Végrehajtó


Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.06. 19:43

OFF
Fenyvesi tanár úr jelmondata volt: "ismerd meg az ellenfeledet". :)
ON

gerbera317 # 2013.03.06. 19:37

KBS - ügyvéd létére - tisztábban látja a végrehajtás folyamatát, mint némely végrehajtó (amiért maximális respect). Az itt adott válasz is helyes. Csak egy kis kiegészítés hozzá:

Ahogy a börtön lebombázása nem mentesíti az elítéltet a bevonulási kötelezettsége alól, úgy pusztán az, hogy az eljáró végrehajtót besározzák (esetleg ő saját magát), nem sértheti a végrehajtást kérő kielégítéshez való jogát, és nem akadályozhatja a végrehajtás célját. Ahogy a BV is megoldja a leomlott börtön reális alternatíváját, ugyanúgy a végrehajtási törvény is gondoskodik arról, hogy az adós az eljáró végrehajtó személye miatt ne mentesülhessen a teljesítési kötelezettsége alól.

öcsi1 # 2013.03.06. 15:41

A következő kérdésem lenne:
Egy Lakásszövetkezet végrehajtást kért ellenem. Ennek jogerőre emelkedését különleges módon érték el. A náluk hivatalosan is bejelentett általuk is már lényeges hivatalos dokumentumon is használt lakásom illetve levelezési címem helyett régen elhunyt szüleim lakáscímére állíttatták ki és oda is küldték ki az erről szóló ez ügyben lényeges ajánlott iratot. Ezeket nem kaptam meg, így azok, mint nem kereste iratok szerepelnek. Így mint kézbesítési vélelem, tudtom nélkül jogerőre emelkedett a végrehajtás. Én akkor értesültem arról, amikor a nyugdíjamból levontak, amikor a banki számlaértesítésemen ezt tapasztaltam. Mindenesetre, amikor már végrehajthatóvá vált a fizetési meghagyás, illetve a nyugdíjamból levonták azt, akkorra hogyan változott meg a valós címemre az adatom azt a mai napig sem tudom.
Ekkor azonnal a Járási Végrehajtó Irodába bemenve felvilágosítást kértem.
Közölték ki a végrehajtó, ki kérte a végrehajtást. A végrehajtót felkerestem, aki közölte, hogy Ők megértik panaszomat, de rájuk a végrehajtás lebonyolítása vonatkozik. Ügyvédi levélben több konkrét kérdést feltéve a kibocsátó Lakásszövetkezet felé panasszal fordultunk. Levelünk legtöbb lényegi kérdésére érdemi választ nem kaptunk. A lakáscímre vonatkozóan azt közölték, hogy az ő listájukon a nevezett lakáscím (minő véletlen) szerepel.
Időközben kifizettem a végrehajtásban kért összeget, hiszen a végrehajtó arról tájékoztatott, hogy azt minden körülmények közt folytatja.
Így értettem meg, hogy hogyan történt a kézbesítés, hogy így játszották ki a jogszabályokat, így fosztottak meg minden jogomtól.
Ekkor kifogást nyújtottam be a Végrehajtói Irodában. Ezt azon az alapon utasítottál el, hogy azt nem a törvényes határidőn belül nyújtottam be. Megjegyzem, hogy a törvényes határidőn belül még csak nem is tudtam róla.
A végrehajtás törvényi feltételei közül véleményem szerint több is súlyosan kifogásolható. Pl: Maga a végrehajtás összege a valós Lakószövetkezet által később közölt (elismerten általuk is tudott) összegtől eltér, van birtokomban olyan Szövetkezet által kiállított Bevételi Pénztárbizonylat amit "elfelejtettek" 60 ezer Ft összegben.
A Lakásszövetkezet elszámolni, egyeztetni soha sem volt hajlandó. Szóban, írásban feltett panaszaimra érdemben nem válaszolt.
Még azt kívánom megjegyezni, hogy a tartozásom elsősorban abból származott, hogy a lakáson átvezető amúgy életveszélyes, közösségre is tartozó gázvezeték felújítását én elvégeztettem azért, hogy az egész lépcsőházat ne kelljen kiköltöztetni. Ha ezt nem vállalom be, akkor az egész közösségnek jóval nagyobb anyagi és egyéb hátránya keletkezik. Erről a Lakásszövetkezetet tájékoztattam, szóban megállapodtunk, hogy tartozásom folyamatosan havi összegben rendezem, amit meg is tettem.
Bízok benne, hogy ügyemmel nem a rossz úton járóknak adtam tanácsot, de már előre látom, hogy a fenti átverés megismétlődésétől kell tartanom.
A Lakásszövetkezet 400 m3 víz elfolyását kéri számon.
Mivel a lakásban 8 évig nem lakott senki, Én tudom, hogy vízfogyasztás sem volt. A jelenlegi óraállást nem is vitatom, de az induló állásra 400 m3-rel kevesebbet közölnek. Írásos panaszommal, hogy bizonyítják, hogy mennyi volt az induló óra állása, illetve, hogy a főmérő óra állása mikor mutatja ezzel egy időben a hiányt, nem is foglalkoznak. Mivel a lakásban édesapám lakott, aki 8 évvel ezelőtt meghalt, így az akkori óraállást én már sajnos nem tudom dokumentálni.
Az ügyben az előző eset (véleményem szerinti jogtalan végrehajtás) megismétlődésétől tartok.
Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom ezt megakadályozni.
Válaszukat előre is megköszönöm.

Csillagszem63 # 2013.03.06. 14:28

Kbs! Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.06. 14:06

Nem valószínű, de erről a végrehajtók névjegyzékéből vagy a kamarától tudhatsz biztosat.

(Amúgy ne reménykedj. Ha ő nem járhat el, akkor átadják az ügyeit helyettesítőnek.)

Csillagszem63 # 2013.03.06. 13:58

Sziasztok!

Abban a kérdésben szeretném a segítségeteket kérni, ha egy végrehajtó ügyészség előtt áll, mert összejátszott ügyvédekkel, bankokkal és árverezésen a vevőkkel van-e joga az "ítéletéig" ügyeket rendezni, további végrehajtásokat intézni?
Köszönöm válaszotokat!