Végrehejtáshoz személyes adatok kikérése


végrehajtó1 # 2013.05.13. 17:46

A népességnyilvántartóban és az anyakönyvi hivatalban meg azt mondták, hogy nekem, mint magánszemélynek nem adhatnak ki ilyen adatokat csak hivatalos kérésre, úgymint bíróság, közjegyző, rendőrs”ég.

Nem egészen így van.Kérhetsz a lakhelyed szerinti jegyzőtől is.De a lakcímnyílvántatótól is.Díja 3500ft.amit utólag kell megfizetned.Írásban kérd.Ennek a költségét majd az adóssal fizettesd meg.

A másik számomra érthetetlen dolog, hogy nekem kellene beszereznem a vállakozó személyes adatait, úgymint anyja neve és a születési dátuma, helye.

Mivel te kötöttél vele szerződést ezért neked kell.

REINZSU # 2013.05.13. 16:35

Tisztelt Fórumozók!
Még 2011-ben egy vállalkozó aki a házam komfortosítását végezte, hanyag munkavégzés miatt több százezer Ft-os kárt okozott nekem.
Mivel nem akart a jótállási kötelezettségének eleget tenni ezért fizetési meghagyás kibocsájását kértem ellene ami jogerőre is emelkedett.
Azóta nem volt pénzem, hogy a végrehajtást kérjem ellene és ennek a díját befizessem.
Nem értem, hogy miért nekem kell előre kifizetnem a közjegyzőnél a fizetési meghagyás és a végrehajtás kérésének díját, mert azt mondta a közjegyző, hogy nem kaphatok erre méltányosságot, holott nagyon kevés a nyugdíjam?
A másik számomra érthetetlen dolog, hogy nekem kellene beszereznem a vállakozó személyes adatait, úgymint anyja neve és a születési dátuma, helye.
Ez egy nonszensz dolog, mert a vállalkozó nyilván- valóan nem mondta meg nekem , nem is kérdeztem amikor itt a házamban dolgoztak ilyen adatokat.
Most meg pláne nem mehetek oda hozzá megkérdezni.
A népességnyilvántartóban és az anyakönyvi hivatalban meg azt mondták, hogy nekem, mint magánszemélynek nem adhatnak ki ilyen adatokat csak hivatalos kérésre, úgymint bíróság, közjegyző, rendőrség.
A közjegyző meg azt mondta, hogy ő ilyet nem kérhet, neki nincs erre jogosultsága és , ha én nem tudom ezeket megadni a kérvényen akkor nem is tudják kibocsájtani a végrehajtási utasítást.
Hát ez egy patthelyzet, mert az Iparkamara sem tartja nyilván az illető vállakozót, ott is érdeklődtem.
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám akkor érvényesíteni a kártérítési igényemet a vállalkozó ellen?
A bíróság eleve áttette a kártérítési beadványomat annak idején a közjegyzőhöz arra való hivatkozással, hogy 1 millió Ft alatti kárigény nem hozzájuk tartozik.
A házam közben állagromlás miatt, amit a vállalkozók hanyag munkája miatt következett be félig összedől és nem tudom a jogos igényemet hogyan érvényesíteni.
Köszönöm előre is a segítségüket.
REINZSU