Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


Adósság behajtás

JoghallgatóMiskolc # e-mail 2014.03.07. 16:46

L. Berni

Fontold meg a dolgot, még mielőtt bármit teszel. 36.000 Ft-ért nagyon sok kellemetlenséget és mérget kéne bevállalnod. Ha családi pótlékból és segélyből élnek, akkor ők nem veszthetnek semmit, hiszen nincs vagyonuk. A bútoraidat peig lehet, hogy már elfűtötték a télen. A FMH jogerőre emelkedése után indíthatod a végrehajtást, de ennek költségeit neked kell megelőlegezni. Minimum 5.000 Ft és nem biztos, hogy bármi bejön. Lehet, hogy jobban jársz, ha legyintesz az adósságra és túllépsz rajta. Ezt neked kell eldöntened.

Kenderice #   2014.03.07. 16:27

A tartozáselismerő nyilatkozat birtokában fizetési meghagyást nyújthatsz be közjegyzőnél ellenük.
Ha nem mondanak neki ellent 15 napon belül, akkor végrehajthatóvá válik.
Ha ellentmondanak, per lesz belőle.

Kenderice

L.Berni #   2014.03.07. 14:28

Üdv! Segítséget szeretnék kérni, hogy mit tehetek a következő ügyben:
Szerettünk volna eladni régi bútorokat. Jelentkeztek, telefonon egyeztettünk. Tudomásunkra jutott, hogy azért kell a családnak bútor, hogy a gyámhivatal ne vegye el tőlük a gyerekeket. A bútorok egy részét el is vitték, kifizették, és megígérték, hogy jönnek majd a többiért is. Aztán jöttek is, csakhogy pénzük nem volt, ám segélyt, családi pótlék stb. kaptak/kapnak, így addig erősködtek, hogy elmentünk velük a körjegyzőhöz. A jegyző rábólintott, hogy ők le fogják vonni tőlük a pénzt a segélyből részletekben, és mi megkapjuk. Nem akartuk, de írtak papírt róla, és mondván, hogy ha a jegyző vállalja a „felelősséget”…., így elvitték a bútorokat 46 000 Ft értékben. Ez volt 2013 szeptemberében. Közben a hivatali dolgozók állítása szerint a polgármester nem engedte a levonást. A családsegítős hölgy nyomására eddig 10.000 Ft-ot kaptunk, ő íratott velük újabb papírt, melyben elismerik a tartozást felém, és vállalják a fizetést - múlt hétre. Ez természetesen nem történt meg. Kaptam ígéretet jövő hétre, de attól tartok, hogy most sem fog semmi történni.
A kérdésem, hogy mit tehetek? Milyen hatóság felé fordulhatok a pénzem behajtatása érdekében?
Nagyon szépen köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2013.01.21. 13:47

OFF
Nem fogod elhinni, de soha nem talákoztunk, még csak rendszeresen konzultálni sem szoktunk - talán kétszer kérdeztem valamit a kollégától. Az, hogy a jogi álláspontunk többnyire azonos, egyszerűen abból fakad, hogy az a helyes, vagy legalábbis általánosan elfogadott vélemény.
A vázolt szituáció valóban érdekes lenne, bár a fent írtak miatt sok esély nincs rá. De teljesen kizárni sem lehet.
ON

www.kbs-ugyved.hu

Dr.Attika # e-mail 2013.01.21. 13:41

Nem panaszkodok csak tényt állapítok meg. "Jogi szimbiózisban" éltek ObudaFan-nal. Nem baj ez, sőt hasznos is lehet. Éltem én már át ilyet.Azért szívesen lennék hallgatóság egy olyan perben, ahol ellentétes peres felek képviseletét látjátok el.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2013.01.21. 13:21

(Nem citálom az ellenkezőjét elvi éllel kimondó döntvényeket, mert megint panaszkodni fogsz, hogy élből kontrázzuk az álláspontjaidat.)

www.kbs-ugyved.hu

Dr.Attika # e-mail 2013.01.21. 13:00

A tartozás fennáll, de számla nélkül nem esedékes és a jogosult késedelme miatt kamat sem jár, mert a jogosulti késedelem egyúttal kizárja a kötelezett késedelmét.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2013.01.21. 12:29

Nem feltétlenül. A tartozás számla nélkül is esedékessé válik, legfeljebb nem jár utána késedelmi kamat.

www.kbs-ugyved.hu

ragyasdezso # e-mail 2013.01.21. 09:33

Mr.Peter

De ahhoz (FMH elindítás) ki kell állítani a számlát.

www.nyitako.hu

Vh-ügyes # e-mail 2013.01.20. 15:08

Fizetési meghagyást kellene küldeni neki, hátha nem mond ellent...

VÉGREHAJTÁSI VÁLSÁGKEZELÉS ALAPÍTVÁNY
www.vegrehajtasugyintezo.hu
TEL.: 06-30-8464220
MAIL:vegrehajtasugyintezo@gmail.hu

Mr.Peter # e-mail 2013.01.07. 22:49

Üdv!
A következő problémám van.
Két éve kiadtunk egy lakást pesten. A lakó egy idő után nem tudott fizetni, vagy csak csúszással, amit el is néztünk neki egy ideig.
Végül elköltözött, de fél milliós tartozása maradt.
A szerződésről van papírunk. Azokról a hónapokról nem állítottunk ki számlát, amiket nem tudott kifizetni.(Mert ugye ha ki van állítva akkor az adót is be kell fizetni utána. De ha nem kapjuk meg a pénzt akkor nincs miből befizetni.)
Azóta is ugyan abban a házban lakik, csak pár lakással arrébb, és azóta se törlesztett.

Milyen jogi lépéseket lehet ilyen esetben tenni?

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!

adópara # e-mail 2012.12.11. 23:16

Kedves fórumozók!

Fordulónap előtt, múlt év végén lakásbiztosítót váltottam. Az új biztosító ügynöke azt javasolta, hogy egyszerűen ne fizessek a réginek, majd jönnek felszólítások, de ne foglalkozzak vele, kicsi az összeg (ca. 10eFt), nem fognak foglalkozni vele, 2 hónap után megszűnik a biztosítás.
Így is lett, jöttek a felszólító levelek, de március óta semmi. A levelekben azt is írták, hogy át fogják adni adósságbehajtónak a dolgot, de senki nem jelentkezett. Ad acta tehetem ezt a dolgot, vagy érhet még ezügyben meglepetés?

Előre is köszönöm a válaszokat.

vini02 # e-mail 2012.11.11. 21:01

Hát mondjuk a pénzemet szeretném látni minden áron...:)
Szerintem elfogadhatatlan hogy a mai jogszabályok az ilyen sunyi,csalókat védi!!
Igen erre az elévülésre felhívták a figyelmemet..de ez is érdekes dolog,hogy még el is tud évülni,röhej..
Sajnos tört tulajdonú,de hátha változik mindez rövidesen.

gerbera317 # e-mail 2012.11.10. 19:20

Ez egy ítélt dolog. Mit akarsz még pereskedni?

Ha tört tulajdoni hányadú ingatlana van az adósnak, akkor valóban itt a szünetelés ideje. Arra ügyelj, hogy ne tudjon elévülni a követelésed!

Ha viszont 1/1 tulajdoni hányada van az adósnak akkor igenis ingatlan-végrehajtásnak van helye, akkor is, ha csak "kisebb összegről" van szó.

Zsunique # e-mail 2012.11.10. 12:44

Tisztelt forumozok!
Tanacsra lenne szuksegem.
13 eve nem elek Magyarorszagon, mielott kikoltoztem volt egy kis cegem.
Szeptemberben behajtok jelentek meg a szuleim hazanal,ahova be vagyok allandora jeletkezve. Vagyonom nincs, semmi a nevemen, a cegemben a szuleim nem voltak benne.
Tudomasom nem volt semmifele tartozasrol,mert 13 evig senki nem keresett meg, midig rendes adofizeto allampolgar voltam.
Hogyan tudnek ebbol a szituaciobol kikerulni. Elegendo,ha kijelentkezem a szuleimtol?
Koszonom az otleteket, Zs

vini02 # e-mail 2012.11.10. 10:24

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz,hogy 2009-ben egy ismerősömnek kölcsön adtam egy kisebb összeget. Papír is született róla! Amit természetesen azóta sem méltóztatott visszafizetni. Elmentem a közjegyzőhöz,aki a papír alapján kiküldte az adós számára a fizetésmeghagyást. Amire ismételten nem reagált,így végül is végrehajtásig jutott az ügy,de az adósnak nincs jövedelme,csak a házára tudják ráterhelni,így azt a választ kaptam hogy majd ha valamikor eladja a házat akkor leszek kifizetve... Az lenne a kérdésem,hogy ez ügyben tudok még valamilyen lépést foganatosítani vagy bármit is tenni hogy viszont lássam a pénzem? Polgári peres úton is csak eddig juthatok?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2012.10.18. 18:19

A fizetési meghagyás a jogerőre emelkedéssel végre is hajtható. Az önkéntes teljesítés határideje ugyanaz a 15 nap volt, amely az ellentmondásé.

www.kbs-ugyved.hu

gerbera317 # e-mail 2012.10.18. 18:12

Az sem világos, mit kell érteni azon, hogy október 1-től "végrehajtható". Attól, hogy október 1-én jogerőssé vált, még nem feltétlenül rendelhető el rá végrehajtás. Ha az önkéntes teljesítésre nyitva álló határidő is eltelt, az már valami, akkor tényleg "végrehajtható", vagyis elrendelhető a végrehajtás.

ObudaFan # e-mail 2012.10.17. 20:35

Akkor tőle. De a 2012-es jogerő ezt ha nem is teszi lehetetlenné, azért kevéssé teszi valószínűvé.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

gerbera317 # e-mail 2012.10.17. 20:32

Attól függ, mi a búbánat az az "M.B.". Ha netán valami bíróságot akar jelenteni, akkor tőle kell kérni a végrehajtás elrendelését.

ObudaFan # e-mail 2012.10.17. 13:58

Közjegyzőhöz kell fordulni.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

erzso0709 # e-mail 2012.10.17. 12:58

Tisztelt Fórumozók!
A M.B.fizetési meghagyása a kezemben van,mely végrehajtható 2012.X.01-től.Az összeg 872.800Ft.Most mi a teendő?Végrehajtás megindításának helye,és módja érdekelne.

ObudaFan # e-mail 2012.10.17. 09:48

Látni kellene a szerződésedet, de hajlok arra, hogy igazuk van. Azért kaptál kedvezményt, hogy ténylegesen ki is fusson a szerződés. Meg lehet próbálni arra hivatkozni, hogy a szerződés egyik félnek sem felróható lehetetlenüléssel szűnt meg, de szerintem ez elég sovány érv lesz.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

Dorothyea # e-mail 2012.10.17. 09:31

Sziasztok!

Idén májusban felmondták az albérletem így el kellet költöznöm és itt volt egy kedvezményes UPC internet előfizetésem ami 12 hónapra szólt. Ebből a 12 hóból még 4 hónap volt mikor el kellett költöznöm. Gondoltam az új albérletbe majd szintén ezt a netet köttetem így nem lesz gond. Na most ahová költöztem ott nem lehetett UPC internetet kötni így visszamondtam,persze ott mondták,hogy akkor visszamenőleg ki kell fizetni a kedvezményeket... én elmondtam,hogy nem az én hibám sem az,hogy ki kellett költöznöm sem az,hogy az UPC nem szolgáltat ott ahová költöztem és visszavinném a modemet ha lehet.Persze továbbra is mondta,hogy akkor vissza kell fizetni a kedvezményt stb.. A hölgy mondta majd postázzam vissza a modemet majd küldik a címet,hogy hová. Persze erről sem kaptam levelet (legalábbis a volt főbérlőm nem értesített).A mai napon pedig már egy behajtó cég hívott,hogy kb. 40.000 ft fennálló tartozásom van fizessem ki,én persze nem ismerem el a követelést mivel még csak felszólító levelet sem kaptam a UPC-től mire fel adják át rögtön behajtásra? Ez így jogszerű? A behajtó cég munkatársa pedig azt mondta ha nem vagyok hajlandó fizetni visszaadják az ügyet a UPC-nek aki polgári peres eljárást indít a visszafizetés ügyében. Mit lehet ez esetben tenni? Mindenképp ki kell fizetnem visszamenőleg a kedvezményeket? Erről próbáljak meg megegyezni a UPC-vel? ill.,hogy índítanak ellenem polgári peres eljárást ha csak a tel. számomat,nevemet,szül. dátumomat tudják ill. a volt albérletem címét tehát az oda küldött leveleket én nem kapom meg így egy esetleges idézést stb... sem.Ezt így lehet?

Válaszotokat előre köszönöm!

zshajni # e-mail 2012.09.12. 19:09

Jó estét!

Hozzáértő segítségét szeretném kérni az alábbi ügyben:

van egy lakásbiztosításom az Union Biztosítónál, amit le szerettem volna mondani a fordulónap előtt néhány nappal, amikor tudatták, hogy 30 nappal a fordulónap előtt mondhattam volna csak le.
Írtam egy kérvényt is, hogy engedélyezzék a felmondást, de elutasítottak.
A biztosítós hölgy azt javasolta, hogy ne fizessem be a biztosítási díjat, és behajtóhoz fog kerülni az ügyem, amit 2-3000 Ft-ból meg fogok úszni.
A kérdésem annyi lenne, hogy ennyibe kerülne "csak" tényleg egy behajtó díja, vagy félre lettem informálva.
A lakás éves biztosítási díja 15000 Ft.

A segítséget előre is köszönöm!