családon belüli erőszak


Kintsugi # 2018.08.02. 15:07

Először is mindenkinek köszönöm a segítségét!
Másodsorban lenne még egy olyan kérdésem, hogy milyen büntetésre számíthat a férfi, aki ellen garázdaság és könnyű testi sértés miatt, valamint most már akkor súlyos testi sértés miatt is van eljárás? Korábban is voltak bírósági ügyei (okirathamisítás, drogkereskedelem miatt), de ezek vagy pénzbírságok voltak, vagy felfüggesztettet kapott értük. Most is megúszhatja pénzbírsággal?
Köszönöm!

Tourboy2 # 2018.08.30. 10:13

Tisztelt jogtudók!

2013-ban elváltam feleségemtől, aki később megismerkedett egy férfival és össze is házasodtak. A férfi ingatlanában laknak két kiskorú gyermekemmel. A minap a fiam (15) rendőrt hívott, mert a nevelőapa az édesanyaj atorkát szorongatta és a fejét verte a mosogatóba. Ennek szemtanúja volt a fiú és a 12 éves kislányom. A rendőrség kiment, majd egy "beszélgetés" után távoztak. Ez után a két felnőtt a gyerekeket tette felelőssé az eset miatt. A gyrekek kijelentették, hgy félnek ott élni.
Korábban már előfordult tettlegesség, amikor szintén rendőrséget kellett hívni, de nem történt semmi.

Az lenne a kérdésem, hogy:
A rendőrség ezt az esetet jelzi-e a gyámhivatal felé?
Mivel az anya nem tett feljelentést, a 15 éves fiú megteheti-e?
A fenti eset mennyire meríti ki a kiskorúak veszélyeztetését?
A gyámhivatal mit tehet ebben az ügyben és hogy kérhető esetlegesen az azonnali ideiglenes elhelyezés?

Válaszukat előre is köszönöm,

Tourboy.

alfateam # 2018.08.30. 10:26

Te mehetsz a családsegítőhöz a gyerek mehet a gyámhatósághoz ide elmehetsz Te-is, ez a gyorsabb. Kérj jegyzőkönyvet nem csak"beszélgetést".

alfateam # 2018.08.30. 10:35

és ha szeretnéd a gyerekeidet kimenekíteni a húsdarálóból fordulja bírósághoz. 14-15 éves gyerekeket meghallgat a bíróság és ha a környezettanulmány neked kedvez akár meg is kapod Őket..