árvaellátás visszamenőleg


monalisa1 # 2010.04.17. 14:49

A halotti anyakönyvi kivonaton kívül a gyermekek születési anyakönyvi kivonatát is csatolni kell majd. (Mindezt fénymásolatban küld majd be.) Iskolalátogatási igazolásra is szükség lesz.

monalisa1 # 2010.04.17. 14:43

Szerezd be a Halotti anyakönyvi kivonatot, amikor az megvan írj kérelmet árvajáradék megállapítása iránt a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságnak. (Járadék visszamenőleg 6 hónapra kérhető.)

Az hogy az árvaellátásnak mennyi lesz az összege függ az elhunyt jövedelmétől, szolgálati éveitől.

Az alábbi honlapon bővebbet olvashatsz miután beírod az árvajáradék címszót.

http://www.onyf.hu

"Lisa"
laikus hozzászóló

era2 # 2010.04.16. 22:39

Helló!avval a kérdéssel fordulok hozzátok hogy,1996-ban elváltam a férjemtől,megállapitották a gyerektartást,de ő soha egy vasat sem fizetett.Most szerettem volna kérni az állam általit,de kellett a birósági végrehajtótól egy igazolás hogy behajthatatlan.a birósági végrehajtó közölte velem hogy halottal nem lehet pereskedni,ugyanis a gyerekeim Apja 2007 julius 11-én elhalálozott.a döbbenettöl nem tudtam megszolalni,mi ilyen esetben az eljárás,mit lehet tenni?két kiskoru gimnazista gyerekem van soha egy fillért nem kaptam,de már egyedül nem tudom öket iskoláztatni.válaszotokat köszönöm!

gittus # 2008.08.27. 16:28

pontosan milyen ellátást kap jelenleg?

sandormatyas # 2008.08.27. 16:03

Érdeklődni szeretnék, hogy jár-e annak a személynek az árvasági ellátás, aki le van 67 % százalékolva. Tudni illek, még középiskolai tanuló vagyok és elvesztettem az édesapámat. Egy évig kaptam az árvaellátást, majd le lettem százalékolva és az árva ellátást megvonták. Abban tud-e nekem valaki segíteni, hogy a kettő miért összegyezhetettlen. Attól még árva vagyok (sajnos), higy le lettem százalékolva. Előre is köszönöm

gittus # 2008.08.14. 12:48

Iskolai tanulmányok címén az árvaellátás a tanulmányok befejezése hónapjának végéig, a nyári tanulmányi szünet tartamára is jár. (Tny55§)
Az árvaellátás tehát tanulmányi szünet tartamára is jár.
A nyári hónapok értelemszerűen akkor minősülnek tanulmányi szünetnek ha nappali rendszerű tanulmányokat kezd szeptembertől. Ezt a szeptemberben kiállított igazolással igazolhatja és visszamenőleg megkaphatja az árvaellátást.
üdv
gittus

dvinnai # 2008.08.13. 07:26

Érdeklődnék, hogy a nyári szünet idejére jár-e árvaellátás, amennyiben igen, akkor ezt visszamenőleg lehet-e igényelni, illetve mivel lehet bizonyítani, hogy a nyári hónapokra nem kaptunk? Hibás-e az oktatási intézmény, ha a az ikoskolalátogatási igazolást nem állította ki a nyári szünet időtartamára? Köszönöm a segítséget, Ditta.