Meghalt a szomszéd


ObudaFan # 2017.01.07. 13:57

Ha tényleg létezik végrendelet kinek kellene azt megkeresni? De már ezek a hozzá nem tartozók felkutattak mindent... igaz bejáratosak voltak a nénihez, de ha nincs papír akkor halál után át lehet kutatni bárkinek is a cuccait, illetve tárgyakat elszállítani?
Mi van ha volt végrendelet de ezek a valakik megsemmisítették mert pl nem rájuk szólt?

Sajnos ha közjegyzői letétbe, vagy ügyvédi kamarai letétbe nem lett a végrendelet elhelyezve, és az örökös sem kapott belőle, akkor igen nehéz lesz azt bizonyítani, hogy valaha is létezett az a végrendelet, amíg meg nem találjátok.

Nomeg a közös költséget ilyenkor ki állja? Ketyeg és rá lehet majd terhelni a házra, lehet kérni az örökösökön vagy mi a frász?

A közös költséget minden esetben a tulajdonos. (Jelen esetben az örökös.)

Csuklósbusz # 2017.01.07. 13:21

Az is lehet hogy végül van végrendelet, vagy ügyvédnél végrendelkezés... de erről nem tudunk.
De ezt nem lenne kötelessége felmutatni pl a közös képviselőnek?
Kutyáját etetik, ezzel az ürüggyel járnak be a lakásba. De nagy szatyrokkal távoznak.

Én papíron semmilyen formában nem vagyok érintett, de gyanítom hogy senki más sem, többek között az sem aki bejár a lakásba.
Tehát gyanítom hogy mulasztások, szabálysértések és bűncselekmény sorozatával van dolgunk de az ég világon senki nem tudja hogy ilyenkor mi a pontos teendő.

Mert ennyi erővel meg is mérgezhették, a kórházban úgyis azt mondják hogy "ittvolt már az ideje" és kész.
De el lehet hamvasztatni egyáltalán úgy hogyha pl sem eltartási, sem végrendelet, és sem rokoni szál nem fűzi őket hozzá??
Rendőr ismerős szerint is csak az kérdőjelezheti meg pl az ottartózkodásukat akinek joga van a lakáshoz. A tulajnak vagy örökösnek. De ha a tulaj halott akkor azt csinálunk a lakásában amit akarunk?

Nomeg a közös költséget ilyenkor ki állja? Ketyeg és rá lehet majd terhelni a házra, lehet kérni az örökösökön vagy mi a frász?
Aztán ha megjelenik egy valódi hozzátartozó vagy örökös akkor még mi leszünk feljelentve hogy nem jártunk el megfelelően mert elhordták az értéktárgyakat...

Burn Out # 2017.01.07. 09:17

Az is lehet, hogy a néni nem halt meg, csak elege lett a kotnyeles szomszédokból :D a kutyájával mi van?

Burn Out # 2017.01.07. 09:11

Azt honnan tudod, hogy a néni ügyvéd vagy közjegyző előtt nem végrendelkezett?

Konkrétan Te eddig semmilyen formában sem vagy érintett az ügyben.

Csuklósbusz # 2017.01.07. 09:07

Semmiféle szerződést nem tudnak felmutatni, ha lenne ott lobogtatták volna nekünk.

Meg mivel igazoljam az érintettségem?

Mondjuk elég ha ugyanazt mondom mint most a többiek hogy:
"nekem ígérte szóban a házat" ?

Mert ennél többet senki nem tud felmutatni!

Vagy csak simán szomszédként is tudok betekintést kérni?

Hol kell ezt kérni?

Nekem elég lenne annyi is hogy lezárják a lakást.

Bea1 # 2017.01.06. 22:17

A leírtak alapján egy tartási szerződés vagy életjáradékszerződés lehet, tekintve, hogy ezek tartalmazzák a temetésre vonatkozó rendelkezéseket.

Ez esetben viszont már a lakás is a nevükön van!

alfateam # 2017.01.06. 21:00

Ha tudod igazolni az érintettségedet, bejelentkezhetsz ügyfélnek akkor betekinthetsz minden intézkedésbe...

Csuklósbusz # 2017.01.06. 20:55

Az önkormányzati ügyintéző biztosra vette hogy akinél a kulcs van az jóhiszeműen jár el.

Nade ha az önkormányzat nem zárta le akkor mégis erre hogyan kötelezhető?

Nomeg mostmár mindegy...senki nem tudja mit vittek el.

lajcsó # 2017.01.06. 20:26

"addig nem kéne lezárni valakinek azt a lakást?"
De bizony le kéne! Az önkormányzat jegyzőjének lenne a kötelessége!

Csuklósbusz # 2017.01.06. 20:17

Üdv!

Egy társasházban lakom ahol meghalt a szomszéd néni. A nénihez járt pár különböző "gondozó" ( gondozásra nem szorult), önellátó volt. Karácsonykor bevitték a kórházba a gondozói ahol pár napra rá meghalt.
A halál meglepett minket mert korához képest nagyon jól bírta magát, járt orvosokhoz stb.
A gondozók elkezdtek járni a lakásra, onnan nagy csomagokkal távoztak, aztán rákérdeztünk hogy van a néni, mi történt vele. Mondták hogy meghalt, el is hamvasztották, örökösnek képzelik magukat.

A tény hogy a néni mindenkinek azt kamuzta hogy majd ráhagyja a vagyonát. Az egész lépcsőháznak, többek között nekem is, nomeg mindenkinek akitől társaságot kapott. Pénze volt bőven, több ingatlana, földje, meg mindent felsorolt ami szem-szájnak ingere.
Függetlenül attól hogy szemtől-szembe aranyos, tudtuk hogy gyűlöli az embereket, csak a kutyáját szereti, tehát tekintélyes vagyona ellenére nyilvánvalóan senkire nem fog hagyni semmit.
De így valaki mindig "baráti ingyenességgel" kitakarított neki, megfőzött neki stb. A lényeg az hogy sok érdekbarátja, és megvezetett gondozója volt.
Most ott tartunk hogy a lakásába járkálnak, kutatnak, már a második "gondozó" is ittvolt, de őt nem engedte be az első, mindenki a végrendeletet keresné.
Mert ugye mindenkinek meg volt ígérve hogy ráhagyja a vagyonát. De ugye mi szomszédok csak nevetünk ezen, sajtpapírokat mutogatott, de tanúnak sosem kért fel, és minden héten más szerepelt rajta, szóval mézes-mázas madzag volt ez a sok bolondnak aki az amúgy észnél lévő ravasz idősnek ezt elhitte.

Rokonai voltak de senkivel nem tartotta a kapcsolatot, csak az álbarátokkal.

Egyéb mellékinfók alapján a kérdéseim:

  • A kórház milyen jogon ad ki minden személyes dokumentumot egy idegennek? Elég jogalap az hogy "ők vitték be" ??
  • Mi az hogy egy idegen saját költségén elhamvasztja?Az aki szeretett volna elmenni a szertartásra nekik esélyük sem volt. Dugiba elhamvasztja egy nem hozzátartozó egy temetkezési céggel. A temetkezési cég nem kér papírt hogy hozzátartozó-e vagy sem? Vagyis bárkit elhamvasztanak ha kifizetem, tökmindegy hogy rokona vagyok-e vagy sem?
  • Közös képviselő bement az önkormányzathoz, ott azt a választ kapta hogy akinek van kulcsa, az vélhetően jóhiszeműen jár el, különbenis mit akarunk 10 nappal a halál után??? Amíg nincs meg a hozzátartozó, vagy amíg nem mutat fel senki egy végrendeletet... addig nem kéne lezárni valakinek azt a lakást?
  • Ha tényleg létezik végrendelet kinek kellene azt megkeresni? De már ezek a hozzá nem tartozók felkutattak mindent... igaz bejáratosak voltak a nénihez, de ha nincs papír akkor halál után át lehet kutatni bárkinek is a cuccait, illetve tárgyakat elszállítani?
  • Mi van ha volt végrendelet de ezek a valakik megsemmisítették mert pl nem rájuk szólt?

Nem akarjuk hogy bárki is beköltözzön a lakásba, pláne ilyen rosszhiszeműek és adósságot halmozzanak fel, hogyan tudjuk ezt megakadályozni?

Illetve ilyen esetben mit tudunk mi szomszédok ez ellen tenni? Hozzátartozókat hogy a fenébe találjuk meg? SOHA nem jártak hozzá, abszolúte nem tartották a kapcsolatot de elvileg vannak.

Illetve mi van ha megölték valahogy, mert a néni jól bírta magát és gyanús a gyors hamvasztás is?

Az egész lépcsőház ledöbbent ezen, meg azon hogy az önkori majdhogynem kitessékelt minket.

EZekben kérném a segítségeteket!