne, de akkor sem élnénk ott, ha igen.
Ismerem az arab kulturát és nagyon sok hasonló rémtörténetet
bizony más a helyzet, ha nem az én kezemben van a gyeplő azt tudom!
REMÉLEM nem vesztettem el a józan eszemet teljesen...ezért tudakozódom most is a jogaim és vagyonom megtartása felöl.......
mert az, hogy befogadom és segitem addig amig talpra áll az még belefér az életembe, és eggyütt maradunk amig a házasságunk működik, de az hogy elkótyavetyéljem az egyetlen fiam vagyonát...hát az már nem!
Ugye a jordániában kötött házasság csak az itteni honositás után lehet érvényes itt???
kerestem a neten erre vonatkozó dolgokat, de nem találtam????
még egyszer nagyon köszönöm
udv. Ilona

monalisa1 # 2007.07.09. 10:34

Ilona!
Ahhoz a lakáshoz SENKINEK sincs köze rajtod kívül mert mível 20 éve a tulajdonod, egyértelműen különvagyonod. És ez akkor is így marad ha akár magyar férfihez mégy feleségül akár egyéb állampolgárságúhoz. Egy esetleges hazasággal a társad un. házastársi lakhatásra szerez jogot., a későbiekben bármikor kiteheted bármiféle anyagi kártalanítása nélkül.

Na egy van: halálod esetén a túlélő házastársat haszonélvezet illeti meg (...) ezt elkerülendő valóban hasznos lenne még az esetleges házasságkötés előtt a lakást a fiadra iratni, no persze a saját haszonélvezeted kikötésével.

Ha nem mégy férjhez és újabb gyereked sem születik (...) akkor halálod esetéd jelenlegi gyermeked egymaga 100%-ban megörökli.

Más.
Én ismeretlenül - és kéretlenül - nagyon nem javaslom hogy arab férfihez menj férhez... Más kultúra, más szokások, mások az emberek.

Én hallottam már esetet amikor egy a szerelemtől elvakult (...) magyar nő egy jordán férfihez ment feleségül és ki is költözött oda, és a "mézeshetek" után AZ ANYÓS vette át a gyeplőt, és onnantól kezdve az európai nőt jószerével rabszolgának tekintette az arab család...

Több év szenvedés után megszökni tudot csak, de az időközben ott világra hozott gyermekeit többé nem láthatta!...

A válás nagyon macerás volt, és rengeteg pénzbe került a távolság +arab ügyvéd miatt.

Elnézést a magánvéleményemért.

woodslave (törölt felhasználó) # 2007.07.09. 10:11

mivel magyar állampolgár vagy, magyar bíróság is felbonthatja a házasságot. A legbiztosabb az ha a fiad nevére iratod, és haszonélvezetet kapsz a lakásra, mondjuk ennek van némi költségvonzata. Ez a teljes vagyonnal felelsz a párodért nem teljesen világos, sztem ilyen nincs.

ilona3 # 2007.07.09. 09:20

Igen Tisztelt Ügyvéd Úr/Hölgy

kedvesem, iraqi menekült /sita vallású nem szunni, tehát a terrorizmust elszenvedő csoportből való/, jordániában él, ahol az europai menekülttörvény nem létezik
tartózkodási engedélye nincs (hát csak nagyon sok pénzért tudna szerezni), feketén dolgozik.
Meghivólevelet küldtem neki, de vizumot nem kaphat, mert egy diplomáciai megegyezés miatt a jordán hatóságok kérésére /információ a konzultól van/ 17-38 éves korig nem kaphat.
Egyetlen lehetőség a házasság és a családegyesités. TEHÁT
A törvény nem ad lehetőséget arra, hogy jobban megismerhessem őt.két éve ismerem ez évenkénti egyszer van kétszer tudok hozzá elutazni nem kevés pénzért megvenni a repülőjegyem stb.
Mindenki óv ettől a lépéstől merthogy még elveszithetem azt is amim van, kőkemény munkával szerzett lakásomat (20 éve vettem) amelyben a 17 éves fiammal élek és azt szeretném, hogy ez a lakás a fiam öröksége legyen kizárólag.
A házassági és családegyesitési vizumhoz befogadó nyilatkozat kell és úgy tudom a teljes vagyonommal felelek ujdonsült és ismeretlen páromért.
Tudom hogy kockázatos vállalkozás ez, de mégis ha van valamilyen mód, hogy a lakásomat bebiztosithassam,…PÉLDÁUL IRASSAM RÁ A FIAM NEVÉRE? MOST
Ha a fiamé a lakás, akkor azt elvehetik
, foglalhatják stb? ha ujdonsült ismeretlen párom valamilyen tartozásba keveredik például????
vagy mit tehetnék még???
Másik kérdésem pedig az, hogy a házasságot jordániában kötnénk és egyik barátnőm azt mondta, hogy akkor nem lehet elválni, csak jordániában???????……ugyanott, ahol a házasságot kötöttük…igaz ez.? Bár lehet ez a kérdés már egy másik topik????
Köszönöm válaszát: Szivélyes Üdvözlettel