parkolási birság végrehajtása


gerbera317 # 2014.10.30. 10:43

Valamit elhallgatsz. 2012 júliusában valószínűleg már nem a csekkre kellett volna teljesítened 16 ezret, hanem a fizetési meghagyásra, lényegesen többet. És ennek nyomán indult el most a végrehajtás, de előbb a megfizetett 16 ezret jóváírták. A többivel továbbra is sáros vagy.
Legfeljebb elévülésre hivatkozhatsz, az a Vht. 41. § szerint teheted meg. De előbb kronológiai szempontbl meg kell vizsgálni:
1. mikor vált jogerőssé a fizetési meghagyás (vh-lap 6. pont,
2. ezt követően mikor adták be a végrehajtási kérelmet (ez nincs rajta a vh-lapon, a közjegyző mondhatja meg),
3. ezt követően mikor rendelték el a végrehajtást (vh-lap végefelé találod, a nagy körbélyegző közelében),
4. ezt követően mikor előlegeztette meg a végrehajtó a végrehajtást (ezt a végrehajtónál személyes iratbetekintéssel tudhatod meg),
5. ezt követeően mikor előgezték meg a végrehajtást (iratbetekintés)
6. ezt követően mikor történtek végrehajtási cselekmények (iratbetekintés.

Ha bármelyik két esemény között eltelt 1 év, lehet elévülésre hivatkozni. Elméletileg lehetséges, hogy még nem évült el.

Van itt egy szaki, aki a jogerős(!) fizetési meghagyás előtti időt is figyelembe veendőnek mondja az elévülésnél, de ezt - rajta kívül - mindenki más vitatja, úgyhogy erről vele kell konzultálni, ha felajánlja a segítségét.

rebel # 2014.10.29. 22:14

Adott egy parkolási bírság 2011 decemberében ami korulbelul 2012 juliusaban lett befizetve. Ennek összege igen csekély 16,000 Ft korüli összeg volt annak ellenére is, hogy ~8 honap eltelt.

1 hete kb kaptunk egy birosagi vegrehajtast, hogy ezt az összeget amit befizettunk (16e) levontak a tartozasbol es kovetelnek 3 ev utan 52ezert forintot.

A postai csekket szerencsére megtalaltuk amin szerepel a 16ezer forint csak az a kérdés, hogy miert göngyölődött tovabb az ugy meg a birsag befizetese utan es hogy tartunk 52ezer forintnal mikor a belett fizetve pontosan az az összeg amit akkor kértek? Sajnos a levél nincs meg de tisztan emlekszunk, hogy ennyi idő elteltevel is csak 16e Ftot kértek es be is lett fizetve.

Mit lehet tenni ez ügyben? Hogyan tudjuk igazolni, hogy az akkori tartozas 16e forint volt amit be is fizettunk?

üdv