Kínában a rendőrség letartóztatta az illegalitásban működő római katolikus egyház egyik püspökét. Az amerikai központú Kung bíboros alapítvány bejelentése szerint Julius Csia Zsi-kuót március 20-án vették őrizetbe Pekingtől 250 kilométerre délnyugatra, Csengtingben található otthonában.

Kínában a rendőrség letartóztatta az illegalitásban működő római katolikus egyház egyik püspökét. Az amerikai központú Kung bíboros alapítvány bejelentése szerint Julius Csia Zsi-kuót március 20-án vették őrizetbe Pekingtől 250 kilométerre délnyugatra, Csengtingben található otthonában. Az alapítvány nem tudja, jelenleg hol tartózkodik, a helyi rendőrségnek pedig nincs tudomása a letartóztatásról sem. Kínában katolikus intézményként hivatalosan csak a “hazafias egyesülést” engedélyezik, amely azonban nem tarthat fenn semmiféle kapcsolatot a Vatikánnal. A Rómához hű, illegálisan működő egyházat továbbra is üldözik.

Joseph Kung, az alapítvány elnöke az AP hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a Kínában pápai kinevezéssel, de a helyi törvények által el nem ismerten dolgozó ötven püspök mindegyikét letartóztatásban vagy házi őrizetben tartják, de legalábbis gondosan figyelik, többen pedig bujkálnak közülük. Csia húsz évet már eddig is munkatáborokban és letartóztatásban töltött. A püspök értelmi és testi fogyatékos árvák számára tartott fenn egy intézetet, de emiatt már többször gondja támadt a hatóságokkal.