Helybenhagyta a Csongrád Megyei Bíróság döntését a Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette büntető tanácsa, így jogerősen 1 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott az az ismeretlen helyen tartózkodó férfi, M.A., aki egy hamis 20 ezer forintost próbált euróra beváltani a nagylaki IBUSZ irodában.

A vádlott 2004 nyarán a nagylaki határátkelőn kilépve naponta járt Romániába. Ilyenkor valutát az IBUSZ nagylaki kirendeltségén váltott. Ezen a nyáron egy, a jelen eljárásában nem érintett személytől átvett egy hamis 20 ezer forintos bankjegyet. A vádlott a pénzt 2004. július 31-én próbálta euróra váltani az IBUSZ irodában, de az ott dolgozó alkalmazott a hamis pénzt felismerte, nem fogadta el. Másnap a vádlott újra próbálkozott, s ekkor egy másik alkalmazottnál sikerült is a hamis 20 ezresért eurót vennie. A pénz elszállítása előtt felismerték, hogy a 20 ezres nem valódi. Az iroda vezetője ezért a bankjegy-utánzatot eltette addig, amíg Martonosi jelentkezik náluk.

A vádlott legközelebb augusztus 22-én jelent meg a határon, s ott közölték vele, hogy korábban hamis pénzzel fizetett. A vádlott vissza akarta cserélni az általa átadott hamis pénzt, erre azonban nem került sor, mert a hamis bankjegyet – amit számítógéppel állítottak elő, s egy 2 ezer forintos hologram jellegű csíkjával láttak el – nem volt hajlandó széttépni. Ekkor az egyik alkalmazott értesítette a rendőrséget.

Nem jelentős mennyiségre elkövetett pénzhamisítás bűntettében találta bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság M.A. (1969 – sándorfalvi lakos) vádlottat, s ezért őt 1 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosbítás, míg az ismeretlen helyen tartózkodó vádlott védője felmentés érdekében nyújtott be fellebbezést.