Kapcsolatfelvétel a pszichológussal


_Wasp_ # 2006.09.13. 07:40

Én 150 km-re lakom a lányomtól. Nekem se akarták odaadni (többek között) erre hivatkozva. GYH, stb, és most mennek rendben a láthatások.
150Km nem több mint 2 óra utazás oda - 2 vissza. Közben lehet a gyerekkel beszélgetni, akár játszani is.
Nem elvesztegetett idő.

Ha valaki a nagy távolság és anyai ellenszél ellenére küzd a láthatásért, az szerintem annak a jele, hogy komolyan gondolja az apai szerepet. Ez esetben nem kéne a gyereknek ártani azzal, hogy az egyik szülőjétől megfosztják.

más

kérni kellene a gyermektartás végrehajtását, ha van állása, akkor a fizetéséből levonását, és ezzel nem lesz gond.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

pocak # 2006.09.13. 06:28

Biztos vagyok benne, hogy ha ezt a sztorit a másik féltől is halhatnánk, egészen mást tárna elénk.
Nézd, azt tudom mondani, amit Derill is szokott, nagyon is jogosan az ilyen helyzetekre. (Kár, hogy már nem látogatja a fórumot)

Ha eleve agresszív az exed természete, akkor nyilván a gyerek születése előtt is az volt. Ennek ellenére úgy döntöttél, hogy tőle kell neked a gyerek, vagyis ő legyen a gyereked apja.
Ha meg szerinted csak most vált agresszívvé, akkor annak meg nyilván nyomós oka van. Egy nem eleve agressszív típusú férfi nem válik agresszívvá minden ok nélkül.
Ha belegondolok, hogy a gyerekét családsegítőknél látogathatta csak, akkor én már el is tudom képzelni, hogy miért is lehetett kirohanása annál a bizonyos egyik alkalomnál.
Nem csoda, hogy nem rajong azért, hogybilyen méltatlan körülmények köz lehet együtt a gyerekével.
Azt meg kétlem, hogy nem akarná látni a gyerekét, mert akkor egyrészt nem ment volna még 4 alkalommal sem, nem ment volna x alkalommal sem a gyámhivatalhoz bejelentést (nem pedig feljelentést, a kettő közt különbség van) tenni, és nem folyna most per köztetek a kapcsolattartás miatt, hanem belenyugodott volna abba, hogy megszüntették a láthatást.

Az meg, hogy nincs bejelentett lakcíme, munkahelye, még nem ok arra, hogy ne vihesse el a gyerekét. Nyilván azért lakik valahol, erre lehet környezettanulmányt kérni. De ha nem megfelelő a környezet, akkor is max. az ottalvást lehet korlátozni, az elvitelhez akkor is joga van, reggeltől estig.

A szüleihez is nyugodtan vihetné a kapcsolattartások alkalmával, elvileg nem lehet gond a 150 km, még 1 napon belül is meg lehet fordulni, de ha ott jók a lakhatási körülmények, akkor az ottalvás már megoldható ott is. Az, hogy a nagymama nem látta a kicsit, gondolom, nem csak az ő hibája, Te mikor vitted el hozzá? Az idősek kevésbé mobilak, nem tudnak csak úgy bevállani egy nap 300 km-es utazást.
Egyébként meg a ragaszkodás könnyen kialakul gyerek-szülő, gyerek-nagyszülő közt. Nagyon egyszerű a megoldás, egyszerűen csak engedni kell a szabad kapcsolattartást, sőt, ha tényleg jót akarsz a gyerekednek, akkor ennél még többet is tehetnél, mint pusztán csak hagyod. Igazából a gondozó szülő kötelessége közt van a kapcsolattartás előmozdítása, a gyerek felkészítése a kapcsolattartásra. Te vajon ezen kötelezettségeidnek eleget tettél?

anya01 # 2006.09.13. 06:04

Ez azért nem ennyire egyszerű. Több ok miatt kell a bíróságnak szabályozni a kapcsolattartást. A gyerek most 3 éves. Már volt egy ítélet a gyermekelhelyezésről, kapcsolattartásról. Különböző okok miatt a családsegítőnél volt a láthatás. A másfél év alatt az apa 4-szer jött a kapcsolattartásra ,tehát nem én voltam és vagyok, aki nem biztosítja a láthatást. Utolsó alkalommal a családsegítőnél agresszíven viselkedett, megszüntették a láthatást. X alkalommal feljelentett gyámhivatalnál, stb. Gyermektartást nem fizet, zaklat, hadd ne soroljam, hogy némely emberek mire képesek. Mindkét fél és a családsegítő is kérte a pszichológia vizsgálatot. Ja és az elvitelről annyit: nincs bejelentett lakcíme, munkahelye, semmit nem tudunk róla, és ha a szüleihez vinné, az kb. 150 km és a nagymama 3 hetes kora óta nem látta az unokáját. (nem volt rá kíváncsi)

pocak # 2006.09.13. 06:02

Szerinted puszta feltételezés, nekem viszont van e téren annyi tapasztalatom, hogy elég jól meg tudjam ítélni, hogy alapos feltételezés.
A rosszindalatú pedig egyáltalán nem én vagyok, hanem az ilyen kedves anyukák, akik korlátozni akarják mind a gyermekük mind az édesapák jogait, akiket pont ők választottak a gyermekük édesapjának, valamint azok a nagykorú gyerekek, akik mint DR. Attika is írta, "fejőstehénnek" nézik a külön élő szülőt, és egyáltalán nem tisztelik és becsülik a fáradalmat, amit nap mint nap hoz azért, hogy hozzá tudjon járulni a gyerekei eltartásához akkor is, ha azok tojnak rá.

Csak egy kicsit gondolj bele, bár ha nem élsz ebben az élethelyzetben, akkor nem is értheted, hogy miről beszélek.

kiábrándult # 2006.09.13. 05:52

Kedves Pocak, nem kéne puszta feltételezésekre alapozva ilyen rosszindulatú megjegyzéseket tenni a segítségkérőkre, ez már a második ilyen megnyilvánulásod ma reggel.

pocak # 2006.09.13. 05:45

Egy sima kapcsolattartás szabályozási ügynél csak úgy nem rendeli el a bíró a külön élő szülő pszichológiai vizsgálatát, csak akkor, ha azt valamelyik fél indítványozza.
Hiszen a bíróság a kapcsolattartást elsősorban egyezség létrehozásával rendezi, ahol a szülők szabadon megegyezhetnek a kapcsolattartás idejéről, módjáról. Csak akkor rendel el a bíróság bizonyítást (legyen az tanú, környezettanulmány, pszichológiai vizsgálat), ha erre valamelyik fél hivatkozik, kérelmezi.
Mivel nagy valószínűséggel nem az exed kérte saját maga ellen a vizsgálatát, így egyértelmű, hogy te indítványoztad. Az is egyértelmű, hogy azért indfítványoztad, mert nem akarsz belemenni abba, hogy kéthetente hétvégén elvihesse magával az édesapa a saját gyerekét.

Arra érdemesnek tartottad az exedet, hogy gyereket szüljél neki, tőle, vagyis a ygereked apja legyen, de arra már nem tartod érdemesnek, hogy ténylegesen gyakorolhassa azt a amúgyis csöppnyio jogát, amit a külön élő szülőnek a törvények és a joggyakorlat biztosít.
Szerintem szégyellje magát minden gondozó szülő, amelyik bármilyen eszközhöz is nyúl azért, hogy a külön élő szülő kéthetenkénti elviteli jogát korlátozni akarja.
Már csak azért is, mert a saját gyereke ellen is vét.

ObudaFan # 2006.09.12. 22:24

Meg lehet próbálni már a szakvélemény előterjesztése előtt a szakértő kizárását kezdeményezni.

anya01 # 2006.09.12. 08:40

Köszi a választ. Még nem volt meg a vizsgálat. Az az érzésem, hogy az előzetes látogatással esetleg "jó" pontokat akart szerezni.

Lhotse # 2006.09.12. 08:33

A bíróságon nem kell elfogadni a szakértői véleményt, kérni kell új szakértő kirendelését, illetve a kifogásolt szakértőt is meghallgathatja a bíróság személyesen, és akkor lehet tőle magyarázatot kérni a szokatlan eljárásra.

anya01 # 2006.09.12. 08:16

Sziasztok!
Mi a véleményetek arról, ha a bíró elrendeli a pszichológia vizsgálatot (kapcsolattartás szabályozása ügyében), a különélő szülő felkeresheti-e otthonában, hétvégén a kirendelt pszichológust? Saját elmondása alapján ez történt. Az ok nem derült ki. Sejtésem van. Mit lehet ilyenkor tenni?