Fizetésből levonás plusz folyószámla inkasszó?


runningman # 2013.07.17. 13:07

Köszönöm KBS, köszönöm gerbera. Igyekszem beleásni magam az a szabályokba.

gerbera317 # 2013.07.10. 22:03

2009:85. tv. 62. § (3) Hatósági átutalás és átutalási végzés alapján történő átutalás teljesítése megelőzi az egyéb fizetési műveletek teljesítését.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.09. 06:16

Szerintem a végrehajtás elsőbbséget élvez.

gerbera317 # 2013.07.06. 08:15

33% a NAV javára fog teljesülni, a többiek vagy arányosan megosztva részesülnek a maradék 17%-ból, vagy pedig megmarad a sorrend, de a sorrendben hátrébb álló egy ideig várni kényszerül. Ezt a munkáltató dönti el. Az inkasszó csak 35 napig hatályos. Az újabb inkasszónak elébe kell menni azzal, hogy tárgyalsz a NAV-val, vagy nyitsz máshol bankszámlát.

Benjoe70 # 2013.07.02. 13:18

Mindenkinek köszönöm szépen a válaszát. Ahogy a topikindítóban is írtam, a fizetésem felét már másra vonják. Az nem baj, ha most ez a levonás megy előre, mint ahogy írtam is, örömmel vállalom és tűröm el, hogy levonják a fizetésem felét. Egyedül azzal van a gondom, hogy a magán folyószámlám gyakorlatilag elérhetetlen. Most az mindegy, hogy minek hívjuk zárolásnak, inkasszónak, vagy bárminek. Lényeg az, hogy akkor számíthatok arra, hogy minden mást megelőzve ezt az összeget fogják levonni, én pedig lehetőleg utaltassam másnak a számlaszámára a fizetésemet...

runningman # 2013.07.01. 21:23

Van azért mozgástér, ha olyan címen kérnek ellene végrehajtást ami előzi a többit és esetleg baráti kézben köt ki a pénz (pl gyerektartás).

monalisa1 # 2013.07.01. 20:57

A már foganatosított letiltásnál valóban nincs már "mozgástér"., hátha olyas valaki is olvasta a hozzászólást aki a pénzét még tudja menekíteni...

WWallace # 2013.07.01. 20:30

Mi értelme a fizetés bankszámlára utalásával vagy készpénzben való felvételével játszani? Ha egyszer le van tiltva a fizetése fele, azt a munkáltatónak úgyis kötelessége levonnia és a végrehajtónak átutalnia.

monalisa1 # 2013.07.01. 19:11

Valószínűleg több mint száz Takarékpénztár van az országban - van honlap is ezen névvel -, nemigen fogja a végrehajtó azokat egyenként megkeresni xy esetleges számlája után kutatva - ezt itt olvastam egyszer a fórumon, mégpedig jogász írta le. Vagyis ha valaki időt akar nyerni míg a problémájára megoldást talál, átmenetileg van hová a pénzét úgymont "biztonságba" helyezni.
A nagymama ládafiókján kívül.

Ez sem rosszabb tipp mint lentebb a végrehajtó1 általi javaslat: megbízható haver számlájára utaltatni a keresetet., van majd' négymillió legálisan dolgozó ember az országban, lehet nyomozni...

Mondjuk ha kp kéri a fizetését vagyis nem manipulál, ma már a jónéhány munkahelyen van rá mód.

ius latratus # 2013.07.01. 18:17

"Általánosságban: adott esetben "el lehet bújni" egy vidéki kis takarékpénztárnál., annak kártyája is alkalmas bármiféle pénzbeni ügylethez."

Hát ez éppen meg nem igaz. Pl.: A Szabolcs Takarékszövetkezetnek van fiókja ...mit tudom én... Mackótanyán. Igaz, hogy vidéki is, meg kicsi is, de nem a mackótanyai pénzintézetet fogja keresni a végrehajtó, hanem a Takarékszövetkezetet.

monalisa1 # 2013.07.01. 15:58

A fizetésedet kérd kp-ben, a feleséged meg nyísson magának egy másik számlát.

Általánosságban: adott esetben "el lehet bújni" egy vidéki kis takarékpénztárnál., annak kártyája is alkalmas bármiféle pénzbeni ügylethez.

végrehajtó1 # 2013.07.01. 14:47

Szerintem váljatok el és az asszony kérje a gyerektari letiltását.Valamint utaltasd egy barát bankszámlájára a fizud.

gerbera317 # 2013.07.01. 14:19

mínusz 8 millió forint követelés van rajta a NAV által

Ilyen nincs. Az van, hogy tartozol a NAV-nak 8 millió forinttal, ő pedig hatósági átutalási megbízást adott ki a bankszámládra. Hamarosan a fizetésedet is le fogja tiltani, és akinek az ügyében most vonnak, annak egy kicsit várnia kell, míg újra sorra kerül. Hogy mivel tartozol a NAV-nak, azt nem találgatni kell, hanem megkérdezni a NAV-tól.

Benjoe70 # 2013.07.01. 09:33

Tényleg senki nem tud segíteni? Vagy máshol próbáljak meg kérdezni a témában?

Benjoe70 # 2013.06.29. 13:50

Üdv!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémámban: Kb. két és fél évvel ezelőtt indult be a pénzügyi osszeomlásunk, ami oda vezetett, hogy elvesztettük a házunkat, kocsinkat, gyakorlatilag mindenünket. Jelenleg albérletben lakom a családommal. Persze a végrehajtások elindultak, a fizetésem felét viszik a sok hitel miatt. Ezzel nem is lenne gond, megtanultunk így élni, hálás vagyok azért is, hogy ennyi is maradt. Még egy kicsit örülök is, hogy legalább van fizetésem, és a levonások által az adósságomat törleszthetem. Ma viszont azt láttam a folyószámlámon a neten, hogy hirtelen mínusz 8 millió forint követelés van rajta a NAV által. Gondolom, az oda érkező fele fizetésemet is viszik holnapután, amikor ráérkezik a pénz, ahogyan a feleségem oda érkező pénzét is... Adótartozásom nincs, adók formájában történő levonással van ugyan egy diákhitelem, de azt a fizetésemből vonják, mindig kapom is róla a papírt, hogy hol tartunk. Jó a fizetésem, jó a fele is, és ez látszik is a levonásokon. Könyvelőm segítségével arra tudtunk még gondolni, hogy amikor korábban a házat vettük, akkor azt állami kezességvállalással vettük. Gondolom a bank az államtól, mint kezestől elkérte a tartozásomat, az állam pedig most rajtam akarja behajtani. De ha így van, akkor mi van a házzal? Mi van azzal, hogy a fele fizetésem már végrehajtás alatt van? Mi van a bankszámlára érkező feleségem fizetésével és a családi pótlékkal? Mindent vihetnek, én pedig megkezdhetem a hosszú sétákat a híd alatt? Mégis mi lehet ez és hogyan maradhatok talpon? Kérem, hogy csak olyan szóljon hozzá, aki ért hozzá és tud is segíteni, mert így is van elég bajom... köszi!