Eos Faktor?


Burn Out # 2016.08.28. 10:09

Gerbera: oké, köszönöm, ezen elcsúsztam.

Ági56 # 2016.09.01. 14:58

Üdvözletem küldöm Tisztelt fórumozók.

Az alábbi kérdésemre szeretnék választ kérni illetve kapni. Az EOS faktoringgal 2015.szeptemberében volt bírósági tárgyalásom. Elbuktam az ügyet,de utólag rájöttem,hogy mit és hol hibáztam,de most nem is ez a lényeg. A bíróság havi 3000ft-os részlet fizetést engedélyezett amit elfogadtam,nem lett volna értelme vitatkozni. Nos ott a bírónő előtt az EOS jogásza azt mondta,hogy küldenek csekket amin a befizetést megtudom tenni. Mindenki ment a dolgára,vártam hogy érkezik a csekk,és a mai napig semmit nem kaptam illetve ma kaptam tőlük egy felszólítást,hogy 10 napon belül fizessem be egy összegbe a pénzt 149500ft-ot,mert ha nem akkor végrehajtásra adják. Felhívtam őket,megkérdeztem ez mi? A válasz az volt mivel nem kezdtem el törleszteni a bíróság által engedélyezett 3000ft-ot így egy összegbe vált esedékessé a tartozásom,kioktató hangnemben közölték velem,hogy a csekket,nekem kellett volna kérnem. Na ezt én nem tudtam,sőt ott a bírónőnek azt mondta az EOS jogásza Dr.Vinkler Éva,hogy küldenek csekket. Ez nem történt meg! Lehet,hogy hibáztam,de nyugodt voltam,mivel ígéretet kaptam. Most a tárgyalás és megállapodás után egy évvel küldenek egy olyan levelet amiben követelik az egy összegben való fizetést és fenyegetnek végre hajtással. Azt szeretném megkérdezni,hogy mit tudok lépni ez ügyben,mert úgy érzem nem hibáztam,akkor amikor bíztam a jogásznőben,és vártam. Nem értem miért nem azonnal jelentkeztek amikor az első rész nem érkezett be időben,miért vártak egy évet? Arról nem beszélve,hogy elévült tartozásról volt szó,de mivel ezt nem írtam be az ellentmondásomba a bíróság figyelembe sem vette,illetve rákérdezett a jogi képviselőre,hogy valóban egy év volt az elévülés. Elnézést,hogy hosszúra nyúlt a kérésem,kérdésem leírásom,de ennél rövidebben nem tudtam megfogalmazni. Válaszukat megköszönve,maradok Tisztelettel: Ágnes


Ágnes56

Burn Out # 2016.09.01. 16:36

és Te miért vártál egy évet? szóval ha tudod, hogy fizetned kellene, akkor nem érdemes várni, hanem jelezned kell(ene), hogy nem kaptál csekket. egy e-mail elküldése még pénzbe se kerül.

Burn Out # 2016.09.01. 16:38

gondolom azért 12 x 3.000,- Ft-ot félre tettél, így ennyit érdemes lenne befizetned nekik és a többire részletet kérni.

Ági56 # 2016.09.01. 17:24

Köszönöm a választ!


Ágnes56

Icetea # 2016.09.02. 11:02

Üdvözlök Mindenkit! Hatalmas segítségre lenne szükségem. 2003-ban párom felvett személyi kölcsönt a Hungária Biztosítótól, melynek fedezete az ott kötött életbiztosítás volt. Az megszűnt, így az összeget egyben követelték. Sajnos nem tudtuk kifizetni, a Hungária biztosító megszűnt közben, átvette a helyét az FHB, aki az akkora már 1.4 millió forintot kiadta az EOS-nak. Párom velük kötött egy kamatmentes törlesztési szerződést, havi közel 30ezer ft-ra, 48 hónapra. Mindent időben fizettünk. Időközben jött a forintosítást követő elszámoltatás, az FHB kiküldte nekünk, hogy kb 150ezer ft visszajár, ezt a behajtónál tudjuk érvényesíttetni. Ők azt mondták, mivel kamatmentes részletfizetést kapunk, ez az összeg nekik jár, nekünk nem, a tőkét nem csökkenti vele, magyarul lenyelik. Ezt elfogadtuk - ez van. Azonban az utolsó részletnél, a 48. hónapnál hibáztunk, mert azt hittük, már kifizettük a teljes tartozást, amikor még egy utolsó - egészen pontosan 29.858 ft - még hátra volt. Külföldi tartózkodásunk miatt telefonon nem tudtak elérni, levelet meg már csak akkor írtak, amikor az utolsó határidő 2 héttel lejárt, ezért ízt írták, a teljes összeg kamatát, azaz 828ezer ft-ot be kell fzetnünk. Azonnal bementünk az ügyfélszolgálatra, ahol egy panaszbejelentés keretében írásban kértük, hogy ettől tekintsenek el, hiszen már csak 1 részlet volt hátra, amit nem nem akartunk kifizetni, hanem egyszerűen elszámoltuk magunkat a hónapok terén. Ezt az összeget egyébként azonnal be is fizettük. Ma, 1 hónapra a kérelem leadását követően jött a válasz, hogy bocs, de nem. Fizessük be a 828ezer forintot. Van valakinek ötlete, hogy mit tehetnénk???? Ez így egyszerűen abszurd! Keressek egy jó ügyvédet? Van egyáltalán bármi esélyünk? Kérem, segítsen nekünk valaki!!!!

gerbera317 # 2016.09.02. 11:53

Az utolsó részletet nem fizettétek be, és ezzel a kedvezményre való jogosultságotokat is elvesztettétek. Itt csak a jogosult gyakorolhat méltányosságot, de nincs az a bíróság, aki őt erre kötelezheti.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.09.02. 11:58

Az elszámolás miatt visszajáró összeget meg lehetnek kapargatni egy kicsit, de nagyon halvány esély.

Icetea # 2016.09.02. 12:19

Köszönöm a válaszokat! Van az az ügyvéd, aki elvállalná nekem ezt? Inkább fizetnék neki, mint az EOSnak, mert ez gusztustalan!

Icetea # 2016.09.02. 12:22

Illetve esetleg érdemes lenne megpróbálni a Pénzügyi Békéltető Testületet?

turbo71 # 2016.09.02. 13:14

Ha az eos vállalta hogy kamatmentes részletet add akkor az elszámolás után a tökéböl le kellett volna neki vonnia nem benyelni . Mindenképp érdemes jogi utra terelni a dolgot hiszen ha a visszajáro összeg levonásra került volna akkor már tulfizetés keletkezett. Ha jobban megnézzük még nektek járna vissza pénz. Biróság ügyvéd vagy Békéltetö testület. Nem érdemes ezt az összehordott bagázst sajnálni sem .

gerbera317 # 2016.09.02. 13:24

Én ezt vitatnám. A fizetési könnyítés kizárólag részletfizetésre vonatkozott, nem egyéb teljesítésre. Az adós az, aki, amikor tudomás szerzett az elszámolásból keletkező jóváírásról, kérhette volna a beszámítást. Ha nem tette, akkor utólag - szerintem - már nem követelheti.

Icetea # 2016.09.02. 13:31

Kértük a beszámítást, azonnal. Jött is egy olyan levél, amiben azt írták, már csak 2 részlet van az elszámolásból keletkező jóváírás miatt. Erre 2 hónap múlva kaptunk egy levelet, hogy téves volt az előző levél, mert mivel kamatmentes részletfizetést kaptunk, ezért azt a visszajáró, konkrétan 150ezer forintot ők elteszik, mert megtehetik.

gerbera317 # 2016.09.02. 13:34

Akkor marad az, hogy a fizetési könnyítés kizárólag részletfizetésre vonatkozott, nem egyéb teljesítésre.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.09.02. 14:41

Az engedményessel szemben érvényesíthetők mindazok a kifogások, amelyek az engedményezővel szemben. Az engedményezőt jogszabály kötelezte meghatározott összeg visszatérítésére illetve a tartozásból levonásra. A tartozásból nem vonták le, tehát tartoztak vele akkor is, amikor az utolsó részlet esedékes volt. A visszatérítést beszámítva az utolsó részlettel szemben nem szegték meg a részletfizetési megállapodást, sőt. Ha nem szegték meg, akkor az engedményes, ahogyan vállalta el kell hogy engedje a kamatokat.
Csak ahogy mondtam, nem vagyok benne biztos - sőt -, hogy erről a bíróságot is meg lehet győzni. (Gerbera jó helyen keresi az érvelés buktatóját - de nem jól.)
Az a valószínűbb, hogy a kamatokból lehet levonni azt a százötvenezret. Az is valami.

Icetea # 2016.09.02. 15:21

Ezt a választ kaptuk az elszámolással keletkező jóváírási kérelmünkre:
"Tekintettel arra, hogy Ön kamatmentes részletfizetési megállapodás alapján rendezheti tartozását, így az ez alapján nyújtott kedvezményt jogosultak vagyunk érvényesíteni az elszámolás során, ugyanis a nyújtott kedvezmény mértéke lényegesen meghaladja az Ön fogyasztói követelését. Ennek eredményeként nem került elszámolásra a fogyasztói követelés. Egyebekben a kamatmentes megállapodás szerint rendezheti továbbra is a tartozását."

Kovács_Béla_Sándor # 2016.09.02. 16:09

Dixi.

Icetea # 2016.09.02. 16:45

Tehát ezek szerint abszolút esélyem sincs, igaz? :(

perfavor # 2016.09.02. 17:19

Az elszamolasi torveny alapjan erre az eosnak lehetosege volt. Egyeztessen, meltanyossagi kerelem.

Icetea # 2016.09.02. 17:29

Még annyi kérdésem lenne, hogy ha mégis be kéne fizetnünk ezt a pénzt, az a 150ezer forint akkor sem számít bele? Hiszen akkor már nem beszélhetünk semmiféle kamatmentes részletről.

perfavor # 2016.09.02. 20:40

Az eos elszamolasi kotelezettsegenek eleget tett, az elszamolas a továbbiakban vitassa nem teheto. Amennyiben fizetési kotelezettsegenek valoban tartósan eleget, meltanyolni fogják helyzetet és pozitivan biraljak el ügyet.

runningman # 2016.09.03. 01:05

Mindennek van határa.

runningman # 2016.09.03. 01:52

Szüntessük meg a pénzügyi terrort hazánkban!

Kívánja -e Ön, hogy Magyarországon:

  • törvényben tiltsák meg a magánszemélyekkel és kisvállalkozásokkal (legfeljebb 50 munkavállaló vagy évi 1mrd ft árbevétel vagy 2mrd ft mérlegfőösszeg) szemben fennálló adósságok engedményezését?
  • tiltsák el a további működéstől azokat a követeléskezelő vállalkozásokat, melyek legalább 1.000 ügyfelükkel szemben éltek a megtévesztés, pszichikai vagy fizikai nyomásgyakorlás, fenyegetés, zsarolás jogellenes eszközeivel?
  • szüntessék meg a követeléskezelő társaságok által megvásárolt követelések állami kényszer útján történő érvényesíthetőségét?

Ha egyetértesz, jelezd a

pusztuljanak kukac gmail pontcom

  • n.

Neved, emailcímed közöld, azt is, hogy melyik hordával akadt gondod. Esetleg jöhet egy rövid (max 200-500 karakter) esetleírás is, hosszabbat úgysem fog elolvasni senki.

Különösen értékes lenne ha részt tudnál venni részben aláírásgyűjtésben, részben internetes fórumokon, helyi újságok, tv-k, belső iskolai, intézményi, munkahelyi rendszerekben népszerűsíteni a pénzügyi terror megszüntetését, közzétenni a felhívást és a későbbi kérdéseket is, érvelni, meggyőzni az embereket arról, hogy érdemes tiltakozni, kinyitni a szájukat netán tüntetni, sztrájkolni, felvállalni akár egy széleskörű polgári engedetlenséget, passzív ellenállást is.

A cél a fenti (és más egyéb hasonlóan vagy még inkább bicskanyitogató: parkolás, hatósági és adóbírságok, büntetések, uzsorakamatok, kötbérek, árverések, letiltások, bankok, közüzemek, hivatali bürokrácia és átverések, akadályozások, betartások, félretájékoztatás, hatósági hazugságok, stb, stb, stb) kérdésekben ügydöntő népszavazás kiírása, mely kötelezi a parlamentet, hogy tegyen úgy, ahogy mi - nagyon-nagyon-nagyon sokan - szeretnénk. Az se baj, ha lesz 200 kérdés azon a szavazólapon, minél több emberellenes, aljas, népnyomorító szabályt ki kéne gyomlálni a jogrendből amit az utóbbi negyedszázadban ránk zúdítottak és amelyek gúzsbakötnek, nyomorba döntenek és sokakat az öngyilkosságba hajszoltak.

Persze van ennek az országnak egy olyan testülete - ami létezni nem szabadna, hogy létezzen - a testület ami ELDÖNTI (a nép helyett, akár annak akarata ellenére), hogy miről szavazhat a nép és miről nem. Itt lehet olyan, hogy sorban elutasíthatnak mindent.
Angliában az 1800-s évek elején erre a válasz az volt, hogy millíók, tízmillíók írták alá akár sokadjára is azokat az íveket amiken egy-egy követelésüknek érvényt akartak a jogfosztottak szerezni (olyan jogfosztottak mint mi vagyunk, papíron mindenhez van jogunk, de ha érvényesíteni akarnánk nagyon ügyesen igyekeznek lepattintani mindenhonnan). Ezt a mozgalmat hívták chartizmusnak, először aláírásgyűjtés, ismeretterjesztés, gyűlések, felvonulások, petíciók - békés eszközökkel, de folyamatos nyomás alatt tartották az uralkodó réteget ami aztán egy idő múlva elunta az állandó zaklatást, forrongást, társadalmi feszültséget és itt-ott engedni kezdett. Lett belőle általános választójog, minimálbér, betegbiztosítás - idővel persze - , de pl a gyerekmunkát a bányákban szinte azonnal betiltották, az volt akkor az egyik legnagyobb probléma. Most, hogy nonstop hírfolyammal van összekötve a Föld majd minden országa, jó eséllyel sokkal gyorsabban lehet eredményt elérni. De ehhez muszáj kinyitni a szánkat.
Aki szervezésben is segítene, az név, emailcím mellett küldjön telefonszámot is, és azt is miben venne részt: internetes jelenlét vagy aláírásgyűjtés rokonok, barátok közt, iskolában, munkahelyen vagy épp az utcán.

Nem lesz azonnali eredmény, épp ezért:

Kitartás!

Kovács_Béla_Sándor # 2016.09.03. 07:34

A vége különösen szép...

gerbera317 # 2016.09.03. 09:52

Bravó, Runningman!
Megindokolnád, mi értelme van ennek a kezdeményezésnek, és kit mentesz meg vele?
Ugyanis, az engedményes egy kanyival sem követelhet többet, mint az engedményező, tehát az adóst az engedményezéssel eddig sem érte, és a jövőben sem éri külön hátrány, úgyhogy ez az egész itt nem több néhány köbméternyi híg fingturmixnál.
Másrészt - kérdezd csak meg bármelyik itteni zugírászt - sok adósnak éppen azzal oldódok meg a kölcsönmizériája, hogy valakije (sógor, koma, haver, szerető stb.) megveszi a követelést, aztán kérik a végrehajtás megszüntetését. Ennek frankón keresztbe tenne, ha magánszemélyek tartozását nem lehetne engedményezni. Egyébként pedig tényleg, egy kiváló elme kiváló böffenete...