A Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa úgy ítélte meg, hogy a cselekmény tárgyi súlyához képest az I. fokú bíróság enyhe ítéletet hozott, ezért 3 évre súlyosbította a táblabíróság K. Z. vádlott büntetését, akit életveszélyt okozó testi sértés miatt ítéltek el.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettében találta bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság 2005. november 15-én K. Z. (1980) vádlottat, s ezért őt 2 év 4 hónap börtönre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítés érdekében nyújtott be fellebbezést.

Az alkalmi munkákból élő, nős vádlott 2004. január 1-én hajnalban, Csanádpalotán, egy sörözőben szórakozott ismerőseivel. Szóváltásba keveredtek egy másik baráti társasággal, ezért elhagyták a szórakozóhelyet. Ezt követően az utcán összetalálkoztak B. Pál sértettel, s a vádlott előzmény nélkül ököllel arcon ütötte a sértettet, aki a földre esett. B. Pál megpróbált felállni, de a vádlott a kezében lévő pezsgősüveggel, nagy erővel fejbe vágta, majd a földön fekvő, védekezésre képtelen sértettet tovább bántalmazta, többször megrúgta. Amikor a vádlott figyelmét ismerősei felhívták arra, hogy tettét valaki látja, K. Zoltán még egyszer belerúgott a sértettbe, majd barátaival együtt elszaladt a helyszínről.

A sértettet néhány perc múlva egy ismerőse találta meg, aki orvoshoz vitte, s értesítette a sértett hozzátartozóit a történtekről. B. Pál sérülései három hónap alatt meggyógyultak, de a férfi – ki a bántalmazás során közvetlen életveszélybe került – maradandó testi fogyatékosságot szenvedett, megromlott a halása, s károsodott az egyensúlyi szerve is. A cselekmény elkövetésekor mind a vádlott, mind a sértett ittas volt.