Távoltartási végzés


Lillyen # 2014.04.11. 03:48

Szép napot!

A volt párom miatt keresem meg Önnt!
Akit folyamatosan felkellett jelentenem a zaklatásai és fenyegetései miatt! Ma szabadul a Börtönből és félek tartok tőle! Nehezíti az a problémát hogy én a jelenlegi páromtól gyermeket várok és féltem magam és a közös gyermekem életét is akki még csak 6 éves! Elutasítottak mikor tavaly szerettem volna távolságtartási végzést kérni! Így valamit nem tehetnék az Állapotom miatt!
Írtózatosan rettegünk tőle!

ObudaFan # 2014.04.11. 10:25

Távoltartást akkor lehet kérni, ha csinál is valamit. Amíg csak ettől tartasz, addig nem.

delfin16 # 2014.04.21. 15:56

Szép napot!
Én olyan kérdéssel fordulnék ide,hogy nekem a szüleim elváltak ,és már 12 éve a nagymamámmal éltem most viszont édesanyámmal szeretnék a továbbiakban egy háztartásban élni.(Még kiskorú vagyok.) Ennek az akadályozó tényezője az,hogy ő egy albérletben tartózkodik a volt élettársával, aki nem lát, .Ez a bizonyos volt élettárs elég gyakran fogyaszt alkoholt igen nagy mértékben, és olyankor erőszakosan viselkedik. Édesanyámat már többször bántalmazta, engem kétszer, tör-zúz, ordít , életveszélyesen fenyegetőzik, és többször előfordult ,hogy molesztált.
Ha lehetséges szeretném megtudni , mi is egy ilyen eljárásnak a menete,milyen jogaim vannak, és mire számíthatok.
Válaszukat előre is köszönöm!

ObudaFan # 2014.04.22. 11:15

Édesanyád kérheti a távoltartást a rendőrségtől, vagy a bíróságtól.

missbi # 2014.08.14. 21:01

Abban az esetben ha férjem ellen 60 napig távoltartási végzés van érvényben és a szülöi jogait a bíróság szünetelteti kérhetek gyerektartásdíj fizetést ?
A végzésben ez áll : Távoltartás ideje alatt a bántalmazó lakásfenntartási és tartási kötelezettsége fennáll, de szünetel a szülői felügyeleti és a kapcsolattartási joga.

ObudaFan # 2014.08.15. 10:34

Kérhetsz.

missbi # 2014.08.15. 15:33

Köszönöm válaszát.Hol lehet jelezni a kérelmet ?

kicsilany . # 2015.02.09. 22:16

Erdeklodni szeretnek.kaptam levelet meg kell jelennem v mi tavoltarta megelozo ugyben. Amit nem is kertunk parommal.
olyan esetben mi a kovetkezmenye ennek ha nem jelenek meg? Mivel dolgozom nemtudok elmenni.
ertelmet sem latom mert nem bant a parom!

Elore is koszonom a valaszt.

ObudaFan # 2015.02.10. 12:53

És te vagy a bíróság szerint a kérelmező? Mert akkor egyszerűen a bíróságon vond vissza a kérelmet.

csillamv # 2015.03.04. 14:14

Tisztelt Szakértő! Férjemmel és két gyermekemmel élek a férjem nevén levő lakásban. Sajnos ő herbálozik, engem háromszor bántalmazott, egyre rosszabb állapotban szokott lenni, pánikrohamok, stb. A kérdésem az lenne, hogy beszívott állapotában kihívom a rendőrséget, lehet kérni távoltartási végzést, attól, hogy az ő lakása?

Előre is köszönöm!

ObudaFan # 2015.03.04. 22:42

Lehet.

AntalZoltan # 2015.03.30. 04:00

Üdvözlet
Problémám a következő:
Gyermekem anyjával külön élünk élettársi kapcsolatban voltunk. Külön élésünk óta a volt élettársam anyja a gyermeket folyamatosan befolyásolja és uszítja ( apád elhagyott titeket, már nem törődik veled, utálom az apádat stb) amit a gyerek minden beszélgetésünkkor elmond és láthatóan állandó tényezőről van szó. Mivel mindent otthagytam a gyereknek: ház autó ingóságok nekem újra meg kellett mindent teremtenem. Mikor autót kellett vásárolnom pár hónapig a kiadásaim miatt nem tudtam gyerektartást fizetni ( önkènt fizettem eddig erről bíróság nem határozott) a gyermek azt mondta hogy idézem: " A nagyi azt mondta neked azért kellett autót venni hogy én éhen haljak". Ez csak egy a sokból. Közben a volt élettársam is és én is új kapcsolatba kezdtünk és a nagymama addig tömte a gyermek fejét hogy az uj élettársat a gyermek apának kell szólítsa ( a fiam 5 éves de olyan szavakkal számolt be erről amit csak egy felnőtt adhatott a szájába pl: Én befogadtam őt a családomba ő a nevelőapukám Te meg a vérszerinti apukám)
Ez a dolog hogy pár hónapos kapcsolat után a gyermek egy vadidegent apának szólítson még ha látszólag ( több hónapos befolyásolás után) önként engem mélységesen sért és bánt.
Volt élettársam többszörös figyelmeztetésem ellenére nem tesz ellene vagy ha próbál is tenni semmi változás. A gyermek elméjét továbbra is mérgezi és ellenem uszítja. Mivel külföldön dolgozok elég ritkán látom a gyermeket ez is ront a helyzeten mert nem tudom befolyásolni a történteket. Tartok tőle hogy idővel teljesen megmérgezi a gyerekkel való kapcsolatomat a folyamatos ráhatással ( sajnos sokat van a gyermekkel sokszor napokig hetekig nála van ).
Kérdésem az lenne lehet e bármilyen módon korlátozni a nagyszülő láthatását vagy súlyosabb esetben távoltartást kérni?
Amennyiben nem, úgy mik a lehetőségeim?
Előre is köszönöm megtisztelő válaszát.
Egy elkeseredett apuka. :(

jefber # 2015.03.30. 09:44

Üdvözlöm.
Olyan kérdésem lenne, hogy ha bántottak, nekem támadtak de nem tettem még feljelentést viszont rendőrség helyszínen volt és jegyzőkönyv is van róla, de félek hogy ez újra megtörténik kérhetek-e távolságtartási végzést?

ObudaFan # 2015.03.30. 15:17

jefber
Attól függ, ki bántott és mikor.

ObudaFan # 2015.03.30. 15:19

AntalZoltan

Távoltartást erre biztosan nem.

AntalZoltan # 2015.03.31. 16:39

Köszönöm. Lenne valami amit jogilag tehetnék?
Például korlátozott láthatás, hogy csak az egyik szülő jelenlétében lehessen a gyermekkel?

ObudaFan # 2015.04.01. 14:29

Ha jól értem, a másik szülő neveli a gyereket és neki nincs kifogása a saját szülője ellen. kkor pedig nincs sok értelme a nagyszülői kapcsolattartást bárhogy szabályozni.

Gombalakó. # 2015.05.19. 12:41

Van egy srác, akit egy gyülekezetben ismertem meg. Többet akart, mint szimpla ismerősi viszony. Mikor ezt észrevettem, már eltávolodtam tőle, nem voltam vele nagyon kommunikatív; ez történt már tavaly augusztusban. Ellenben ő, folyamatosan írt nekem, találkozni akart velem. És mikor nem volt eredménye, elkezdett sértegetni is. November környékén összejöttem egy sráccal, akit meg is fenyegetett, hogyha megsért engem, akkor számoljon a következményekkel. A kapcsolat vége után barátaimhoz ment oda és vonta őket kérdőre nem éppen barátságos módon, hogy miért nem védtek meg engem attól a sráctól. Többször megvárt engem a vasárnapi alkalmak után, az iskolámba is bejött, hogy beszéljünk annak ellenére, hogy már többen beszéltek vele, hogy hagyjon engem békén. Sokszor várt engem iskola után a metróállomáson is. Úgy vettem észre, hogy ezek a próbálkozásai körülbelül februárban alábbhagytak, azonban mostanában észrevettem, hogy követ az utcán, folyamatosan próbál velem beszélni. Azt sem tudom, hogyan de tudta, hogy ma annak ellenére, hogy már nincsen tanításom be kellett mennem és ő ugyancsak ott várt engem. És csak úgy tudtam nagy nehezen lerázni, hogy másik útvonalon mentem haza. Nem tudom már mit tehetnék ellene, fizikailag nem bántott, de félek tőle. Nem tudom honnan szerzi az információkat rólam, hogy mikor hol vagyok és hogy legközelebb vajon hol fog felbukkanni. Ész érvek nem hatnak rá, sem a beszélgetés. Tudnék valamit tenni elenne jogi úton?

ObudaFan # 2015.05.19. 14:22

Zaklatás miatt feljelentést tehetsz.

Tűzrózsa # 2015.07.21. 06:25

Kedves Fórumozók!
3 kamaszt nevelek a férjemmel
Ebből kettő fiú a sajátom és egy "kis" lány(15 éves) akit a férjem hozott magával,mert az anyja lemondott róla 8 évesen.
Az anyja néha néha felbukkan a lány életébe és ezzel felborít mindent.
Nem tiltottuk el soha az anyjától,pedig jobb lenne.
A gyerekeket rendszeresen felzaklatja az igéreteivel amit elfelejt betartani,elkéri a zsebpénzét amit elfelejt megadni,Babysitternek használta a kistestvéréhez,hogy a "dolgait elintézze"-vagyis plázázik addig.Volt rá szemtanú.
A találkozókat néha lemondja az utolsó fél órába sms-be -annyi gerince nincs hogy felhívja.
Kimagyaráz mindent és sajnáltatja magát,hogy beteg,rosszul volt,szerencsétlennek állítja be magát a gyereknek,aki mindíg megbocsájt neki és rendszeresen sír is mert az anyja becsapja.A lány most kezdi a 9.-et és ez a felzaklatott lelkiállapot nagyon nem tesz jót jövőjének.Így nem lehet rendesen tanulni sem.
Mi szülők sem bírjuk tovább nézni tehetetlenül!
Az anyával már számtalanszor beszéltünk,de túl primitív,hogy megértse amit kérünk.
Oly annyira,hogy a második gyermekét aki óvodás,szintén elhagyta nem rég.
Milyen lépéseket tehetünk?
A távolságtartás lenne a legjobb megoldás!
...De hogy indítsuk el?
Kérem aki tud segítsen tanácsot adni!
Nagyon szépen köszönöm!!!!
Petra....

ObudaFan # 2015.07.21. 20:08

Sehogy. Emiatt nem fognak tavoltartast elrendslni, de meg a kapcsolattartasi jogat sem korlatozzak.

Keszirox # 2015.08.06. 14:50

Üdv!
Körülbelül ket honapja szakitottam a párommal, másfél évig tartott a kapcsolatunk. Kozos üzletek,kozos elet. Viszont mivel en építettem fel mindent es o csak belecsöppent igy egyértelműen az ebből l származó hasznok az en nevemen vannak es minden nálam maradt. Szakitasnal nekem jott, ami nem azt takarja, hogy meg is ütött, de a hajlam megvolt ra, csak gyorsabb voltam. Nap mint nap a lakáshoz járkált, csengetett, a kornyekemen olalkodott, mikor nem is arra lakik. A kozos üzletben benne hagytam, próbáltam felnőtt emberek módjára intelligensen szétválasztani az üzletet a maganelettol, de neki sajnos nem ment. O lepett ki önszántából. Viszont ezek utan mivel mar nem volt benne erdeke megpróbált minden leheto módon keresztbetenni,ellehetetleníteni.Ezzel sem járt sikerrel. Ezek utan elkezdte fenyegetni a barátaimat, felkereste a hozzam közelálló személyeket, mindenkit megpróbált manipulálni azon keresztul amit megtudott róluk a velem töltött másfél ev alatt, kit felhivatott, megfenyegetette,hogy a hozzátartozójának baja esik, ha továbbra is együtt marad velem üzleti célból. Kit azzal az indokkal, hogy en bajban vagyok es rajta keresztul szeretne nekem segíteni, hozzáteszem hogy en minden létező kapcsolatot megszakítottam vele es eljottem Magyarországról egy idore. Viszont feltörte az internetes dolgaimat, írogat a családomnak es nem száll le a barataimrol. Nem vagyok a fizikai erőszak híve. Viszont kezdek kétségbe esni, mert lassan mennek mar haza, de nem tudom ezek utan mi jöhet meg?! Olvastam, hogy exbaratra nem lehet tavoltartasi végzést kérni. Az lenne a kérdésem, hogy nincs-e bármilyen kiskapu amiért megis, vagy ha nem azt valami hasonlót amitől komfortosabban érezhetem magam a saját megszokott környezetemben is?! Elore is koszonom a válaszukat! Minden tiszteletem!

ObudaFan # 2015.08.07. 10:57

Ex elettars ellen eppen lehet kerni es itt felmerul, hogy lehettetek elettarsak. Csak amit leirsz, az nem szolgal tavoltartas alapjaul. Viszont zaklatas miatt a szerzodest rendorsegen feljelentest lehet tenni es amiatt is, hogy feltorte az internetes dolgaidat.

Szabi0 # 2016.02.19. 09:42

Jó napot! Nekem olyan gondom lenne, hogy barátnőmmel szakítás után sajnos egy lakásban ragadtunk, lakás én nevemre van kivéve én is fizetem 5 éve, vele 3 és fél évig voltunk együtt. Lakásban ruháin kívül semmi tulajdona nincs. Van egy gyereke ők is be lettek jelentve állandó tartózkodásra. Szakítás óta megjelent ujj barátja és állandó éjszakai látogató lett hiába próbálom kitüntetni se az ujj párja se ő gyerekkel nem halandó távozni, április előtt. Azóta volt férje is megjelent és próbálnak elüldözni az albérletből. Ma már volt férje nekem is esett és fenygetőzött is az incidensről hangfelvétel is készült, lélek jelenlétemnek hála. Sajnos költözni én sem tudok munkám ideköt. A hölgynek munkahelye nincs. Válaszukat előre is köszönöm.
ÜDV. Egy erőszakot nem szerető ember
Szabolcs

ObudaFan # 2016.02.19. 17:53

Megelőző távoltartást csak a hölgy ellen kérhetsz és csak akkor, ha élettársad volt és ha ő konkrétan bántalmaz. A férfi ellen megelőző távoltartást nem tudsz kérni, mert nem (volt) hozzátartozód. Ellene a polgári per mehet, esetleg a magatartás jellege és súlyossága függvényében büntetőeljárás, amelynek a keretében már esetleg meg lehet próbálni távoltartást kérni.