Elme beteg e valaki, akinek viselkedési zavra van?


monalisa1 # 2006.05.18. 06:42

Az anyát gyógykezelni, a gyereket pedig a jelen környezetből kiemelni.

Tudom, könnyű ezt így leírni...

marigó # 2006.05.18. 03:52

Még csak annyit füznék,a történtekhez,hogy az ilyen szülő ki emelt,anyagi támogatást,is kap itt két gyerek esetében,nem is olyan rosz keresetnek számit.Hisz annyit sulykolja a gyerekeiben, hogy elme beteg, végül azzá is válik.

monalisa1 # 2006.05.14. 05:37

Majd minden a gyerekkori időkre vezethető vissza: a jó nevelés de a rossz nevelés is. Az már egyéni sors, hogy ezen kettő közül kinek melyik jut osztályrászül - és nagyrészt ezt viszik tovább az életében.

A pszichológus és/vagy elmeszakértő a vizsgálat során annyit talán majd tud segíteni, hogy a a szakvéleményben jelzi: a tapasztaltak alapján az anyát is szükséges lenne vizsgálat- netán külön kezelés alá venni.

Igen, üt - ver és sanyargat az a nő, mégis az anyám!...

marigó # 2006.05.14. 03:45

Köszönöm a bíztatást, már jelentettem a dolgot, így kerül hamarosan az elme szakértőhöz.Igen, én is anyát küldtem volna az elmére,és még nagyon sok hasonló gyerek helyett, oda kéne küldeni, de valahogy ez nálunk, nem így müködik.Tudod van egy 10-éves kisfiú is akért harcolunk,a nagyijával már évek óta, de való színü ez is elfog tartani 50 évig.Már többször tapasztaltam salynos az ilyen,és ehhez hasonló eseteket.Szinte mindig ugyan azzal kezdődik, hogy engem is utált az anyám, engem is vert, hát én ezt a pédát követem csak.De tényleg nem értem,a családsegítóket, gyámhatóságokat,és még sorolhatnám, hány emberi kéz, között veszik el egy gyerek.Ami viszont nagyon hasonló,hogy a gyerekek zöme ezt tartja természetesnek,és nem akarja az anyát elhagyni,sőt kifejezetten,fel vannak háborodva,hiszen ő az anyám,joga van azt tenni velem amit csak akar.A barátomat is meg próbáltam rá beszélni, hogy majd nem verik, és nem éhetzetik többé,de próbálj elűzni otthonról,egy jó idomított állatot, az is mindig vissza talál.Csak nekik nincs börtönük ahova kerülnek majd, mint az így felnövő gyereknek.

monalisa1 # 2006.05.12. 05:52

Inditványozni kellene, hogy egyidejüleg az anyát is vessék alá elmeszakértői vizsgálatnak!

Ezt te mint gondozónő az észlelt/tapasztalt dolgok alapján akár hivatalból is kezdeményezheted., ennek jogi útját pontosan nem tudom, de gondolom a gyámhatóságnál tudnak felvilágosítást- közreműködő segítséget adni.

És alapvetően a fiatalembert az anyjától el kellene tudni különíteni., a lakhatását máshol megoldani - a gondozőnői ellátásának további folyamatossága mellett.

Az a férfi a jelen körölmények közt mondhatni életveszélyes helyzetben van, és mivel a saját sorsáról dönteni/intézkedni nem tud - nem képes, ezért a külső személy sűrgős beavatkozása indokolt.

Egész biztos, hogy az anyja nélkül a pszichéje szépen rendeződni fog - bár az eddig károsodás okán maradhat vissza az önálló életvezetéshez nehézsége.

marigó # 2006.05.12. 04:40

Kedves barátomat, hamarosan egy elmeszakértő fogja megvizsgálni.A barátom 50 éves,sajnos az anyának nevezett személy eddig kinozta,mig nem idáig jutott.Mindenről el lehet beszélgetni vele,ha az anya nincs a közelében ,különben csak egész életében az igen és a nemet szabad volt kimondania,máshoz nem volt joga. A mai napig,veri,és éhezteti,és női ruhában járatja.Ezt megelégelve sajnos kezet emel t anyára,a szomszédok rendőrt hívtak,így derült fény,a már évek óta tartó terrora.Egyetlen,fura szokása van,,hogy izsgálja a falakat van e szög benne,de ezt is azért ,valaha nagyon meg büntette az anya egy marék szög miatt.Én gondozónőként nem rég,kerültem a családhoz,és döbbentem meg az emberteklen,bánásmódon.Viselkedési zavarai miatt ,ki lehet e jelenteni valakiről,hogy elme beteg.Ha már az anya megfosztotta minden jogától,további szanciókat alkalmaznak e majd.