Elkésett ellentmondás


facsiga77 # 2018.03.23. 16:40

Tényleg nagyon örülök, hogy segíthettem :)

Nusy # 2018.03.22. 19:07

facsiga77!
Nagyon köszönöm a segítségedet! A tartózkodási helyemen élők nyilatkozatával sikerült megdönteni a kézbesítési vélelmet. A közjegyző elfogadta, és újra kiküldte az FMH-t. Ellentmondtam, viszont az Intrum ismét nem fizette meg a bírósának a költséget, így ismét nem jutottunk el a perig!

gerbera317 # 2018.02.04. 18:52

Mit melyik??? Az összes. Szerencsére nem összeszorozni kell őket, hanem csak összeadni. Ahol kamat mértéke és kezdő időpont van megadva, előbb ki kell számolni, és az eredményt szintén hozzáadni.

Van egy olyan gyanúm, hogy te ezt nem is fogod tudni vitatni, az ellentmondást amolyan "csak" alapon tervezed. Előlegezett vh-költség + perköltség (+ legyen másodfok is, mert miért is ne?) + újabb vh költsége + az időmúlással felmerült további kamat - jó mulatság lesz ez valakinek, de az nem te leszel. Kinek a követelése ez, és mi ez?

Nusy # 2018.02.04. 18:25

Konkrétan melyik összeg az? Mert rengeteg minden van felsorolva... maga a kölcsönösszeg?

gerbera317 # 2018.02.04. 18:14

Ja. Ez se kevés, de éppen nem ezt kérdezem.

Nusy # 2018.02.04. 18:04

Főkövetelés: 865.848 Ft.

gerbera317 # 2018.02.04. 17:58

Írtad már, mennyi az fmh szerinti követelés (nem a tőke, hanem a követelés!)? Szerintem még nem.

Nusy # 2018.02.04. 17:22

Köszönöm a választ!
"Legközelebb a vh-lap kézhez vételével nyílik meg a lehetőséged az ellentmondásra, ami az ismert költségvonzattal jár."
A vh-lap kézhezvételét követően ismét 15 napom lesz a rendkívüli ellentmondást előterjeszteni? Ezt már a végrehajtónak vagy ismét a közjegyzőnek? Ennek mi a költsége? Ebben szerencsére nem vagyok jártas, így nem tudom!

gerbera317 # 2018.02.04. 17:08

A többin is túlvagyunk már: a posta nem lesz partnered azzal, hogy saját magára terhelő nyilatkozatot tegyen, a Sz. Pista meg Pistáné "lenyilatkozása" meg éppen nem fogja meghatni a közjegyzőt.
Legközelebb a vh-lap kézhez vételével nyílik meg a lehetőséged az ellentmondásra, ami az ismert költségvonzattal jár. Arra legyen inkább gondod, hogy a közjegyzőnek (nyelvtanilag is) egyértelműen hozd a tudomására, mi a tényleges tartózkodási helyed egyszersmind levelezési címed, hogy legalább a vh-lapról ne maradj le. A címhelyen pedig legyen megtalálható a jogszabályi előírásoknak megfelelő, jó nagy betűkkel feliratozott levélszekrényed.

Nusy # 2018.02.04. 16:46

Köszönöm gerbera317
Ezen amit írtál már rég túljutottunk! A postai panasz kivizsgálása lenne , ha pozitív, egy bizonyíték, de az 30 nap alatt van, Nekem 15 napom van. Ezért volt kérdés még, hogy a tartózkodási helyen lakók ha lenyilatkozzák , hogy nem volt ilyen értesítés a postaládájukban,mert ha lett volna akkor oda adták volna nekem.... Az ott lakók is tettek már panaszt a postán más ügyből, a posta hanyagsága miatt.

gerbera317 # 2018.02.04. 16:39

Erre a válasz
Azt kell bebizonyítanod, hogy az iratot azért nem vehetted át, mert a kézbesítés(i kísérlet) a hivatalos iratok kézbesítésére vonatkozó jogszabályok megsértésével történt meg, vagy más okból nem volt szabályszerű.
Csakhogy ez nem fogod tudni bebizonyítani, mert szerintem a rendelkezésedre álló bizonyíték nagyon kevés. Tulajdonképpen nincs is bizonyítékod, egyszerűen csak állítasz dolgokat.

Nusy # 2018.02.04. 16:04

Pedig egyszerű! Annyit szerettem volna megtudni, hogy kézbesítési vélelem megdöntésére irányuló kérelem előterjesztésekor milyen indokot fogad el a közjegyző.Nem volt postai értesítő, erre panasz ment a postához de a kivizsgálás 30 nap, a vélelem megdöntésére adott idő meg 15.

gerbera317 # 2018.02.04. 15:49

1x = egyszer. Nálam mindenképpen.
Nehéz visszaolvasni a kezdetekig egy olyan témát, ami terjedelmében több egy oldalnál. Meg a fene meg is ette az a problémát, amire egyetlen jól megfogalmazott kérdésre adott egyetlen kimerítő válasszal, esetleg a kollektív bölcsességet erősítő néhány további válasszal nem lehet megtalálni a megoldást.
Na legalább már te is tudod, hol a helye a kérdésednek.

Nusy # 2018.02.04. 15:28

gerbera317
Az egyedüli célom, hogy végre ellent tudjak mondani, és végre perré alakuljon az eljárás, és el is jusson az ügy a perig! Ha visszaolvastál volna, nem csak kötekednél, rájönnél, hogy 1x már ellent mondtam, csak az Intrum nem fizette meg a perilletéket és a bíróság megszüntette a pert! Illetve ha valóban érdekel ez az egész és segítség nyújtási szándékból írtál ide, akkor illő lenne végig olvasnod az eddigieket, mert mindent leírtam már 1x! :)

gerbera317 # 2018.02.04. 15:10

Azt már tudjuk, hogy a posta - szerinted - szabálytalan volt. De arról még egy betűt sem írtál, mi a célod ezzel az egész hercehurcával. Tegyük fel (de ne higgyünk benne), sikerrel kifogásolod a kézbesítési fikciót, ezért az fmt-újra kiküldik. Na de akkor mi lesz? Ellent fogsz mondani, vagy pedig - miután végighülyítetted a közjegyzőt, a postát, és nem utolsó sorban a fórumot - zokszó nélkül hagyod jogerőre futni, mert egyébként jogos a követelés? Mielőtt parttatlanul tovább folyik az itteni csevely, illő dolog volna ezt tisztázni.

Nusy # 2018.02.04. 14:19

...de még a közjegyzőtől sem jött válasz a levelemre, amiben leírtam nekik részletesen mindent, azt is, hogy panaszt indítottam a posta ellen, mivel nem volt tudomásom a novemberi fmh.-ról, általuk értesültem róla.

Nusy # 2018.02.04. 14:12

Még a végrehajtótól nem kaptam értesítést, hogy lenne! De ha a vélelem megdöntése sikertelen, akkor gondolom lesz!

Vadsuhanc # 2018.02.04. 13:57

mármint végrehajtás....

Vadsuhanc # 2018.02.04. 13:56

Van ellened eljárás vagy sincs? Én abban hiszemben voltam, hogy van, de így visszaolvasva.... nem látom.

Nusy # 2018.02.04. 13:48

Köszönöm! Előre lehet tudni mennyi lehet ez az előleg, végrehajtási költség amit nekem kell megtéríteni, hogy perré alakuljon az ügy?

Vadsuhanc # 2018.02.04. 13:45

Kedves Nusy!

Látod azért csak kiderül sokminden. Az általad leírtak alapján igazolható, hogy a felperesnek tudomása volt arról, hogy az értesítési címed az állandó lakhelyed lett volna. Ezt az előző fizetési meghagyás irataiból kiderül az általad leírtak alapján.

Az előző FMH eljárás iratai csatolva - amelyben a jelenlegi állandó lakcímedre kaptad az iratokat - a végrehajtónál már az általad leírtak alapján tudod érvényesíteni a kifogásodat. Ez az a kellemetlenséggel jár, hogy a végrehajtási költségeket be kell fizetned, de, ha a bíróság helyt ad a kérelmednek, akkor azt visszakapod.

A felperes eljárásával kapcsolatban hivatkozz a régi Ptk.4. § (1) bekezdésére .. "A polgári jogok gyakorlása és a kötelezettségek teljesítése során a felek a jóhiszeműség és a tisztesség követelményeinek megfelelően, kölcsönösen együttműködve kötelesek eljárni.

Az általad leírtak alapján igazolható, hogy a felperes nem így járt el.

Nusy # 2018.02.04. 13:13

Vadsuhanc!

A levél "nem kereste" jelzéssel került vissza a közjegyzőhöz. Sajnos a közjegyzőhöz befáradni nem tudok, mivel 250km távolságra van tőlem, de ahogy a problémáról értesültem, felhívtam őket telefonon és már egy ajánlott, tértis levélben leírtam nekik amit telefonon is közöltem.A tartózkodási helyemen lett volna aki átvegye, ha neki is tudomása lett volna róla, hogy valamit át kell vennie!
Maga a követelés egy 2008 évi követelés, aminek egyszer már sikerült ellent mondani,( ekkor az állandó lakcímemre kaptam meg a levelet) mivel végre szerettem volna perre vinni, de az Intrum nem fizette be a költségeket, így a bíróság akkor megszüntette a pert!
Az eljárásról a tartózkodási helyemen értesültem, a közjegyző sima levélként is megküldte az előző levelet de erre már érvénytelen volt az ellentmondás.

Vadsuhanc # 2018.02.04. 12:46

Mellesleg melyik lakcímeden értesültél az ellened indított végrehajtási eljárásról?

KBS igen is leírta a választ Neked:

A trehány postással szemben többnyire tehetetlenek vagyunk.

A többit ne is soroljam.......

Kovács_Béla_Sándor # 2018.02.04. 12:35

Szerintem meg kaptál.

OFF
Az úgy van, hogy itt néhányan ilyen-olyan okból, de többnyire szívjóságból, és kétségkívül gratis válaszolgatunk. Tekintettel a szívességi és ingyenes jellegre, aki kap választ, az szépen megköszöni, de aki nem kap, annak sincs alapja a pattogásra.
ON

Vadsuhanc # 2018.02.04. 12:32

Azt azért még mindig nem tudjuk, hogy a küldemény a posta által milyen megjelöléssel érkezett vissza a közjegyzőhöz.
Valószínűleg a " nem kereste " jelzéssel.

A kérdező azt sem írta, hogy a tartózkodási helyén volt-e meghatalmazott átvevő.

Azt sem írta, hogy mivel tudja igazolni, hogy a követeléskezelőnek, hogyan és miként - igazolható módon - jelezte, hogy a küldeményeket hol tudja átvenni?

Azt sem tudjuk milyen követelséről van szó bár ez nem releváns, de ha a kötelezettségben a tartózkodási hely van megjelölve értesítési címként nehéz lesz azt megcáfolni, hogy más lakcím lett megjelölve később értesítési címként.
Ezt úgy, hogy a kérdezőnek már volt kapcsolata a követeléskezelővel a leírás alapján.

A tértivevény bizonyító erejű okiratnak számít.

Talán be kellene fáradni a közjegyzőhöz és megtekinteni, másolatot kikérni, hogy pontosan mit tartalmaz a fizetési meghagyás, hová lett címezve és pontosan mi lett megjelölve lakcímként abban.

Mégegyszer leírom a Posta nem fogja elismerni - remélem nem így lesz - azt, hogy nem hagyott értesítőt.

Egyébként KBS-sel mindenben egyetértek.