Megküldte Baka András főbírójelölt meghallgatásának jegyzőkönyvét az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) az Országgyűlés alkotmányügyi, igazságügyi valamint az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának – mondta Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság és az OIT elnöke sajtótájékoztatón szerdán Veszprémben.

“Másfélórás anyagról” van szó, melyet az interneten is elhelyeztek, s a közzétételt “azért tartották szükségesnek az OIT tagjai, hogy világossá válják, kifejthette-e a jelölt megfelelő időtartamban az álláspontját” – tette hozzá a főbíró, megjegyezve: bárki olvashatja és levonhatja a konzekvenciákat.

Lomnici Zoltán ezt azzal kapcsolatban közölte, hogy Baka András korábban olyan nyilatkozatot tett, miszerint az OIT előtti meghallgatásakor nem kapott elég időt a programjának a kifejtésére.

Lomnici Zoltán, akinek hatéves mandátuma júniusban lejár, azt mondta: csak az igazságszolgáltatásban tudja elképzelni a jövőbeli munkáját, hiszen máshol még nem is dolgozott, “nagyon foglalkoztatja és érdekli a bírák képzése is.”