Joghallgatónak lenni még soha nem volt ilyen egyszerű! – szólal meg Viczián Ottó hangján a joghallgato.net reklámjának felhívása. A www.joghallgato.net weboldal szolgáltatásai új, egyedülálló módon kínálnak lehetőséget a kényelmesebb, időtakarékosabb tanuláshoz.

De mitől is lett könnyebb joghallgatónak lenni?

A mintatanterv szerint 10 féléves jogi tanulmányok köztudottan „magolósak”, rengeteg időt kell nagy mennyiségű anyagok memorizálásával tölteni, miközben az elsajátítandó jogszabályok megfogalmazása gyakran nehezíti a rendelkezések megértését.

EGY JOGHALLGATÓK KÖRÉBEN KÉSZÍTETT 2020. ÉVI ONLINE FELMÉRÉS ALAPJÁN
A MEGKÉRDEZETT KÖZEL 600 JOGHALLGATÓ

  • háromnegyede hetente, vagy annál is ritkábban tanul szorgalmi időszakban,
  • nagy része több, mint 8 órát tanul egy nap átlagosan egy vizsgára,
  • 86%-a (11% majdnem mindig, 31% gyakran, 44% ritkán) volt, hogy kifutott már
    a felkészülési időből, emiatt pedig nem ért végig a tananyagon,
  • 59%-a szemüveges, 54%-nak pedig romlott a szeme az egyetemi évek alatt,
  • 35%-a változtatna a tanulási szokásain. Ennek keretében visszatérő szabadszavas válaszként jelentkezett a rendszeresebb tanulás, a jobb időbeosztás, valamint a szorgalmi időszak hatékonyabb kihasználása.

Ezekhez nyújthat segítséget a www.joghallgato.net weboldalon elérhető, innovatív jogi hangoskönyvtár szolgáltatása.

A weboldalon profi szinkronszínészek előadásában hallgathatók a jogszabályok. Különlegessége a szolgáltatásnak, hogy a hazai hangoskönyvek piacán egyedülálló módon szövegesen kereshető formában érhetők el a hanganyagok. A keresőmező használatával ugyanúgy lehet keresni a hangoskönyvben, mint egy szöveges fájlban. A beírt kifejezést szövegesen is megjeleníti a weboldal a találatok könnyebb áttekintése érdekében. A kiválasztott találatra történő kattintást követően a hanganyag onnan folytatódik!

A joghallgatók, szakvizsgára készülők gyakran szembesülnek azzal, hogy bár rengeteg időt töltenek tanulással, de csak a vizsgán van lehetőségük kétséget kizáró módon megbizonyosodni arról, hogy sikerült-e helyesen értelmezni egy-egy rendelkezést, jogszabályt. Ebben a weboldal Kvíz menüpontja alatt található tesztek nyújthatnak segítséget. Az oldalon a már feltöltött hanganyagok alapján automatikusan generált szöveg-kiegészítéses, továbbá igaz-hamis, feleletválasztós, és rövid válaszos tesztek érhetők el.

Az oldalon jelenleg az Alaptörvény, az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény, a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény, a Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény, valamint a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény érhető el magánszemélyeknek 3850 forint/havi előfizetés, jogi személyeknek 10 000 forint/havi előfizetés ellenében. Jogi személyek ezért az árért 3 felhasználót hozzárendelhetnek az előfizetéshez, további felhasználók hozzárendelése felár ellenében biztosított.

Ingyenesen szöveges keresés, kivonatképzés, és a lejátszó kipróbálható regisztrációt, majd belépést követően a Nemzeti Hitvallás elérésével.

LEGYÉL TE IS NAPRAKÉSZ A WWW.JOGHALLGATO.NET SZOLGÁLTATÁSÁVAL!