a szülő új partnere


kalamalyka # 2007.07.11. 11:47

Igen, így van.
Voltak ott még néhányan.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.07.11. 11:34

ha így alakult ne a gyerekeken keresztül álljon bosszút.
Én is azt mondom. De hogy egyedül az anya tette volna... Voltatok ott még néhányan.

kalamalyka # 2007.07.11. 11:30

Nem vitatkozom.

És a tette, a gyerekeivel!!!
Jaj hagyjuk már. szerintem 100 emberből 99 azt mondaná, hogy ha így alakult ne a gyerekeken keresztül álljon bosszút.

Én ezennel bezártam a mondandómat. Vitatkozni nem akartam, csak érvelni, h szerintem (sem) helyes....

Kovács_Béla_Sándor # 2007.07.11. 11:27

:) Kivel vitatkozol? Ezt ki mondta: „„És mindezt tette az anyuka. ””?

kalamalyka # 2007.07.11. 11:21

Közhely, de egy házasságot ketten hoznak össze, és kettőjükön múlik az is, ha nem működik..

nem lehet kikiáltani senkit, majd ellenneveleni az elhagyás miatt.

Ha minden rendben lett volna, biztosan nem jutnak idáig.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.07.11. 10:29

Nem, kérlek szépen, az ex hibájába - hogy tudniillik csak az ő igazsága létezik - te estél bele. Én - megengedem: maró - megjegyzésemmel csak erre szerettem volna rávilágítani. A jelek szerint félsikerrel.

kalamalyka # 2007.07.11. 10:26

KEDVES KBS!

Alábbi, mindeféle józan belátást nélkülöző hozzászólásod teljesen ellent mond az eddigi, több topikban hangoztatott álláspontjaiddal.

Ebbe a hibába esett bele az ex is, csakhogy remélem, Te ha kicsit is túl leszel az első indulatodon, mindjárt átértékeled alantabbi hozzászólásodat.

Gondolom Õ is, Bár nem lehet könnyű, és nem is mondtam , hogy az. De szerintem is sokkkal célravezetőbb, mint azt Big Cat is írta.

No és hol is van az a hozzáállás, hogy "anyuka, örülni kell a szabadidőnek, ki kell azt használni, no meg az a KÖTELESSÉG, hogy segíteni kell az apával való kapcslattartást. Merthogy abba beletartozik ugye annak családja is.
ha tetszik, ha nem.
Ha jól emlékszem, erről is szól a fáma!!

kalamalyka # 2007.07.11. 10:01

Nem, nem kellett volna örülni.

De a gyerekeket nem szabad lett volna felhasználni ...
Hiszen bármelyik bíróságon, FÓRUMON, MINDENHOL:::: MINDENEKELÕTT A GYEREKEK!!!!!!

the big cat # 2007.07.11. 09:40

Ja, de azért van abban valami, hogyha valami rossz, és visszacsinálni már nem lehet, akkro jobb továbblépni, mint a gyerekek fejlődése árán egy megnyerhetetlen háborúba kezdeni.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.07.11. 09:28

És mindezt tette az anyuka.

Hát ja. Az a mocsok szemét, ahelyett, hogy örült volna, hogy elhagyták...

kalamalyka # 2007.07.11. 08:50

Kedves Judit!!

Teljesen megértem a hozzáállásodat. Mármint az ellenszenvedet az új pár iránt.

Mégis arra kérlek, ne vetítsd ezt ki a gyerekekre. A legegyszerűbb természetesen velük megutáltatni az uj hölgyet, mondván: látjátok! Miatta van minden!

ismerek egy történetet. (Ismét) 5 éve ment ez a cirkusz egy családban, épp erre a mintára. A gyerekek nem szólhattak az uj társhoz, csak az apjukhoz, azt is csak súgva. Azt sem tudták elképzelni, mekkora nagy izé....szóval milyen lény ez a nő, mert annyi mindent hallanak otthon róla. Az öt év alatt kb öt mondtaot közöltek az ifjú feleségel, az most itt nem tűr betűket. Mondanom sem kell, az anya üzente. A GYEREKEKET ESZKÖZÜL FELHASZNÁLVA!!
Jó ideig ment ez, az apa ha ott voltak csak velük kelllett foglalkozzon. Közös programban nem voltak hajlandók részt vennil, az uj kapcsolatban született kishugukra rá sem néztek soha. Sz szerint.
Hát megtépázta az uj család életét rendesen az ügy. Az uj feleség megpróbált mindent, aztán leredukálta az ellátás szintjére, időt hagyván a gyerekeknek arra, hogy belássanak, önálló véleményt alkossanak, átértékeljék.
Amint hazamentek kezdődött a faggatózás, s két hét ujabb tervek szövögetésére. Természetesen mindent a gyerekeket felhasználva.
Látván minek vannak kitéve a gyerekek, apuka és párja úgy beszélték meg, hogy átmenetileg a kapcsolattartás a nagyszülőknél valósuljon meg. Kizárva ezzel annak lehetőségét, hogy felhasználhatóak legyenek a gyerekek ilyen célra. Szorongásuk,félelmük ött sem hagyott alább. nem mertek semmit csinálni, nem tudták mi a helyes és mit szabad. Az üzeneteket rendre átadták a nagyszülőknek. Az uj család a láthatások ideje alatt lettébomlott teljesen. Úgy gondolták megéri. Talán feloldódnak a gyerekek.

Nem. nem oldódtak fel. Az ocsmányságaikat a nagyszülőknek kellett elmondanoiuk, érzetetve azt, hogy ők is hibásak, amiért egyáltalán szeretik a kis unokájukat és az uj feleséget. Aztán, hogy "megengedjék a gyrekek, hogy szeretetüket kimutassák a nagyszülők", elkezdtek pénzt és mindent kéregeteni. Megkaptak mindent.

De nem lettek ezzel jobban. Sőt!!!!
Most egy megtépázott új család, akiket nem lehetett szétverni (hiszen nem a semmiért kerülek össze). Kiégett nagyszülők, akik nem kapnak köszönömöt és szeretetet, csak azt a szót , hogy "nekünk ez jár"..
És egy tönkrement , reményét vesztett apuka, akit nem néznek semmibe gy erekeki, mert nem mernek. Félnek , hogy otthon baj lesz belőlle.

És a gyerekek, akiket pszichológushoz kell hordani. Akik 10 ves koruk óta verődnek bandákba, isznak, drogoznak, cigiznek.

És mindezt tette az anyuka. aki nem segítette az uj családba való beilleszkedést. nem lett úrrá kicsinyes féltékenykedésén, és nem tudott uj életet kezdeni. A mai napig annak él, hogy hogyan tegyen keresztbe.
Mindezek a megpróbáltatások még szorosabban összekovácsolták a párt, s a nagyszülőket.

De mindezek tönkretették két gyermek életét is.

Megérte???

the big cat # 2007.07.11. 08:08

Magyarországon, mint Európában általában nincs válóok (legalábis jogilag), a válást nem az egyik fél hibájából mondják ki, így mivel e ténynek jogi jelentősége nincs nem is lehet rá hivatkozni.

Nem hinném, hogy bármilyen módon korlátozható lenne egy harmadik személy találkozása a gyermekekkel, ha csak az nem jelent veszélyt rájuk. De ez esetben ez kizárt.

Juditp # 2007.07.11. 07:52

Kedves Válaszadók, egy kétgyerekes anyuka válik, szeretné tudni van -e mód arra hogy az apa új barátnője a láthatások alkalmával ne legyen jelen? Illteve korlátozhatja-e hogy gyerekei életében az esetleges új partner részt vegyen? Ha a válóok hűtlen elhagyás, biztosít esetleg az anyának többletjogokat?
köszönöm.