fizetési meghagyás kibocsájtása


Szomorú örökös # 2023.02.07. 06:57

alsovonal

Az fmh. elleni ellentmondásban a kötelezett végül elévülésre hivatkozott, pár sorban indokolta, hogy miért évült el jogosult követelése......"Az fmh-ban a követelés ~650 ezer forintról szólt, a mai napon átvett keresetet tartalmazó iratban mindösszesen ~70 ezer forint kötbérből eredő követelést szeretnének érvényesíteni......Ellenkérelem helyett alperes átutalta a ~70 ezer forintot felperes részére.

Azért mégis csak lett belőle egy egészséges kompromisszum. Ha jól értem, a kötbért csak ki kellett fizetni. Bár az egész vita onnan indult, hogy már a teljes követelés elévült ugyebár. Pontosabban onnan - ha jól emlékszem - hogy az alperes megkötötte a szerződést új készülék vásárlással egybevéve, majd gyakorlatilag kezdetektől fogva nem fizetett egy ganyi vasat se bele. Bár nem kizárt, hogy később azért a maradék összegre még próbálkozni fognak, hiába minősítették elévültnek. Mivel az ugyebár csak azt jelenti, hogy már nem végrehajtható a tartozás.

Igaz, ez nem kicsit hasonlít a másik topikban futó ZZ24 esetére, csak itt nem más követte el a „csalást” - gyakorlatilag ez abszolúte annak számít nálam - hanem maga az előfizető. Mindegy, így már jó eséllyel megúszta - igaz ha így csinálja továbbra is, akkor egyre szűkül majd azon szolgáltatók köre, ahol még egyáltalán szerződést kötnek majd vele. De tudom, ezt már írtad, hogy az alperest ez legkevésbé sem izgatja. :-)