névváltoztatás


Kato # 2022.07.12. 06:41

Sziasztok! Lassan precedens ügy lesz a párom válása.
A válóper indulásakor még szolgálati lakás volt, a párom volt a kizárólagos bérlő a család a vele költöző, A párom a visszaköltözés jogának fenntartásával elköltözött hozzám egy éve. Közben vissza járt a közüzemi órákat fotózni. A neje (alperes) lezárt egy szobát magának és egy szobát a nagykorú fiuknak, aki azóta már főiskolai diplomát szerzett. Múlt héten a párom megvette a lakást. 1/1-es tulajdoos lett.
Közben a nő soron kívüli lakásmegosztást kért a szeptemberi tárgyalásig , amit az amúgy szint 0km-es bíró meg is adott úgy, hogy lehetett fellebbezni, de a határozat szerint a "jogerőre emelkedés előtt végrehajtandó" a lakásmegosztás. Ezt a nő úgy értelmezi, hogy kérjen engedélyet a párom, ha oda akar menni, illetve semmit sem csinálhat a lakásban az engedélye nélkül. Nagyon komoly beázási probléma van a fürdőszoba fala már rohad, a vele szomszédos gardrob szintén. Penész mindenhol, mert nem szellőztetnek, bent szárítanak. Redőnyök leszakadva, de nem engedi be a redőnyöst.
Birtokvédelmet kért a párom amit elutasított a jegyző. Két nap múlva a nő kért birtokvédelmet, amit két hete vizsgál az az ügyintéző, aki a párom ügyét is előkészítette. Háromszor tett eddig nyilatkozatot ellenérdekeltként, most személyes egyidőben történő meghallgatásra hívta őket. Persze az ügyvédünk azt mondta szó sem lehet róla és nem is érti az ügyintéző hogy gondolja ezt, hiszen tudja, hogy perben állnak polgári bíróságon és a per érinti a lakásmegosztást is.
Közben a fiuk megkapta a főiskolai diplomáját és fel lett szólítva hagyja el a lakást. Tegnap írt egy levelet, hogy ő megy tovább MA szakra és nem kell elmennie. Az ügyvédünk azt mondja marhaság, a törvény az első szakma megszerzéséig ír eltartási kötelezettséget.
Jelen állapot az, hogy a párom vett egy 84 M-s lakást, bemenni nem tud, felújítani nem tud, a nagykorú gyereket kirakni nem tudja.
Ezen felül van egy közösen épített házuk Noszvajon 300nm ami a csaj nevére került anno, mert a régi szabályok szerint állítólag ha nem kérték máshogy akié a telek volt, azé lett a ház is. Ennek ellenére bizonyítható, hogy a házasságkötés után két évvel kezdtek építkezni. Abba házba be sem tud jutni, kulcsa nincs, viszont tele a ház a saját pénzen vásárolt, illetve a szüleitől örökölt kb 3-4M-s értékű mezőgazdasági gépekkel. Tavaly novemberben hatósági tanúkkal és a körzeti megbízottal tudott bemenni a házba a téligumijaiért.
Ilyenkor mi van???