Gyermekelhelyezés, válás...


Lina2009 # 2014.08.12. 11:04

Köszönöm szépen a válaszokat.

ObudaFan # 2014.08.11. 20:34

Csak a közös felügyelet miatt nem. Azt pedig a bíróság bármelyik fél kérésére szinte biztosan megszünteti. Így aztán valószínűleg az édesapának is célszerű lenne inkább beleegyezni.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.11. 14:57

Tulajdonképpen nem.

Lina2009 # 2014.08.11. 13:40

Kedves Fórumozók!

A következőben kérném a segítséget. Párommal különköltöztünk. Van egy 5 éves gyermekünk, kit közös felügyelet alatt nevelünk. Ezt a bíróság előtt is ellen szeretnénk jegyezni. Azonban időközben megismerkedtem valakivel, akihez, ha a gyermekem is elfogadja, el szeretnék költözni. Ő a bejelentett lakcímünktől 50 km-re lakik. Erkölcsileg feddhetetlen, anyagilag kiegyensúlyozott. A kérdésem az, hogyha biztosítom továbbra is az apa részére a korlátlan láthatást, elköltözhetek e az Ő beleegyezése nélkül.
Válaszukat előre is köszönöm!

mentaldr. # 2014.08.07. 10:07

A szakértő azért nem csatol be családrajzot, vagy a tesztek jegyzőkönyveit,mert ezek nyersanyagok, amiket ő értelmez, értékel,ezek alapján ad szakvéleményt.
Az orvos sem a röntgenfelvételt dugja az orrunk alá, hanem az az alapján felállított diagnózist közli.

Nikolett34 # 2014.08.07. 10:00

Köszönöm a vâlaszt;)

A kèt tàrgyalàs közötti szünetben nem vàertun szakvèlemènyre,az- akkor meg volt...

A tàrgyalàst 6 hònap időközzel tûzt ki a bírò,utàna lebetegedett a bírò ,ezèrt újabb 3 hònap keletkezett...

Ez hogyan lehetsèges?

Nem èrtem felpereskènt,anyakènt miért kell folyamatosan vèdekeznem:(

A szajértő a csalàdrajzot nem csatolja be a bíròság rèszère...

Zavaros az egèsz;(

ObudaFan # 2014.08.05. 11:19

meredisz123

Az a helyzet, hogy ahhoz, hogy ne nálad legyenek a gyerekek elhelyezve, nem feltétlenül szükséges, hogy valami konkrét terhelőt lehessen veled szemben felhozni, hiszen előfordul, hogy a gyermek nevelésére mindkét fél alkalmas (meg olyan is, hogy igazán egyik sem) és akkor is dönteni kell.
Nyilván ha tudod igazolni, hogy vesztegetés történt, akkor feljelentést tehetsz az ügyészségen.
Mivel egyebekben a kérdésed az égvilágon semmi konkrétumot nem tartalmaz, ennél bővebb választ erre aligha lehet adni.

ObudaFan # 2014.08.05. 11:16

tear

Ha bántalmaznak, akkor első körben valószínűleg megelőző távoltartást lenne érdemes kérni. Lehet a rendőrségen is, de inkább javaslom közvetlenül a bíróságot.

ObudaFan # 2014.08.05. 11:15

Kismama09

Az anyagi viszonyok számítanak, de nem elsődlegesek. Hogy ki lépett ki a kapcsolatból, az nem számít.

meredisz123 # 2014.08.04. 20:03

Kedves Ügyvéd ÚR!

Két elfogultsági kifogást adtunk be a bírónő ellen,aki a válási ügyemet tárgyalja.
Sajnos "megvédték a mundér becsületét" és elutasítottak engem.
Szeretném kérdezni,hogy ezek után kihez fordulhatnék,hogy végre megillessenek a jogok,hogy megvédjem magam.A 3 éves gyermekemet már elvette az apja.Az ítéletben nem volt ellenem semmi felhozható vád,hogy miért nem lennék alkalmas a gyermek nevelésére.
Sajnos,ha ez a bíró marad tovább,akkor elveszítem a ház felét is.
Szeretném,ha más bíró tárgyalná az ügyem,mert a férjem mindenkinél "nagyon meggyőző"tud lenni.
Ebben az esetben nem a NOKIA dobozos rendszert alkalmazza,csak simán borítékban megy minden.

SEGÍTSÉGET KÉREK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!S.O.S.
KÖSZÖNÖM

ObudaFan # 2014.08.03. 08:28

Az anyagi viszonyok számítanak, de nem elsődlegesek. Hogy ki lépett ki a kapcsolatból, az nem számít.

tear # 2014.08.03. 03:11

Szeretnék segítséget kérni, családi problémám van , megromlott a házasságom pár éve , férjemnek nincs munkahelye van egy adot betegsége de viszont erősen italozik , én dolgozok kb 3 hónapja ,hétfőn hazamentem rendetlenség volt kiabáltam , fiam rámnevetett magyarul gunyolt cigizik teljesen ellenem állitotta a 3gyerekemet , kapot pofont a gyerek de utána nekem támadot , férjem megütött kék zöld vagyok , azota a ki akarnak rakni házból fenyegetőzik a rendőrséget rmhivja beállitsák úgy mintha bántanám hogy hagyjam el a házamat amibe tulajdonos vagyok , gyerekek is ellenem vannak a nagyszülők befolyása alatt vannak , megvesz nekik mindent csakhogy engem kiturjanak ....mik a jogaim ?

Kismama09 # 2014.08.02. 22:50

Tisztelt Fórumozók!
Élettársammal érzelmileg teljesen megromlott a viszony, a különköltözés lehetőségeit latolgatom. A helyzetünk a következő: két közös gyermekünk van, 4 és 2 éves. Jelenleg várandós vagyok a harmadikkal, nemsokára születik. 6 éve élünk együtt. Az első gyermekem másfél éves volt, mikor kiderült, élettársamnak huzamosabb ideje viszonya van valakivel. Ekkor a második terhességem felénél jártam, mikor kiderült. Azonnal különköltöztem albérletbe gyermekemmel, de aztán családi ráhatásra kibékültünk, pár héten belül utánam költözött. (Előtte anyósomnál laktunk, aki anyagilag teljesen kihasznált minket, csak a belőlünk származó anyagi haszonnal törődött, az unokáját látni sem akarta.) 2 évig éltünk albérletben, majd vettünk közösen banki hitelre és élettársam munkáltatói kölcsönére egy házat, itt vállaltuk a harmadik várandósságot. Ez a várandósság azonban másként alakult, élettársam a terhesség alatt többször megütött, megalázó kifejezéseket használ rám és testileg és érzelmileg is elhidegültünk. A két kisgyermekkel amúgy jó a viszonya, nincs káros szenvedélye, gondoskodó apa. Vagyonunk nagyjából annyi van, ami közösen szerzett, az élettársi viszony előtt szerzett vagyonunk elenyésző és nagyjából fele-fele. Mindkettőnknek van munkaviszonya, bár én lassan 5 éve anyasági ellátásokban részesülök csak, a jelenlegi várandósság folytán is hamarosan ismét gyed-en leszek. Családi hátterünk nagyjából az én családomból áll, élettársam családi kapcsolataira a teljes elhidegülés jellemző, testvérével nem együtt nevelkedtek, nincs kapcsolat köztük, sem más rokonokkal, gyakorlatilag nincs anyósomon kívül más családi háttere, aki szintén nem támogat minket semmiben, rendszerint ellenünk fordul és ahol lehet, belénk köt. Az én családomból viszont mindenki befogadó élettársammal szemben is. Én az elmúlt 2 év tapasztalata alapján úgy látom, a korábbi válságból (legalább egy évig tartó viszony a másik nővel, nem tudom pontosan, mert amit lehet, élettársam eltitkol) nem tud helyreállni a kapcsolatunk. Élettársam ragaszkodik a gyerekekhez, hallani sem akar a különköltözésről. Én viszont a mindennapos feszültség és veszekedések miatt úgy látom, felőrlődünk benne mindannyian. Kérdésem a következő: ha nem tudunk megállapodni a különköltözésről, bírósághoz fordulhatok-e? Mik az esélyeim arra, hogy a gyermekek nálam legyenek elhelyezve (lévén, hogy jelenleg van munkaviszonyom, de nincs jövedelmem, csak az anyasági ellátás). Élettársam anyagi okokra hivatkozva nem akar különválni, fél a kisemmizéstől, holott egyáltalán nem ez a célom. De a gyermekek nyugalma érdekében mennyi az esélye, hogy maradhatok a jelenlegi lakóhelyünkön, ami közös vagyon? Szokott ilyen esetben csak anyagi lehetőségek miatt a bíróság az apa melletti elhelyezésről dönteni, ha máskülönben mindketten alkalmasak vagyunk a gyereknevelésre és jó a gyerekekkel a kapcsolatunk? Mennyire számít, hogy élettársam lépett ki érzelmileg kettőnk kapcsolatából, ha azóta lezárta azt a viszonyt? Köszönöm a választ!

ObudaFan # 2014.08.02. 22:42

A kèt tàrgyalás között 9 hònap telik el,ez hogyan lehetsèges?

Ismerni kellene az ügy iratait, de a kérdésből ítélve elképzelhető, hogy a szakvéleményre várt a bíróság.

Ha elfogultsàgot jelentek be a szakèrtő ellen,mert több ponton iratellenes,homàlyos,önmagàval is ellentmondàsos a szakèrtői vèlemèny,akkor mièrt kell mèg ugyanattòl a szakèrtőtől kèrdeznem? A bírò szàmàra is egyèrtelművè kellett ez vàljon..

Mert vannak bizonyos perrendi szabályok, amik az eljárás menetét és az eljárási cselekmények sorrendjét meghatározzák.

Nikolett34 # 2014.07.28. 13:27

Ez esetben mit jelent a költői kèrdës?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.07.28. 12:44

Igen.

A többit pedig minden bizonnyal költői kérdésnek szántad.

Nikolett34 # 2014.07.28. 12:24

Szeretnèk èrdeklődni,hogy ideiglenes intézkedèst lehet iü szakèrtői vèmèny nèlkül hozni,illetőleg azt kèt èvig fent lehet tartani?

A kèt tàrgyalás között 9 hònap telik el,ez hogyan lehetsèges?

Ha elfogultsàgot jelentek be a szakèrtő ellen,mert több ponton iratellenes,homàlyos,önmagàval is ellentmondàsos a szakèrtői vèlemèny,akkor mièrt kell mèg ugyanattòl a szakèrtőtől kèrdeznem? A bírò szàmàra is egyèrtelművè kellett ez vàljon..

Köszönöm:(

groszfater@gmail.com # 2014.06.01. 06:58

Fel kéne nőni! Felnőttként szülőként gondolkodni,cselekedni !

laller1 # 2014.06.01. 06:50

Tisztelt Fórumozók!
Elkeseredett kétgyermekes anyukaként kérek tanácsot. Válófélben vagyok a férjemmel, akivel jó viszonyban vagyunk, a gyerekek elhelyezéséről meg tudtunk állapodni, ami ugyan még nem él bíróságon, mivel a papírokat most adtuk be.
Tanácsot nem ebben, hanem a saját szüleimmel kapcsolatban szeretnék kérni. Édesapám, aki pszichiátriai kezelés alatt áll többször megfenyegetett, hogy a gyerekeket erőszakkal elviszi tőlem, már a tanévet sem fogják befejezni.Amikor a nagyszülőknél vannak a gyerekek, folyamatosan ellenem hangolja őket. Tegnap saját házamban édesanyám és nővérem bántalmazott és erőszakkal el akarták vinni a gyerekeket. Ez csak azért nem sikerült, mert az új párom jelenléte a további erőszaktól visszatartotta őket. Ezek után nem merünk a saját lakásunkba maradni, így elköltöztünk a páromhoz, aki három gyermeket nevel. Egy három szobás lakásban így most heten élünk. A szüleim véleménye szerint ez a lakás nem megfelelő. Azzal is fenyegetnek, hogy jogi eljárásokat tesznek ellenünk. Ez esetben mit tudok tenni? Kérem segítségüket!

xxda # 2014.05.28. 16:05

Köszönöm a válaszokat! Közben valaki kicserélte a zárat nálunk amíg nem voltunk otthon. Ez vagy édesanyám volt (akié a fél lakás tulajdonjoga) vagy a húgom, akinek ide szól a lakcímkártyája). Mi rendőrt hívtunk majd újabb zárcsere. De a rendőr azt mondta az édesanyámnak is biztosítani kell egy kulcsot. Csakhogy ő meg odaadja a húgomnak és így megint be tud jönni, ördögi kör. Közben a feljelentést megtettük a húgom ellen, hogy ellopta 60 ezer forintunkat, de mondta a rendőr, hogy így bizonyíték hiányában nem sok esély van.. Plusz "poén", hogy közben tegnap a szomszédunktól is kölcsön kért a húgom 6 ezer forintot és azt mondta nekik, hogy majd én és az édesapám visszaadjuk. (Ők meg adtak persze) Elkeserítő ez az egész..ők is tegyenek feljelentést (bizonyíték nélkül)?

ObudaFan # 2014.05.19. 13:07

Nem is kell eltartani, és a lakásba sem kell befogadni, de ezt édesapád döntheti el, nem te.

xxda # 2014.05.19. 09:56

Az világos, de jelenleg én lakom otthon, édesapámmal zárat cseréltünk, erre meg lettünk fenyegetve, hogy be leszünk perelve. Nem létezik, hogy kötelesek vagyunk egy felnőtt korú embert eltartani, és eltűrni, hogy meglopjon???!!!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.14. 11:18

Xxda, ez annyira nem a te dolgod. Ahogy az iskolában mondják: "küldd be apádat".

xxda # 2014.05.14. 10:29

Segítséget szeretnék kérni. A szüleim elváltak 3 éve, édesanyám elköltözött az új párjához, édesapámmal maradtunk a régi lakásban. A húgom akkor még fiatalkorú volt, eredetileg úgy volt, hogy ő megy édesanyámhoz én maradok édesapámmal, ám valahogy úgy alakult, hogy mégis velünk maradt a húgom is. Közben édesanyám fél évre börtönbe került, majd most májusban várható az újabb tárgyalása, ezért édesapám arra vár, hogy ha nem ítélik el édesanyám, akkor eladják a lakást és osztoznak a pénzen, ha pedig elítélek, akkor - vagyonelkobzás után - az illetékes szervtől vásárolná meg a lakást. Közben édesapám - a lakcímét meg nem változtatva - leköltözött az új párjához, így maradtunk a lakásban én és a húgom, de - a már FELNŐTT korú - húgom nem dolgozik, nem jár iskolába, a rezsibe nem száll be, egész nap vagy otthon semmit nem csinál,vagy valamelyik barátjánál, valamint most eltűnt a pénzemből is több tízezer forint (ilyen már korábban többször is előfordult), a lakáshoz persze kulcsa van, úgyhogy bármikor elvihet bármit. Ebből elegem lett nekem, és édesapámnak, csak nem tudjuk mi ilyenkor a teendő. Milyen jogok illetik meg a húgomat? Ki lehet-e rakni a lakásból? Vagy lehet-e kényszeríteni édesanyámat, hogy fogadja magához? Illetve ha édesanyámat elítélik, akkor a húgomat kötelező magunkhoz fogadni? Előre is nagyon köszönöm a segítségét!

ObudaFan # 2014.05.12. 07:35

Ezt rosszul hallottad.