OEP.Nyilvántartás?


foltoska # 2012.11.12. 14:27

Wers! Köszönöm neked is a hozzászólásod. Üdv:foltoska.

wers # 2012.11.12. 11:09

a munkáltatónak nem érdeke nem betartani a letiltást, ugyanis ha nem volnja le (vagy kevesebbet) és utalja a végrehajtónak, akkor a cégtől, sőt a hibázó ügyintézőtől is követelhető az összeg.
Egyébként a válaszlevélre feljegyezzük, hogy mikor számolt le a dolgozó.

gerbera317 # 2012.11.12. 10:27

Na, ez a másik. Nem feltétlenül a munkáltató a hunyó. Ammit írtam, az akkor áll, ha mégis.

wers # 2012.11.12. 06:46

Hozzánk soksor érkezik letiltás olyan dolgozóra, aki már rég nem dolgozik a cégnél. Pedig mindenkit kijelentünk, látjuk a visszaigazolást, de az OEP valahogy mégsem bírja nyilvántartani.

foltoska # 2012.11.12. 04:34

T.gerbera317 Hálásan köszönöm a részletes felvilágositást! Üdv:foltoska

gerbera317 # 2012.11.11. 21:31

Ez a bevállalós munkáltatót műfaja.

Vht. 79. §
A munkabérre vezetett végrehajtásra vonatkozó kötelesség megszegése esetén a munkáltató a le nem vont összeg erejéig készfizető kezesként felel a végrehajtást kérőnek. Ha a munkabérre vezetett végrehajtásra vonatkozó kötelességet a munkáltató alkalmazottja szándékosan szegte meg, és a munkáltatótól a le nem vont összeget nem lehetett behajtani, a be nem hajtott összeg erejéig az alkalmazott készfizető kezesként felel a végrehajtást kérőnek.
Ld. itt: http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
Ez a végrehajtást kérő lehetősége, neki kell eldöntenie, akarja-e.

A végrehajtónak is van egy lehetősége: a 45/A. § - rendbírság. Munkáltató esetén nemcsak a munkáltató céggel szemben, hanem egyidejűleg a vezetőjével, illetve intézkedésre jogosult tagjával szemben is ki lehet szabni. Ha kap egy olyan felhívást a munkáltató, amelyik ezt kilátásba helyezi, esetleg a végrehajtó megjelenik nála a Vht. 60. § szerint, az kiveri nála biztosítékot.
Ld itt: http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
és http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

A kétfajta kényszer akár együtt is alkalmazható.

foltoska # 2012.11.11. 11:58
Kérdésem rossz helyre tettem,ezért az ismétlés. T.Szakértők! A végrehajtó megkeresésére az adós munkáltatóját az OEP, kiadta/aminek folytatása a következő/
  • végrehajtói levél a munkáltatónak,aki közölte a "megkeresés eredménytelen" --ismét levél az OEP-nek,válasz a munkáltató ugyanaz a cég mint az előző levélben közöltek. 1.Kérdésem a végrehajtó levelére a munkáltatónak oda kell-e irni pl:a kilépés időpontját? 2,Hogyan tovább, ha az OEP. szerint az adósnak van munkáltatója,viszont a megadott munkáltató,jelzi az adós nem a munkavállalója? Köszönöm a segitő választ.Foltoska.