Végrehajtás


végrehajtó1 # 2013.04.03. 14:18

Szerintem ezek nem végrehajtók hanem behajtók.

A kettő nem ugyan az.

Ne engedd be.

vica36 # 2013.04.02. 16:15

Segítséget szeretnék kérni!

Ma édesanyámat végrehajtás miatt keresték fel telefonon,
a lánykori nevén. Mint kiderült végrehajtás miatt menni akarnak hozzá.Neki nincs semmilyen tartozása, de a lánya aki felhalmozott vásárlói kártyán majd fél milliós tartozást, követelik tőle.
Mivel nem laknak közös házban nem is értjük hogy hogyan tehetnének ilyet, de erre a válaszuk az volt , hogy amikor igényelte a kártyát x évvel ezelőtt ez volt a címe.
A kérdésem mit tehetnek meg a végrehajtók ha nem volt se adóstársa se kezese,sőt már nagyon régen nem is lakik ott?

Válaszokat előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.29. 07:39

Ha papíron megy a fizetési meghagyásos eljárás, akkor is a közjegyző állítja ki a vh-lapot.

monalisa1 # 2013.03.25. 22:32

A tulajdonostársak közt a lakásfenntartás költségei megoszlanak. Amit a szolgáltató tőled követel meg kell fizetned, azonban mível a testvéred használta a lakást ezen összeget tőle visszakövetelheted, ha nem fizet közjegyzőnél kezdeményezz vele szemben fizetési meghagyást.

A fűtési költséget nem a testvéred "okozta" az a lakással "jár".

A pernek költségvonzata lesz mivel szvsz elveszted a szolgáltatóval szemben.

Igen, végrehajtást eszközölhetnek veled szemben ha nem fizetsz.

Még a tárgyalás előtt próbálj a szolgáltató jogászával beszélni: oké, fizetsz, de adjanak részletfizetést a két kiskorú gyermekről való gondoskodásra tekintettel.

De mindenek előtt a testvéreddel: hátha belátja h végül is ő a hunyó a dologban.

---
  • laikus hozzászóló
geya # 2013.03.25. 15:40

Segítséget szeretnék kérni a következő ügyben!

A Dhk Zrt-től kaptam egy felszólító levelet, melyben több százer Ft-os tartozás megfizetésére szólítnak fel, egy korábban fele részben tulajdonomban lévő ingatlan elmaradt távhő fogyasztási díjának rendezésére 2010-2012-es időszakra. Értetlenül álltam a levél előtt, a kérdéses ingatlanból 2005-ben elköltöztem, ezt igazolni is tudom lakcímkártyával, tanúkkal stb. Családot alapítotam az ingatlantól 30 km-re élek. A kérdéses lakásban (panel) a nővérem maradt, így a tartozást egyedül Ő okozta, mégis nekem küldtek felszólító levelet. Az ingatlant tulajdonrészemet 2012 júniusában a nővérem megvásárolta, eddig az időpontig hajtaná be rajtam a felhalmozott tartozást és kamatokat a dhk. Törvényi szabályozásra hivatkoznak, mely szerint ( a dhk szerint) nem releváns, hogy az ingatlanban éltem vagy sem, mivel a tulajdonomban volt a fele része fizetnem kell. Természetesen a tatozást nem ismertem el, valószinűleg hamarosan perre megy az ügy. Kérdésem az, hogy bármilyen jog alapom van-e arra nézve, hogy ezt a tatozást ne nekem kelljen megfizetni, hanem csak annak, aki valóban okozta?
Érdekelne még, ha rám nézve a per kimentele kedvezőtlen, lehetősége van-e a dhk zrt-nek bármilyen végrehajtást kezdeményezni ellenem? Számít-e, hogy két kiskorú (9 hónapos és egy 2 éves) kisgyermeket nevelek, tartok el?

gerbera317 # 2013.03.10. 12:08

Bejelentett lakcíme csak van neki, nem? És te magad írod, hogy fényűző életet él. Csak tudod, hol éli ezt a fényűző életét, nem? Vagy csak feltételezed? mert az kevés!

Azért kell helyszínre kimenni a végrehajtóval, mert ő saját magától nem fog foglalni semmit, ha csak a legkisebb jelét is tapasztalja annak, hogy az ott található cuccok valószínűleg nem az adósé. De ha a végrehajtást kérő ott van, akkor arra, amire az rámutat, vonakodás nélkül lefoglalja. Abból a meggondolásból, hogy nulla a felelőssége, mivel a végrehajtást kérő kereste magának az igénypert, hát legyen.

Munkahelyet egyébként nem a NAV, hanem az egészségbiztosító közli.

eladható-e ez az adósság?

Az adósság nem, de a követelés igen. Beírod a keresőbe, hogy "faktorálás", és máris dúskálni fogsz az információban.

Bolyamama # 2013.03.10. 07:24

Nagyon köszönöm gyors válaszát!
A Végrehajtó szerint nincs nyilvántartott munkahelye, ill. nem tudja, /vagy nem akarja/ kideriteni az adós lakcímét, arra hivatkozva, hogy Ő nem nyomozó hatóság és a "visszakapott megkeresésekre kapott válaszokból tud dolgozni"!
Ezért kérdeztem milyen lehetőségeink maradnak?
Azt is kérdezném -ha találok olyan személyt- hivatalosan eladható-e ez az adósság? Mi ennek a menete?

gerbera317 # 2013.03.09. 19:40

Követelni kell a helyszíni ingófoglalást, és jelen is kell lenni a foglalásnál.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.09. 17:21

Van smukkja is?

Bolyamama # 2013.03.09. 17:16

Tisztelettel szeretnék segítséget kérni a következőkben!
Jogerős bírósági végrehajtás van a bírtokomban ill. a végrehajtónál, már több éve!
Sajnos az adósom nevén semmilyen ingatlan, ingóság nincs, munkabére a NAV szerint nincs -tájékoztat a végrehajtó folyamatosan!
Ugyanakkor tudomásom van róla, hogy az adósom igen fényüző életet él, nagyértékü személygépkocsival jár, autóversenyzik, amiből feltehetően van jövedelme, de a végrehajtó szerint nem kimutatott jövedelem,márkás nagyértékü ruhanemükben jár.....
Szeretnék érdeklődni -lévén több millió forintról van szó- milyen lehetőségem van a pénzemhez jutni?