Akkor nem vagy örökös, és ha nem vagy a felsorolt rokonok valamelyike, a néhai lánya felveheti az uccsó havi nyugdíjat.
Segitség kérés !
- 1
- 2
Az még elmaradt,hogy a házért tartottuk el ami a mi nevünkre is került mihelyt aláirásra került a szerződés
Szia.2000-ben kötöttem eltartási szerződést.Azóta közös háztartásban éltünk.És igy is a lány kaphatja meg az elmaradott pénzt?Hisz még a temetésére is kifogásokat talál,hogy miért nehéz neki részt venni.
1997. évi LXXXI. törvény
a társadalombiztosítási nyugellátásról
83. § (1) Az e törvény alapján megállapított nyugellátásról lemondani, azt - mint a jogosult személyéhez kötött ellátást - átruházni (engedményezni) nem lehet.
(2) A jogosult halála esetén a fel nem vett nyugellátást a vele közös háztartásban együtt élt házastárs, gyermek, unoka, szülő, nagyszülő és testvér egymást követő sorrendben, ezek hiányában az örökös veheti fel a halál napjától vagy a hagyatéki végzés jogerőssé válása napjától számított egy éven belül.
Tartási szerződést kötöttél vagy öröklésit?
Jó napot kívánok.Érdeklődni szeretnék egy kérdéses ügyben.Az eltartottam 2000-óta egy hete elhunyt,én vagyok a hivatalos temettetője.Van két lánya ,de az egyik pszihiátrián van már hosszú évek óta a másik lánya meg kb másfél éve vette fel vele a kapcsolatot,de csak abból a célból,hogy elszedje tőle a pénzét.A 7.-8.-9.hónapban már annyira elszedte a pénzét hogy 88 éves korára csináltatott vele egy bankszámla számot is.amikor ezt megtudta az idős ember,hogy nem kapja kézhez a postától a nyugdiját vissza állitatta megszüntette a bankszámlaszámot,mert félre vezették.Azóta meghatalmazottja lettem,hogy felvegyem minden egyes postán érkező küldeményét.Halála után valónap kapta volna meg a nyugdiját,de én őszintén megmondtam,hogy meghalt.Nem vehettem már át a nyugdiját.Még halotti anyakönyvi kivonatot sem kaptam meg a temetkezési vállalattól,de a lánya megfenyegetett,hogy feljelent ha nem adom neki oda a kivonat eredeti vagy másolt változatát,amit én megtagadtam.A nyugdijat szeretné elintézni,hogy megkapja.A kérdésem az lenne hogy kinek jár meg a fel nem vett pénz?A lánya lemondott róla 2000-ben amikor az eltartási szerződést megkötöttük.Sürgős válasz várnék,előre is köszönöm
Szeretnék kérdezni lakás kíürités véget önkormányzati panel lakásról van szó 53 négyzetméteres,a végrehajtó kb mennyi pénzt fog felszámolni amit ki kell neki fizetnünk.
„Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor mit tudnak velem illetve velünk csinálni.”
Semmit.marad a munkabér letiltás.
Szép estét mindenkinek.
Az alábbi problémára szeretnék választ kapni, segítséget kérni.
Van kb:10millió adósságom különböző bankoknál(személyi kölcsön,jelzáloghitel),sajnos nem tudtam őket fizetni mert a hitelkiváltást amit intéztem minden indoklás nélkül visszautasították és ezért a fizetésem 50%-t tiltják már kb. egy éve, ennyi az előzmény.
A mai nap telefonált az egyik bank és végrehajtást fognak indítani, a hölgy teljesen korrekt volt. Ő mondta hogy már a közjegyző is intézheti a végrehajtást. A nevemen nincs semmi, máv szolgála ti lakásban lakok. A benne lévő ingóságokat tavaly januárjában ügyvédnél adásvételi szerződésben anyukámnak eladtam. Élettársam munkanélküli nem kap semmit nincs a nevén semmi sem és "sajnos" állapotos. Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor mit tudnak velem illetve velünk csinálni. A jövedelmem a letiltások után kb 50000ft amiből jelenleg ketten a közeljövőben majd hárman fogunk vegetálni. A segítségeteket előre is köszönöm. Tisztelettel: bigitrotyi
Köszönöm a válaszát végrehajtó 1!!
Megnyugodtam, de amúgy sem engedném a gyermekeimet senkinek sem!! Mindent megteszek értük!! :)
Ha a gyerekeknek nnincs hova menni akkor a gyámhivatal gondoskodik róluk.
De el nem veszik.Az nem ilyen egyszerű és gyors dolog...
bobapu: "ha kell kiraknak minket az utcára a két kiskorú gyermekünkel.söt megkeresik a gyámügyet"
Ilyen létezik, hogy végrehajtás miatt esetleg bevonja valaki a gyámügyet, hogy elvetesse a kiskorú gyermekeket? Valaki válaszolna sürgősen, mert most nagyon megijedtem, hiszen sajnos ellenem is van végrehajtási eljárás, nem is egy!!
Tisztelt Vegrehajtasok.hu!
Köszönöm a segítséget! Akkor írány a pósta befizetem amennyit tudok és minnél hamarabb a maradékot is.
Köszönettel: Nella_
Kedves Mindenki!
Van egy 90 napon túli tigáz tartozásom, az összes többi csekk be van fizetve előtte és utána is, de az nagyobb összeg egyben amit nem tudok kifizetni, max 2 részletben. Ezt a Tigáz nem engedi mármint nem ad részletfizetést ( több mint 60 nap nem vagyok jogosult stb)
A kérdésem az lenne hogy a postán ha kérek rózsaszín vagy sárga csekket (nem tudom melyik kell) és befizetem nekik a felét (számlaszámra, ügyfélszámra hivatkozva) és pár hét múlva a másik felét azt úgy megtehetem e? Nem szeretném, hogy kikapcsolják és azóta fizetek is időben de az sajnos tényleg nagyobb összeg és egyben nem megy.
köszönöm a segítséget!
„olvastam az elévülést valahol,h 5év?az „én“nevemen 2005májusában volt utoljára autó.,az önk.tól bedobott felszólító volt,nem tértis.Van elévülés,vagy félreértelmeztem valamit?”
5 év igen.Annak meg nincs jelentősége hogy felszólitott-e vagy sem.Mert ez adótartozás és nem kell felszólitani.Az esedékességtől számitott 5 év után elévül.Ha volt vh cselekmény +6 hónap még rájön.
olvastam az elévülést valahol,h 5év?az "én"nevemen 2005májusában volt utoljára autó.,az önk.tól bedobott felszólító volt,nem tértis.Van elévülés,vagy félreértelmeztem valamit?
kft "f.a" és ez záróvégzés volt!Pótdíj az késedelmi pótlék!Bocs a pontatlanságomért!Itt az áll h van pár TÖBB millió amiből rendezni kellene az adósságot Ynak .,a fent maradó 3mill 4tag között elosztani.,De mivel Yadós így csak 3 felé menne a pénz!
mouse
Mi az a pótdij?(ilyet nem hallottam csak a volánbuszon)
„Benne voltam 1 btben bírósági csődeljárás volt ahol megállapították h járna??,ezt h lehetne esetleg h ne csak én fizessek?”
Bt és a csődeljárás? nane!!
Valamit nagyon félre hallottál...
A meghatározott helyi adó összege és az országosan meghatározott pótdíj mint summa nem "ikertestvérek".
Közhely:megfogadom!,de h lehet az 10.000ft a helyi adó,jelen esetben gépjármű erre a pótdíj 20.000ft!és már megint a vállalkozók gondolom találnak kiskaput,én pedig fizethetek...........És nekem is tartoznak 1millióval!Benne voltam 1 btben bírósági csődeljárás volt ahol megállapították h járna??,ezt h lehetne esetleg h ne csak én fizessek?
„Mit tehetnék”
közhely :de fizesd ki.Vagy kérjél rá részletfizetést.írásban.
Házasság alatt keletkezett helyi adóm van kb 30.000ft,ma kaptam 1 levelet h fizzessek 8 napon belül,mert ha nem vh alatt ingó,és ingóságokat...ebben nincs fiz.33%levonása,Kérdésem h a volt férjemet is terheli e vagy csak mivel a nevemen voltak a kocsik akkor csak engem?,bár hozzáteszem mivel nincs jogsim és nem érdekelt soha a vezetés ez is a férjem gerinctelensége miatti teher:)Ja és az éves adómból soha nem kaptam visszatérítést,mert azt vonták az adóra.Mit tehetnék?Előre is köszönöm!
bobapu
konkrétan mi a kérdés?
Egy ügy már a Galsi végrehajtonál van .ök már felértékelték az ingatlant ami ellen kifogással éltem.azota ujra jogerös a végrehajtás.ez a másik ügy került át banktol a behajtocéghez.megvásárolták.ilyen esetben ki indit elöbb árverést?gondolom a Galsi ur mert nála már folyamatba van csak az banki tartozás .ott él a moratorium .tudna nekem segiteni hogy ki tudna segiteni?aki ha kell képviselne.Én Lajosmizsén élek.Nagyon köszönöm
Nálunk egy másik ügyböl már elindult a végrehajtás és ebbe a bank is bekapcsolódott.ők ezt a tartozást megvették a Raifaisen banktol.azt mondta a hölgy ha nem tudok fizetni akkor meginditja a végrehajtást.ja és rendörrel jönnek ki foglalni.ez egy ilyen cégtöl szabályos?
- A "behajtó cég" nem árverezhet, csak a végrehajtó.
- A lakást kiüríteni csak eredményes árverés miatt kell. Ha nincs vevő, nincs kiürítés - hiszen az adós tulajdonos maradt.
(Banki kölcsön esetében előfordulhat, hogy úgy kötöttétek meg a szerződést, hogy a bank maga eladathatja arra szakosodott céggel a fedezetül szolgáló ingatlant. Ha erről van szó, és "behajtó cég" valójában ilyen "erre szakosodott", akkor a gáz van. Merthogy a moratórium csak a bírósági végrehajtásra vonatkozik - ha jól tudom.)
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02