gyermekelhelyezés apánál


Kovács_Béla_Sándor # 2020.10.31. 08:15

de tudom hogy
Rosszul tudod. (Lehetőleg kerüld, hogy a kérdésedben állítás is legyen - pláne hamis állítás.)

Bízz meg egy ügyvédet!

BigChicken # 2020.10.31. 09:02

Köszönöm a hozzászólást!
Ha ön szerint hamisat állítok akkor szívesen módosítom „ azt tapasztalom hogy” ra.
Minden nézőpont kérdése. Én a körülöttem lévő hasonló cipőben járó embertársaim története alapján jelentettem ki „hogy tudom” mivel 5 ismerősöm közül 4 nél az anyának ítélték a gyereket látszólag ok nélkül. Tehát az én szemszögemből helyes volt az állításom. Ön bizonyára több esettel találkozik ezért lehet más arányokkal találkozik. Gondoltam mielőtt megbízok egy ügyvédet tanácsot kérek ezen a fórumon. Tud esetlek valaki építő jelleggel tanácsot adni ?
Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2020.10.31. 11:04

5 ismerősöm közül 4 nél az anyának ítélték a gyereket
Elhiszem. De nem azért, mert anya.

Elhiszi nekem, hogy gyakorló ügyvédként kicsit több családjogi pert látok, mint öt?

Kovács_Béla_Sándor # 2020.10.31. 11:06

Tehát az én szemszögemből helyes volt az állításom.
Nem.

De ha ragaszkodik hozzá, akkor legyen: adja át a gyerekeket az anyának, hiszen nincs mit tenni - az ön állítása szerint - úgyis az anyát jogosítják fel a bíróságok a szülői felügyeleti jog gyakorlására.

BigChicken # 2020.10.31. 16:49

Nagyon köszönöm a helyesbìtèst ismèt.
Termèszetesen elhiszem, hogy önnek több a ràlàtàsa mint nekem ezèrt is tudtam az èn tapasztalatomat beleìrni a hozzászólásomba nem qpedig az önèt.
Pontosan az itt talàlható nagyobb tapadztalattal rendelkezöszemèlyek miatt bàtorkodtam itt feltenni a kèrdèsemet melyre még mindíg örömmel.fogadnék válasz miszerint:
"Egy szlovák ismerősöm mesélte, hogy náluk Szlovákiában van egy olyan törvénycikkely mely kimondja hogy ha valamelyik szülővel elköltözik a gyerek és bizonyíthatóan vele él 6 hónapon keresztül akkor automatikusan megkapja a teljes felügyelet jogát és neki ítélik a gyereket.
Magyarországon van valami ilyesmi? Vagy az hogy a gyerekeim velem élnek már 7 hónapja az számít valamit is az elbírálásnál vagy mivel lakcímük mindenük az anyuk címére szól így ér egyáltalán valamit?"
Van valami hasonló itt Magyarországon is?

Köszönöm!

alfateam # 2020.10.31. 17:54

BigChicken! Alaposan beleragadtál ebbe a szlovákiai "pletykába, nézd meg, hogy valóban igaz-e. De-hogy ennek mi köze a te helyzetedhez az rejtély.

https://e-justice.europa.eu/…302-sk-hu.do?…

Kovács_Béla_Sándor # 2020.10.31. 18:51

Szerintem már válaszoltam. Sapienti sat.