ki védhet meg?


Blint # 2011.10.04. 20:14

A NAV nem méltányolt, nem arról híres. Fizetni egy forintot nem vagyok hajlandó, mivel én vagyok az áldozat.

C a s a b l a n c a # 2011.10.03. 07:57

"írjak levelet pl. tanúk, akik velem voltak az eltűnés napján, vagy ami előrelépés lehet a nyomozás folytatásában"

Minek??? Könyörgöm, minek??? Nincs nyomozás, mert lezárult az "ismeretlen tettes" szöveggel, tehát nincs mit folytatni. A NAV sem rendelt el nyomozást és nem is fog, ezt már közölték veled, a Bíróság is közölte veled.

Továbbá a fenti idézeted tartalma csak azt bizonyítja, hogy elveszett az iratod, azt viszont nem bizonyítja, hogy más licitált nevedben és nem Te licitáltál...

Szerintem inkább kérd a NAV méltányos elbírálását, a bírság mérséklését stb. Avval talán előrébb leszel.

Gabicsek # 2011.10.01. 19:41

Lehet, hogy sablon szövegnek tartod, de a jogerős ítélet ellen nincs mit tenned. Ha sablon, ha nem, ez van.

Blint # 2011.09.30. 18:25

Ezt már ezerszer hallottam és nem szoktam feladni. Hasznos tanácsot szeretnék, nem a szokásos sablon szöveget.

Gabicsek # 2011.09.30. 06:59

Ha van egy jogerős bírói ítéleted, nem értem, mi a kérdés. Azt be kell fizetni. Mivel annak idején nem tettél feljelentést az okmányaid elvesztése miatt - ami óriási hiba, ha tényleg elvesztetted -, akkor viselned kell az azzal kapcsolatos visszaélések következményeit. A bizonyíték ugyanis az elvesztésre, ha bejelented és kiadják az igazolványaidra a körözést, te pedig kérsz egy újat. No, ezt hibáztad el, a bírói ítéletben foglaltakat pedig teljesítened kell.

Blint # 2011.09.28. 12:44

Ezzel én is tisztában vagyok, hogy ebben hibáztam, de jelenleg ezt a helyzetet kel megoldani, és a megoldással kapcsolatban keresek választ.

végrehajtó1 # 2011.09.27. 13:51

Amikor ellopták akkor kellett volna bejelenteni.

Miért nem jelentetted?

Blint # 2011.09.27. 13:35

Az lenne a problémám, hogy 2008 júliusában ellopták az irataimat és visszaéltek vele. Különböző személygépkocsikra licitáltak NAV elektronikus árverésen és különböző NAV régiókból kaptam leveleket, amivel mentem a 9. kerületi rendőrségre feljelentést tenni 2008 augusztusában. A NAV régióknak elküldtem a rendőrségi jegyzőkönyvet és levelet csatoltam hozzá, melyben leírtam, hogy visszaélés történt. A 10. kerületi rendőrkapitányságnak adták át az ügyet, ahol közigazgatási eljárást indítottak és le is zárták az ügyet ismeretlen tettes hiányában. Egyedül a miskolci NAV régió követelte a különbözetet, 505 ezer forintot, de nyomozást nem rendeltetett el visszaélés ügyében. Az ügyvédem fellebbezéseit, kérelmeit elutasította a NAV és a felkeresett szervek sem tudtak segítséget nyújtani neki. 2010 májusában a bíróság meghozta az ítéletet, hogy fizessem be a NAV követelését, és a 10. kerületi ügyészség által elrendelt nyomozást nem volt hajlandó megvárni. A NAV-nak elektronikus bizonnyítéka van csak, semilyen aláírással, fényképes igazolvánnyal nem tudta alátámasztani a vádjait. Tudtommal a NAV-nak kára nem keletkezett, emiatt is a követelésük jogtalan. Megkaptam a végzésüket, de a felülvizsgálati kérelemhez való levelet nem, mert nem kaptam meg róla az értesítőt, és úgy vették, mivel visszaérkezett hozzájuk, hogy átvettem. A végzésben emiatt az szerepelt, hogy a döntés végleges, fellebbezésnek helye nincs, amit írtam kézbesítési vélelelmet azt elutasították. A jogi segítségnyújtós ügyvédem nem írt felülvizsgálati kérelmet, mert nem látott esélyt és a jogi segítségnyújtó szolgálat sem rendelt ki új ügyvédet. A nyomozást tettes hiányában felfüggesztették, a panasz benyújtási határidőből kicsúsztam, mert az ügyvédem azt se írta meg. Elmentem a 10. kerületi ügyészségre és ők tanácsolták írjak levelet pl. tanúk, akik velem voltak az eltűnés napján, vagy ami előrelépés lehet a nyomozás folytatásában. Jelenleg a válaszukat várom. Sajnos nem vagyok fizetőképes, emiatt sikerdíjas ügyvéd lenne jó számomra.

Gabicsek # 2011.09.24. 20:53

végrehajtó1!
A múltkor valamelyik topicban válaszoltam a legfelső kérdésre. Mire a válaszom odaérkezett, teljesen más témát láttam:) Gőzöm sincs, mi történt, így igen hülyének éreztem magam az oda nem illő válasszal:)

végrehajtó1 # 2011.09.23. 12:53

Az előbb még itt volt a kérdés...hova lett?:(

végrehajtó1 # 2011.09.23. 12:51

Ez a kérdés és a felvezetés nagyon általános.

Konkrét dolgokat írjál.Mert sokszor előfordul hogy a laikus nem is érti mi miért történik.

Nyúlanyó # 2011.09.23. 08:44

Tegnap kaptam meg a bíróságtól ,hogy az éveken át elhúzódó perbeli ítélet jogerőre emelkedett,és végrehajtható.Szívesen elfogadnám valakinek a segítségét.2003-ban egy hitelfelvételhez segítséget nyújtottam, mint adóstárs. A hitelnek ingatlan fedezete van.A bank úgy adott hitelt az illetőnek,hogy nem fedezte a bevallott jövedelme a hitel törlesztő részletét.Tehát a banknak véleményem szerint meg kellett volna tagadnia a hitel folyósítását.A szerződés egy példányát sem adták át,mint ahogy a szerződésben benne van, hogy át kellett volna adniuk.Természetesen a hitel felvevő egyetlen részletet sem fizetett meg,mint ahogy az várható is volt.A hitelnél volt egy másik személy is,aki a hitelfelvevővel rokonságban áll,ő lett a készfizető kezes.2009-ben lehetőségem lett volna hogy lakástulajdonos legyek,a lakás árának 10%-át letétbe helyeztem,ami elveszett,mert a fent említett hitel miatt adós listára kerültem így a lakást nem tudtam megvásárolni.Kérem, hogy ezek alapján segítsen aki tud.

Ilus08 # 2011.07.28. 12:45

Kértem újra a személyes költségmentességet, minden állításomat igazoltam, másodszorra el is fogadták. Ma megtartotta a bírónő a tárgyalást számomra pozitív eredménnyel.A végrehajtónak személyesen vittem el a végzést ,mely szerint azonnali kifizetést írt elő a bíróság.Mit mondjak a végrehajtó lekezelő stílusban beszélt velem és félvállról közölte ,hogy majd elküldik a jogtalanul levont pénzemet.Nem nagyon szaggatja magát,és nem is értem a viselkedését sem velem szembe.
Végül is elértem amit akartam, és NAGYON KÖSZÖNÖM azoknak akik segítettek ebben ezen az oldalon!!!!!!!

végrehajtó1 # 2011.07.26. 12:44

Figyi:

A költségmentességet neked kell kérni.A birósági honlapokon fent van az "adatlap" amit le kell töltened és ki kell töltened és be kell adnod a kérelemmel egy időben.(mellékelve az igazolásokat)

Ezt meg tetted?

Ilus08 # 2011.07.24. 08:35

Érdekelne az is hogy a költségeimet ki fogja megtéríteni?

Ilus08 # 2011.07.23. 09:02

A végrehajtó tanácsadó azt mondta :fogalma sincs mit gondol a bíró,és nem értette miért utasított el".Tök mindegy mit vesz figyelembe a bíró akkor sem maradt egy vasam se, és ez a száraz tény.
Egy szakszerűen megfogalmazott levelet kellene írni és továbbra is kérni a költség mentességet a tanácsadó szerint mindenképp megillet.Nos , a jogi szakkifejezések terén gyenge lábakon állok, de mivel nincs pénzem ügyvédre és a bírósági titkár is épp szabin van, egyébként meg az az érzésem hogy ide oda lökdösnek mint egy csalót, pedig csak a jogos munkabéremet akarom megkapni!!!

végrehajtó1 # 2011.07.22. 12:10

Ilus08

nekem megmaradt 5000Ft, mégis úgy ítélte meg a bíró hogy nem veszélyezteti megélhetésemet az a 10000Ft kiadás amit illetékre kellene leróni a perre

Nem ez alapján dönt.Valószinű az egy főre eső jövedelem meghaladja az előírtat.

Kitőltötted és beküldted az "adatlapot"?

Ilus08 # 2011.07.22. 11:51

Tisztelt Fórumozók!
A végrehajtó jogtalanul tette rá kezét a munkabéremre,júni 16-án.A fizetésemből 49081Ft-ot levontak ex férjem tartozására,mert a neve szerepelt a számlámon.Bírósághoz igény pert adtam be,07 13-án,költségmentességet is kértem mivel a megmaradt pénzből kifizettem havi rezsimet az albérletemet, személyi kölcsön törlesztő részletet, nekem megmaradt 5000Ft, mégis úgy ítélte meg a bíró hogy nem veszélyezteti megélhetésemet az a 10000Ft kiadás amit illetékre kellene leróni a perre. Még 2 gyerekemet is kénytelen vagyok eltartani mivel egyik tanul a másik pályakezdő munkanélküli. Balszerencsémre ítélkezési szünet van minden bíróságon, mégis csak 15 napot kaptam a fellebbezésre, természetesen egy másik bíróságot jelölt erre, ahol szintén nem dolgozik olyan aki ebben illetékes, ma voltam ott és elküldtek.Ezek szerint kifutok az időből és elutasítják az igénypert mert nem tudok fizetni, vagy kölcsön kell kérnem valakitől de nem tudom kihez mehetnék.Nem értem miféle eljárás ez??
Pedig magyar vagyok és állítólag vannak jogaim?
Vagy mégse?

ObudaFan # 2011.06.27. 13:31

Azért a végrehajtó is tévedhet.

C a s a b l a n c a # 2011.06.27. 13:08

Azért furcsa, hogy a végrehajtó megsérti a jogszabályt... Ki az a bolond, aki jogellenes eljárással másért (a végrehajtást kérőért) hurokba dugja a nyakát???
Fogadok, hogy nagyon is szabályszerű volt a végrehajtó eljárása, csak az adós tájékozatlan, aki már csak a kilakoltatást követően "jött rá", hogy "paragrafust sértettek" az ügyében...

Dr.Attika # 2011.06.24. 13:28

Például úgy, hogy leírod: A helyes kifejezés az, hogy "megsértett számtalan jogszabályi rendelkezést". Ettől a laikus jogsértett nem lesz boldogabb, legfeljebb azt gondolja, hogy "megint egy kukacoskodó jogász".

davemixwell # 2011.06.24. 12:12

Megsértett számtalan "paragrafust"! Hogy lehetne az embereket leszoktatni erről a szóról?


________________________________
nem vagyok jogász

kovacsz # 2011.06.24. 11:08

Ne aprózd, mindját inkább a Viktorhoz... :-)

ObudaFan # 2011.06.24. 09:55

Ennél egy kicsit pontosabb és részletesebb tényállás kellene.

Tanácstalan86 # 2011.06.24. 09:14

A lakásunkból jogtalanul kirakott egy végrehajtó. Számtalan paragrafust megsértett, bűncselekményt követett el-sikkasztott. A bíróság folyamatos ide-oda passzolgatja az ügyeket-valószínűleg ők is megkapták a „zsebpénzünket”. Ilyen esetben mit tehet az ember? Forduljunk az alkotmánybírósághoz?