Elkésett ellentmondás


krisztina2022 # 2013.04.01. 18:37

Tisztelt Mozo1

Sajnos nem sok lehetősége van,
1.) fellebbez az ellentmondást elutasító végzés ellen, és akkor a bíróság majd helyt ad a közjegyző végzésének, de akkor sem fogja a fizetési meghagyásos tartozás jogszerűségét érdemben vizsgálni.
2.) A végrehajtási eljárás során még lehetősége van ellentmondással élni a tudomásra jutástól számított 15 napon belül, úgy, hogy a végrehajtó költségét kifizeti, ezt az eljáró közjegyző felé igazolja és akkor van lehetősége ellentmondást benyújtani.

Egyebekben a végrehajtás elkerülése végett még mindig lehetősége van a jogosulttal részletfizetési megállapodást kötni.

MoZo1 # 2013.03.30. 23:04

Az lenne a kérdésem, hogy ha az ellentmondás elkésett, és "vizsgálat nélkül elutasították", mit lehet tenni? Szeretnék perelni, de nem tudok. Kézbesítési vélelemmel ment át az ellentmondás, csak a levelet kaptam meg, későn. Írom kézbesítési vélelem megdöntési kérelembe, hogy nem tudom miért nem kaptam meg, ez az igazság, ártatlanság vélelme, méltányosan legyenek szívesek köszönöm: elutasították. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ha két A5-nél kisebb papír elvész (vagy talán be se dobta a postás?!), akkor minden jogalap nélkül végrehajtanak, és tehetetlen vagyok.

Mit lehet ilyenkor tenni?
Köszönöm!


meowmeow